Klassiska textutdrag inom samhällsvetenskaperna, bl.a. sociologi, på originialspråk och i svensk övers. Urvalet omfattar Bourdieu, Comte, Durkheim, Kant, Marx, Pierce, Saussure m.fl. och är ursprungligen tänkt för studenter i pedagogik med samhällsvetenskaplig inriktning.
Webbplatsens språk: 
http://www.skeptron.uu.se/broady/sec/sec-6.pdf

Visa mera
Our World in Data visar med hjälp av diagram och kartor hur levnadsförhållandena i världen förändras i det långa loppet och presenterar akademisk forskning kring global utveckling. På sidorna presenteras bl.a. trender för hälsa, tillgång till mat, inkomstfördelning, rättigheter, krig, utbildning och miljö.
Webbplatsens språk: 
https://ourworldindata.org/

Visa mera
Oppimateriaalin aiheina ovat muun muassa hyvinvointivaltio, Suomen poliittinen järjestelmä ja talouden perusteet. Oppimateriaalia voi kuunnella ja sisällön vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-146190/state-jurdcojqgmra/front-page

Visa mera
Oppimateriaalin aiheina ovat kotitalouden tulot ja menot sekä koulutus, työelämä ja yrittäjyys. Oppimateriaali on kuunneltavissa ja tekstin vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223727/state-jurdgmjqgyra/front-page

Visa mera
Neuvontapalvelu auttaa kansalaisia löytämään oikean viranomaisen tai viranomaisen sähköisen palvelun nopeasti ja helposti. Lisäksi palvelu vastaa yleisluonteisiin kysymyksiin julkisista palveluista. Neuvontaa saa sähköpostilla, puhelimitse ja tekstiviestillä sekä verkkosivuston kautta sähköisellä lomakkeella.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansalaisneuvonta.fi

Visa mera
Medborgarrådgivningen leder till rätt offentlig tjänst och ger råd om hur tjänsterna används.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansalaisneuvonta.fi/sv-FI

Visa mera
Dataarkivet ger tillgång till digitala samhällsvetenskapliga forskningsdata för forskning, undervisning och studieändamål.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/sv/

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223751/state-jurdgmjqg4ra/front-page

Visa mera
Täällä on tietoa viralliseen asiointiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka täysi-ikäisenä ovat nuoren omalla vastuulla. Sivuilta löytyy vinkit muun muassa verokortin tilaamiseen, muuttoilmoituksen tekemiseen ja passin, henkilökortin ja ajokortin hankkimiseen. Lisäksi löytyy tietoa opiskelusta, talousasioista, terveyspalveluista ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/tervetuloa-taysi-ikaiseksi

Visa mera
Ylen abitreenien avulla voi opiskella ja kerrata yhteiskuntaoppia. Sivulta löytyy oppimateriaalia sekä yo-tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/yhteiskuntaoppi

Visa mera
I SO-rummets del Samhällskunskap finns material och information om samhället, hur de byggs, demokrati, ideologier, politik, lagar och rättsystem.
Webbplatsens språk: 
https://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap

Visa mera
Kahden opettajan luoma kokonaisuus historian opetuksen ja opiskelun tueksi koulussa. Aineistossa on tekstejä ja tehtäviä historian, yhteiskuntaopin sekä elämänkatsomustiedon kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://historianluokka.wordpress.com/

Visa mera
Här hittar man information om vad som ämdras, när man blir myndig: identitetskort, rösträtten, militär- eller civiltjänst, rättigheten att gifta sig, studier och eget hem.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/medborgare/parforhallande-och-familj/valkommen-till-vuxen-alder

Visa mera
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Visa mera
Kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien itseopiskeluun ja kurssimateriaaliksi tarkoitettu oppimisympäristö. Kvantitatiivisten analyysimenetelmien lisäksi oppimateriaali sisältää SPSS-oppaan, harjoituksia ja aineistoja. Kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien verkko-oppikirjassa käsitellään laadullisen tutkimuksen perusteet ja vaiheet. Lisäksi löytyy syventäviä tekstejä ja tietoa eri tutkimussuuntauksista, harjoitusaineistoja ja analyysiesimerkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/

