Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Mitä kesätekemistä keksisi? Kesä on lämmön, valon, tapahtumien, lomailun ja monelle suuren juhlan aikaa. Makupalat.fi-kokoelmaan on etsitty monenlaista vinkkiä ja sisältöä tekemiseen.
Lintujen katselu on hauskaa, mutta siitä voi myös saada antoisan harrastuksen. Muista ottaa sekä linnut että muu luonto huomioon, kun lähdet tarkkailuretkelle.
Vappua voi juhlia monenlaisia traditioita noudattaen tai niitä kokonaan noudattamatta. Sima- ja munkkireseptit löytyvät Martoilta, Havis Amandalla on historia, uusia drinkkireseptejä voi kokeilla ja juomalaulujakin.
Rakastatko kirjoittamista? Tähtäätkö kirjailijaksi? Tarvitset tietoa siitä, kuka tukee, mistä saat arvioita ja mitä kirjailijan ammatissa täytyy tietää.
Voiko faktan ja fiktion vielä erottaa? Miten tutkin lähteen luotettavuutta?
Miten voin osallistua luonnon suojelemiseen roskalta?
Eduskuntavaaleissa valitaan kansanedustajat. Tässä kokoelmassa on vaalikoneita, tietoa eduskunnasta ja eduskuntavaaleista.
Tunnetko Kalevalan ja siihen liittyvän maailman? Kalevalaa voi lukea verkossa ja jos tarina ei avaudu, siihen liittyvää tulkintaa ja tietoa on paljon. Elias Lönnrotiin voit tutustua vaikka lukemalla hänen kirjeitään. Kalevalaisilla tarinoilla on myös oma elämänsä taiteessa ja maailmalla.
Ukrainan sota on herättänyt pelkoa ja huolta. Pakettiin on koottu artikkeleita Ukrainasta, uutisia ukrainaksi ja venäjäksi, ukrainankielistä opetusmateriaalia, lastenkirjallisuutta sekä suomennettua kaunokirjallisuutta ja aiemmat materiaalit turvapaikanhakijoille, kotoutumisen tueksi sekä monikulttuurisesta kirjastosta.
Ystävyys nostaa, ystävyys kantaa. Läpi elämänsä ihminen tarvitsee ystäviä seuraksi, tueksi ja turvaverkoksi. Ystävä voi olla monella tavalla.

Sivut