Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Työpöydän ääressä on muistettava pitää taukoja. Taukojumppa pitää paikat vetreinä ja säästää krempoilta. Taukotuokioiden lisäksi kannattaa jumpata tehokkaamminkin. Älä unohda venyttelyä!
Koronavirustilanne muuttuu koko ajan. Seuraa tietoja viranomaisten sivuilta, huolehdi hygieniasta ja varaudu.
Nuoret kohtaavat monia uusia asioita: keho muuttuu, ympäristö alkaa odottaa uusia taitoja ja ymmärrystä. Mitä on seksuaalisuus, missä kulkevat rajat, mitä tapahtuu, kun koulu loppuu? Nuorten pakettiin on koottu tietoa uusista, hämmentävistä asioista, oppaita valintakysymyksissä, sivustoja, joissa voi pohtia omaa minuuttaan sekä paikkoja, joista etsiä tukea ja keskusteluseuraa.
Kokoelma etäseurattavaa kulttuuria. Katsele ja kuuntele konsertteja, esityksiä, elokuvia ja ohjelmia taltiointeina. Elä uudelleen ikimuistoiset urheiluhetket. Vieraile museossa virtuaalisesti tai kuuntele esitelmää.
Mitä tehdä nyt, kun ei voi seurata urheilua? Menneiden ajan urheilusuorituksia voi muistella legendaarisia selostuksia kuunnellen, asiakirjoista voi tutkia tuloksia ja Paavo Nurmen piikkaritkin löytyvät ihailtaviksi.
Minna Canth loi tasa-arvoa suomalaiseen yhteiskuntaan työllään ja teoksillaan. Hän oli aktiivinen, voimakas persoona ja merkittävä vaikuttaja, ensimmäinen suomalainen nainen, jota kunnioitetaan liputuspäivällä.
Tunnetko Kalevalan ja siihen liittyvän maailman? Kalevalaa voi lukea verkossa ja jos tarina ei avaudu, siihen liittyvää tulkintaa ja tietoa on paljon. Elias Lönnrotiin voit tutustua vaikka lukemalla hänen kirjeitään. Kalevalaisilla tarinoilla on myös oma elämänsä taiteessa ja maailmalla.
Eduskuntavaaleissa valitaan kansanedustajat. Tässä kokoelmassa on vaalikoneita, tietoa eduskunnasta ja eduskuntavaaleista.
Miten lain säätäminen Suomessa tapahtuu? Havainnollisia materiaaleja ja laajempaa kuvausta aiheesta.
Opastusta ja neuvontaa verkon käytössä ja välineiden käytössä tarvitsee moni. Aktiivisesta vertaistukea ja oppimista ovat edistäneet ikääntyneiden tukiryhmät ja kirjastot.

Sivut