Tietopaketti köyhyydestä, eriarvoisuudesta ja pienituloisuudesta Suomessa. Sivuilla on myös kolme lyhytdokumenttia, joissa kerrotaan, minkälaista on köyhän elämä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/02/koyhyyden-anatomia-talta-nayttaa-suomalainen-koyhyys-tilast...

Visa mera
Kansainvälinen järjestö, joka toimii aktiivisesti seuraavien asioiden puolesta: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, köyhyyden, korruption ja sotien lopettaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.avaaz.org/page/en/

Visa mera
Pro gradu -tutkielmassa paneudutaan maaseudun työväestön, torppareiden, mäkitupalaisten, muonamiesten ja loisten asuinolosuhteisiin ja niihin suhtautumiseen ja suunnitelmiin niiden parantamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/95340

Visa mera
Diakonia-ammattikorkeakoulussa kehitetty karttapalvelu, jossa voi tarkastella erilaisia huono-osaisuuden osoittimia ja vertailla alueita maakunnittain, seutukunnittain ja kunnittain.
Webbplatsens språk: 
https://diak.shinyapps.io/karttasovellus/

Visa mera
Köyhyyskello kuvaa äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrän muutosta ja eri maita koskevia tulevaisuuden arvioita.
Webbplatsens språk: 
https://worldpoverty.io/

Visa mera
Raportissa on selvitetty ruoka-avussa käyvien ihmisten taustoja ja hyvinvointia. Kyselytutkimukseen osallistui lähes 3500 ihmistä ympäri Suomea.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/kuka-seisoo-leipajonossa-6/

Visa mera
Köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimiville järjestöille, ryhmille ja kansalaisille tarkoitettu verkosto. Sivustolla on tietoa toiminnasta, kannanottoja ja lausuntoja. Sieltä löytyy myös julkaisuja, kuten Köyhyys – Syitä ja seurauksia sekä Kunnioittavasti köyhyydestä – Opas köyhyydestä kirjoittamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eapn.fi/

Visa mera
Tutkimus perustuu aineistoon, jossa köyhyyttä käsittelevään kirjoituskilpailuun osallistuneet kuvaavat selviytymistään kuuden vuoden aikana. Johtopäätöksissä kerrotaan, miten sosiaalipalvelut voivat tukea köyhien ihmisten selviytymistä.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/syrjaytynyt-ihminen-ja-kunta-6/

Visa mera
Afrikan kehityspankin tärkeimpiä tehtäviä ovat köyhyyden vähentäminen, kestävä talouskasvu ja velkaantumisen pysäyttäminen jäsenmaissa. Sivuilla mm. tietoa ADP Groupista, raportteja, tiedotteita ja julkaisuja sekä faktoja jäsenvaltioista (mm. koulunkäynti, lukutaito, kansantuote, elinikä).
Webbplatsens språk: 
https://www.afdb.org/en

Visa mera
Food First (ruoka on tärkeintä) on tunnetuin maailman nälkäongelmaan keskittynyt tutkimus- ja kansalaisjärjestö. Järjestön julkaisemista kirjoista kaksi on suomennettu: 'Ruokaa kaikille' ja 'Kymmenen myyttiä maailman nälästä'. Julkaisuja, artikkeleita, uutisia, toimintakalenteri, linkkejä, haku.
Webbplatsens språk: 
https://www.foodfirst.org

Visa mera
Tietoa Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen maiden taloudesta, poliittisista järjestelmistä ja kulttuurista. Pohjoismainen kehitysrahasto NDF tarjoaa pehmeäehtoisia lainoja köyhimmille maille erilaisiin projekteihin. Sivulla selvitetään NDF:n toimintaa, lainaehtoja sekä yritysten mahdollisuuksia tukea hankkeita. Viimeisin vuosiraportti on luettavissa ja tulostettavissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.iadb.org/en

Visa mera
Organisaatio, jota perustamassa on ollut mm. Bono, toimii köyhien maiden velkataakan keventämiseksi. Sivulla on tietoa neljästä keskeisestä ongelmasta, jotka DATA:n mukaan pitävät afrikkalaiset köyhinä. Näitä ovat AIDS, velkaongelmat ja kansainväliseen kauppaan liittyvät epäkohdat. Sivu sisältää myös faktoja Afrikan ongelmista, kriisikartan ja toimenpide-ehdotuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.one.org/international/

Visa mera
YK:n alaisen järjestön (World Food Programme) suomenkielinen sivu sisältää tietoa WFP:n toiminnasta yleensä, kouluruokailuohjelmasta, Ruokaa työstä -projekteista ja muista erityisaiheista. Sivulla on myös suomenkielisiä julkaisuja, joista osa on ladattavissa pdf-tiedostoina.
Webbplatsens språk: 
https://fi.wfp.org/

Visa mera
Maailmanpankin ylläpitämä sivusto sisältää runsaasti köyhyyttä käsittelevää materiaalia: tilastotietoa, analyysejä ja raportteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.worldbank.org/en/topic/poverty

Visa mera
FIDIDA on seitsemän suomalaisen vammaisjärjestön muodostama kehitysyhteistyötä tekevä järjestö. Sivuilla on tietoa sen toiminnasta vammaisten ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutumiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.vammaiskumppanuus.fi/

Visa mera
Suomalaisten hyvinvointi 2022 tarjoaa kokonaiskuvan väestön elinoloista, hyvinvoinnista, sosiaali- ja terveyspalvelujen käytöstä sekä kansalaisten asenteista. Teoksessa esitellään hyvinvoinnin kehitystä ja sen jakautumista sekä arvioidaan hyvinvointipolitiikkaa. Teos perustuu useisiin tuoreisiin rekisteri- ja kyselytutkimusaineistoihin sekä tutkimuskatsauksiin.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-996-2

Visa mera
Ulkoministeriön sivuilla voi lukea tavoitteista, joilla pyritään poistamaan äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla.
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/agenda-2030-kestavan-kehityksen-tavoitteet

Visa mera
Sakari Kainulaisen toimittamassa kirjassa tarkastellaan huono-osaisten elämää 2020-luvun Suomessa, ja arvioidaan sitä, miten huono-osaisten asemaan yhteiskunnassa reagoidaan.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-426-8

Visa mera