Här kan man testa hur väl man känner allemansrätten.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/sv/quizzes/allemansratten/

Visa mera
Artfakta är en tjänst för artinformation som uppråtthålls av ArtDatabanken (kunskapscentrum för arter och naturtyper i Sverige). Artfakta ger en överblick av all den artinformation som ArtDatabanken publicerar, vilket omfattar allt från arters namn och släktskap till deras kännetecken, utbredning, levnadssätt och livsmiljö. För rödlistade arter finns möjlighet att söka fram artlistor baserat på olika egenskaper som t.ex. geografisk förekomst, livsmiljö, födoval och annan typ av relation till andra arter.
Webbplatsens språk: 
http://artfakta.artdatabanken.se/

Visa mera
Ordlistan innehåller de svenska och finska namnen på alla i Finland förekommande däggdjur, fåglar, fiskar, kräldjur, groddjur, storfjärilar och kärlväxter. I ordlistan finns dessutom namnen på ett stort antal övriga organismer, främst insekter, men också spindeldjur, kräftdjur, blötdjur, mossor, lavar och svampar. Databasen innehåller namnen på över 7000 arter.
http://www.welanders.fi/artordlista/

Visa mera
Bengtskärin majakan virallinen kotisivu. Tietoa majakan historiasta, sijannista ja luonnosta sekä matkailutietoa, m.m. veneiden aikataulut ja hintatietoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.bengtskar.fi

Visa mera
Information om Bottenhavets sevärdheter, natur, gästhamnar och tjänster. På sidan finns även kartor.
Webbplatsens språk: 
https://www.utinaturen.fi/bottenhavet

Visa mera
Finlands Artdatacenter samlar information om arter till ett ställe. Artinformation är viktig för samhälleligt beslutsfattande, vetenskaplig forskning och för medborgare som är intresserade av miljön.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/sv

Visa mera
Presentation av Ekenäs skärgårds nationalpark. Uppgifter om naturförhållanden, service (förbindelser, fiske, Ekenäs naturum). Karta över området ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.utinaturen.fi/sv/ekenasskargard

Visa mera
Presentation av Noux nationalpark. Uppgifter om naturförhållanden och service. Karta över området ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.utinaturen.fi/sv/noux

Visa mera
Presentation av Skärgårdshavets nationalpark. Uppgifter om naturförhållanden, service (förbindelser, fiske, Blåmusslans naturum). Karta över området ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.utinaturen.fi/sv/skargardshavet

Visa mera
Finlands naturcentrum ger information om Finlands natur, Haltias områden, utställningarna och service.
Webbplatsens språk: 
https://haltia.com/sv/tjanster/

Visa mera
Utbredningskartor för i Finland häckande fågelarter.
Webbplatsens språk: 
http://atlas3.lintuatlas.fi/english/

Visa mera
Flyttfärden följer fyra olika fåglars färd från Finland till södern.
Webbplatsens språk: 
http://muuttomatka.fi/content/index_sv.html

Visa mera
Biologisk frågespalt som tillhandahålles av Biologiska institutionen vid Lunds universitet. Öppen för alla natur- och miljöintresserade. Sökfunktion och möjlighet att bläddra i besvarade frågor.
Webbplatsens språk: 
https://fragaenbiolog.blogg.lu.se/

Visa mera
Här kan du ladda ner eller skriva ut marterialhäftet Följ med våren för barn och hela familjen. I häftet kan du läsa om några vanliga växt och djurarter man kan se på våren och fylla i dina egna observationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.naturochmiljo.fi/lar-dig-mer/vara-publikationer/folj-med-varen/

Visa mera
Nylands frifutsområden alla samlade på en och samma webbsida, innehåller information om dessa områden, kartor och instruktioner för vandrare och besökare.
Webbplatsens språk: 
https://uuvi.fi/sv/omraden/

Visa mera
Omfattande presentation av naturskyddsområdet Horborgasjön. Vägbeskrivning, fakta om tranor, aktuella fågelobservationer och notiser ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.hornborga.com

Visa mera
Marthornas webbsida om konservering av bär, svamp, vilda växter och örter.
Webbplatsens språk: 
https://www.martha.fi/vardagskunskap/konservering

Visa mera
Bilder och information om Kvarkens världsarvsområd, dess natur och tjänster på området.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kvarkens-skargard/

Visa mera
Livsmedlelsverkets information om svampar. Här finns information om rekommenderade matsvampar och giftiga svampar och om hur man identifierar svampar. På sidorna finns också information om lagstiftning, standarder, tillsyn, märking av svampar, samt hantering och behandling av svampar.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/livsmedel3/livsmedelsbranschen/produkt--och-branschspecifika-krav/ovr...

