Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Mielenterveyden huoltoa ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvää ohjetta ja neuvoa löytyy verkosta. Hae apua, jos on paha tunne tai tunnet uhkaa. Apua on tarjolla myös chatin ja puhelimen päässä.
Joko pääsiäisenä alkaisi kevät? Pitkän paaston ja kylmän kauden jälkeen nautitaan valosta, hyvästä ruoasta ja keväästä!
Tietoa Suomeen saapuvalle maahanmuuttajalle, pakolaiselle, turvpaikahakijalle ja heidän kanssaan työskenteleville.
Miten sopeutua uuteen kulttuuriin?
Lintujen katselu on hauskaa, mutta siitä voi myös saada antoisan harrastuksen. Muista ottaa sekä linnut että muu luonto huomioon, kun lähdet tarkkailuretkelle.
Verkosta löytyy asiakirjamalleja. Niitä kannattaa kuitenkin tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset: Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos)Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013). Perunkirjoitusohjeita on teoksessa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) .
Läheisen poismeno on aina järkytys. Monta asiaa on hoidettavana, muistettavaa on paljon ja on vaikea hahmottaa, miten asiat hoidetaan. Tähän pakettiin on koottu ohjesivuja siitä, mitä tulee muistaa, tietoa perunkirjoituksesta sekä vinkkisivuja surumusiikista ja muistovärssyistä. Asiakirjamalleja, perunkirjoitusoppaita sekä muistovärssyjä kannattaa tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset: Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos). Perunkirjoitusohjeita on teoksissa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) ja Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013). Muistovärssyjä löytyy värssykirjoista ja runoteoksista. Tässä muutama: Parhaimmat värssyt : lauselmia iloon ja suruun, Sanoista kauneimmat : onnitteluja, tervehdyksiä, toivotuksia, Sanat kultaa : säkeitä iloon ja suruun, Elämäsi matkalle : ajatuksia arkeen ja juhlaan, iloon ja suruun, Aika on jäähyväisten : lohdutuksen sanoja suruun, Ei turhaa tummat päivät / toimittanut Aino Räty-Hämäläinen.
Äänioikeus, tasa-arvo, naisjohtajat, naisen ääni. Mikä on naisen asema?
Koronavirustilanne muuttuu koko ajan. Seuraa tietoja viranomaisten sivuilta, huolehdi hygieniasta ja varaudu.
Voiko faktan ja fiktion vielä erottaa? Miten tutkin lähteen luotettavuutta?

Sivut