Visa mera
Aikakauslehti sisältää haastatteluja, reportaaseja sekä artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://time.com/

Visa mera
GAP:ista löytyy kuvauksia ja aikajanoja eri aiheisista hallinnon saloihin liittyvistä paljastuksista. Aiheita ovat taloudellinen luotettavuus, ympäristö, ruoka, lainsäädäntö, kansallinen turvallisuus, ihmisoikeudet, terveys sekä kansainväliset yhteydet (Maailmanpankki, YK).
Webbplatsens språk: 
https://whistleblower.org/

Visa mera
Our World in Data tarjoaa monipuolista tietoa elinolojen muutoksesta maailmassa pitkällä aikavälillä.
Webbplatsens språk: 
https://ourworldindata.org/

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
Tilastokeskus on koonnut tilastotietoja Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan vaikutuksista Suomeen ja suomalaisiin. Aiheita ovat väestö, hinnat, energia, ulkomaankauppa ja tytäryhtiöt, liikenne, matkailu, maa- ja metsätalous ja talouden näkymät.
Webbplatsens språk: 
https://guides.stat.fi/kotimaisentilastotiedonopas/venajan-hyokkays-ukrainaan

Visa mera
Tampereen yliopiston yhteydessä toimiva valtakunnallinen tietoarkisto, jonka peruspalvelut ovat maksuttomia. Arkistoon on koottu ja uudiskäyttöön sovellettu digitaalisessa muodossa olevaa tutkimusaineistoa yhteiskuntatieteiden eri alueilta. Tavoitteena on tutkimustulosten välittäminen tutkijoille ja opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/

Visa mera
Täältä löytyvät Tietoarkistoon arkistoidut tutkimusaineistot suomen- ja englanninkielisine kuvailutietoineen. Ilman rekisteröitymistä voi selata aineistoluetteloa, tehdä hakuja ja ladata avoimia aineistoja. Rekisteröitymällä pääsee lataamaan käyttöehtoja sisältäviä aineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://services.fsd.tuni.fi/

Visa mera
Tietomilli on kaikille avoin verkkopalvelu, jossa voi analysoida tieteellisin menetelmin tuotettuja suomalaisia kyselytutkimusaineistoja. Käyttöliittymän avulla voi selvittää, miten mielipiteet eroavat, kun niitä tarkastellaan eri taustatekijöiden perusteella, miten oma mielipide sijoittuu muiden mielipiteisiin ja miten mielipiteet ovat ajan kuluessa muuttuneet. Mielipidetutkimuksista, niiden uutisoinnista sekä tutkimusten ja uutisointien arvioinnista löytyy materiaalia opiskelukäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/tietomilli

Visa mera
GoTriple on yhteiskunta- ja humanististen tieteiden tiedonhakupalvelu. Palvelun kautta voi etsiä artikkeleita, graduja, väitöskirjoja, raportteja, tutkimusaineistoja, tutkimushankkeita, tutkijoita jne.
Webbplatsens språk: 
https://gotriple.eu/

Visa mera
Sitran julkaisussa eri toimijat pohtivat sivistystä nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Millaisia muutoksia voimme havaita sivistysnarratiivissa? Miltä näyttää yhteiskunnallinen keskustelu sivistyksestä? Millaista uudenlaista sivistystyötä kentällä kasvaa?
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/elakoon-sivistys/

Visa mera
Nuorille suunnatussa oppaassa esitellään erilaisia vaikuttamisen ja osallistumisen tapoja ja paikkoja. Oppaassa käsitellään mm. kuluttajavalintoja, sosiaalista mediaa, opiskelijavaikuttamista, vapaaehtoistyötä, äänestämistä jne.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortenoulu.fi/osallistu-ja-vaikuta/nain-voi-vaikuttaa/

Visa mera
OpenEdition Books -palvelussa julkaistaan e-kirjoja humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Yli puolet kirjoista on saatavilla maksutta HTML-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://books.openedition.org/

Visa mera