Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Lintujen katselu on hauskaa, mutta siitä voi myös saada antoisan harrastuksen. Muista ottaa sekä linnut että muu luonto huomioon, kun lähdet tarkkailuretkelle.
Kokoelma etäseurattavaa kulttuuria. Katsele ja kuuntele konsertteja, esityksiä, elokuvia ja ohjelmia taltiointeina. Elä uudelleen ikimuistoiset urheiluhetket. Vieraile museossa virtuaalisesti tai kuuntele esitelmää.
Pysähdys toi tilaisuuden miettiä, mihin kannattaa panostaa ja mikä on tärkeää. Haluammeko elämäämme vauhtia vai rauhaa, liikettä vai mietiskelyä? Ovatko luonto ja siinä kanssaeläjämme jääneet liikaa sivurooliin? Yhteiskunta voi tarkistaa keskeisiä panostuksiaan, niin myös me siinä eläjät. Rauhoittuminen, luonnosta huolehtiminen ja nauttiminen sekä yhteydenpito ystäviin ja heikompien auttaminen ovat arvoja, joiden toivoisi pysyvän mielessämme poikkeusajan jälkeenkin.
Kesä on lämmön, valon, tapahtumien, lomailun ja monelle suuren juhlan aikaa. Makupalat.fi-kokoelmaan on etsitty monenlaista vinkkiä ja sisältöä tekemiseen.
Lapset ovat kotona ja tarvitsevat tekemistä. Yhdessäolo on hieno asia ja yhteinen tekeminen on mukavaa. Ideoita tarvitaan kuitenkin myös siihen hetkeen, jona vanhemmat tekevät töitä tai omat inspiraatiot ehtyvät. Kuva Satakunnan Museo.
Luonnon ihmeistä voi nautiskella monella tavalla: retkeillen, tutkien kasveja, marjastaen...Linkkipakettiin on koottu sivuja luonnon ystävälle.
Runebergin päivänä juhlimme runoilijaa, Vänrikki Stoolin tarinan, Hirvenhiihtäjien kirjoittajaa ja Maamme-laulun sanoittajaa. Myös runoilijan puoliso Fredrika Runeberg oli kirjoittaja, kirjailija ja yhteiskunnallisesti aktiivinen henkilö. Juhlakahveilla nautitaan ihana leivos, joka löytyy myös Fredrikan keittokirjasta, vaikka saattaa ollakin aluperin porvoolaisen kondiittori Lars Asteniuksen käsialaa. Kuva F. Tilgman, Helsingfors, SLS.
1918 - kansalaissota, sisällissota, vapaussota, veljessota...Suomen historian vaietuimpia vuosia, raakoja muistoja, joita tutkiessa voi ymmärtää halun ummistaa silmät, mutta vielä paremmin sen, miksi ne on avattava.
Joko pääsiäisenä alkaisi kevät? Pitkän paaston ja kylmän kauden jälkeen nautitaan valosta, hyvästä ruoasta ja keväästä!
Koronavirustilanne muuttuu koko ajan. Seuraa tietoja viranomaisten sivuilta, huolehdi hygieniasta ja varaudu.

Sivut