Visa mera
En sida som presenterar information om Finlands växter och djur. Man kan bläddra och söka bland arterna på många olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter kan du använda sidans identifieringsverktyg, med vars hjäp du kan identifiera arten på basen av olika kännetecken.
Webbplatsens språk: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv

Visa mera
Information om Finlands fiskarter. Varje art beskrivs med text och bild. Det går att söka med fiskarnas svenska eller vetenskapliga namn. Man kan också söka och identifiera fiskarna utgående från deras kännetecken, färg, storlek, form o.s.v. Det går också att bläddra bland familjer och storleksgrupper.
Webbplatsens språk: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/kalat/

Visa mera
På NatureGates fågelsidor beskrivs Finlands fågelarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg. Dessutom kan man lyssna på läten för nästan alla de beskrivna arterna.
Webbplatsens språk: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/linnut/

Visa mera
På NatureGates fjärilssidor beskrivs Finlands fjärilsarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller underfamiljen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg.
Webbplatsens språk: 
http://www.luontoportti.com/suomi/sv/perhoset/

Visa mera
På NaturGates växtsidor hittar du artbeskrivningaroch bilder på blomväxter i Finland. Du kan bläddra bland arterna utgående från namn eller familj och söka bland dem med olika slags sökord. Som sökord kan du till exempel använda det vetenskapliga namnet eller något Med hjälp av identifieringsverktygen får du fram namnet på en art du inte känner igen eller kommer ihåg. Identifieringen sker enkelt med hjälp av några kännetecken.
Webbplatsens språk: 
https://luontoportti.com/sv/c/1/blomvaxter?sid=1

Visa mera
Natur och Miljö är en ideell, partipolitiskt obunden miljöorganisation som arbetar på svenska i Finland. Natur och Miljö fokuserar på frågor som berör Svenskfinland, men arbetar även med nationella och internationella frågor.
Webbplatsens språk: 
http://www.naturochmiljo.fi

Visa mera
Naturstigen innehåller undervisningsfilmer och uppgifter om naturen. På sidorna finns också artbeskrivningar av träd, buskar och örter. Naturstigen riktar sig i första hand till lärarna som ett hjälpmedel och komplement till de traditionella läromedlen i naturkunskap och biologi. Innehållet baserar sig på läroplanen och kan användas för att levandegöra undervisningen.
Webbplatsens språk: 
https://www.naturstigen.fi/

Visa mera
Radioprogrammet Naturväktarna på webben. Experter svarar på lyssnarfrågor om djur och natur.
Webbplatsens språk: 
http://arenan.yle.fi/1-1724578

Visa mera
På webbbsidan finns information om uppföljningar med vilken Naturhistoriska museet insamlar uppgifter om djurens utbredning i Finland och om döda, sjuka och skadade djur. På sidan finns också blanketter att fylla i sina egna observationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/sv/luomus/observationer-och-uppfoljningar

Visa mera
Svamparter beskrivna i ord och bild. Du kan testa din kunskap genom att använda test-funktionen. Mykologins grunder, 2 sp Bio- och miljövetenskapliga fakulteten Helsingfors universitet
Webbplatsens språk: 
https://pinkka.laji.fi/pinkat/#/pinkkas/6

Visa mera
På sidorna finns foton, ritningar och skriven information om olika djurs spår och spillning.
Webbplatsens språk: 
https://www.riistainfo.fi/sv/artkannedom/artkannedommaterialer/riistaelainten-jaljet-ja-jatokset-pa-...

Visa mera
Sveriges nationalparker sisältää kuvia, kuvauksia, reittejä ja opastusta Ruotsin kansallispuistoista. Kunkin alueen yhteydessä luetellaan, mitä siellä on mahdollista tehdä, esim. lintubongaus tai vaellus- ja hiihtoreitit.
Webbplatsens språk: 
https://www.sverigesnationalparker.se/

Visa mera