Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223751/state-jurdgmjqg4ra/front-page

Visa mera
Täällä on tietoa viralliseen asiointiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka täysi-ikäisenä ovat nuoren omalla vastuulla. Sivuilta löytyy vinkit muun muassa verokortin tilaamiseen, muuttoilmoituksen tekemiseen ja passin, henkilökortin ja ajokortin hankkimiseen. Lisäksi löytyy tietoa opiskelusta, talousasioista, terveyspalveluista ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/tervetuloa-taysi-ikaiseksi

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
Nuorille suunnatussa oppaassa esitellään erilaisia vaikuttamisen ja osallistumisen tapoja ja paikkoja. Oppaassa käsitellään mm. kuluttajavalintoja, sosiaalista mediaa, opiskelijavaikuttamista, vapaaehtoistyötä, äänestämistä jne.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortenoulu.fi/osallistu-ja-vaikuta/nain-voi-vaikuttaa/

Visa mera
Kirjassa käsitellään tutkimuksen ja päätöksenteon vuorovaikutuksen keinoja, tutkijan rooleja päätöksenteon tukemisessa sekä erilaisia reittejä, joiden kautta tutkimustietoa voidaan välittää päätöksentekoon. Kirja tarjoaa työkaluja aloitteleville tutkijoille sekä pohdittavaa myös kokeneille tutkijoille ja muille tutkimuksella vaikuttamisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://acadsci.fi/wp-content/uploads/2024/02/Tutkijan_kasikirja_toinen-painos.pdf

Visa mera