Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Luonnon ihmeistä voi nautiskella monella tavalla: retkeillen, tutkien kasveja, marjastaen... Pakettiin on koottu sivuja luonnon ystävälle.
Mitä on vihapuhe? Materiaalia siitä, missä rajat kulkevat, miten tunnistaa vihapuhe ja miten reagoida, menetelmiä ja tapoja päästä eroon vihapuheesta.
Joko miehisyyden kuva on uudistunut?
Kokoelmassa keskitytään #blacklivesmatter-liikkeeseen, syrjintään ja tasa-arvon tilaan.
Karkki vai kepponen? Kekrin ja halloweenin perinteitä.
Katse kohti taivasta! Mitä näet? Taivaan tutkiminen on jännittävää kotikonstein, mutta observatorion välinein näet vielä enemmän. Usea taivasta tutkiva laitos julkaisee laadukkaita kuvia ja tietoa siitä, mitä yllämme näemme.
Monet kuulut oopperatalot tarjoavat oopperan ystävälle laadukkaita tallenteita. Osa tallenteista on vapaasti katsottavissa, osa maksullisia.
Työpöydän ääressä on muistettava pitää taukoja. Taukojumppa pitää paikat vetreinä ja säästää krempoilta. Taukotuokioiden lisäksi kannattaa jumpata tehokkaamminkin. Älä unohda venyttelyä!
Korruptiota, valepoliiseja...mihin uskaltaa enää luottaa? Poliisi neuvoo sivuillaan ja videolla, mistä oikean poliisin tunnistaa. Polisiilla on paljon palveluja verkossa kansalaisille. Verkosta löytyy myös tutkimuksia virkamiesten luotettavuudesta ja imagosta.
Tetoyhteiskunnan unelmakuva, lupauksia ja todellisuutta: valikoimaan on koottu tietoyhteiskunnan kriittistä analyysiä menneiltä ajoilta, historiaa tietoyhteiskuntakäsitteen taustalla, sekä teknologian toimijoita ja edistäjiä. Digitalisaatio ja tekoäly ihmisen elämässä ja työelämässä sekä tämän kehityksen luottavaiset tulevaisuuden kuvat ovat myös mukana kokoelmassa.

Sivut