Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Monet kuulut oopperatalot tarjoavat oopperan ystävälle laadukkaita tallenteita. Osa tallenteista on vapaasti katsottavissa, osa maksullisia.
Kustannukset nousevat ja pärjääminen vaikeutuu. Säästämistapoja kokoavassa paketissa on ohjeita kustannusten kahlitsemiseen asumisessa, lämmityksessä ja ruoassa.
Mikä on kotiseudun merkitys nykyihmiselle? Mistä kotiseudun historia koostuu ja missä kaikkialla näet historiaasi?
Varautumalla pyritään takaamaan yhteiskunnan ja kodin mahdollisimman häiriötön toiminta poikkeustilanteessa. Ohjeita ja neuvoja antavat pelastus- ja puolustusviranomaiset, arjen tuntijat sekä mielen hyvinvoinnin asiantuntijat.
Ukrainan sota on herättänyt pelkoa ja huolta. Pakettiin on koottu artikkeleita Ukrainasta, uutisia ukrainaksi ja venäjäksi, ukrainankielistä opetusmateriaalia, lastenkirjallisuutta sekä suomennettua kaunokirjallisuutta ja aiemmat materiaalit turvapaikanhakijoille, kotoutumisen tueksi sekä monikulttuurisesta kirjastosta.
Pysähdys toi tilaisuuden miettiä, mihin kannattaa panostaa ja mikä on tärkeää. Haluammeko elämäämme vauhtia vai rauhaa, liikettä vai mietiskelyä? Ovatko luonto ja siinä kanssaeläjämme jääneet liikaa sivurooliin? Yhteiskunta voi tarkistaa keskeisiä panostuksiaan, niin myös me siinä eläjät. Rauhoittuminen, luonnosta huolehtiminen ja nauttiminen sekä yhteydenpito ystäviin ja heikompien auttaminen ovat arvoja, joiden toivoisi pysyvän mielessämme poikkeusajan jälkeenkin.
Nuoret kohtaavat monia uusia asioita: keho muuttuu, ympäristö alkaa odottaa uusia taitoja ja ymmärrystä. Mitä on seksuaalisuus, missä kulkevat rajat, mitä tapahtuu, kun koulu loppuu? Nuorten pakettiin on koottu tietoa uusista, hämmentävistä asioista, oppaita valintakysymyksissä, sivustoja, joissa voi pohtia omaa minuuttaan sekä paikkoja, joista etsiä tukea ja keskusteluseuraa.
Luovuus, hulluus, innovaatio, keksintö...
Matkaile kauas kotoa käsin. Ihaile kaunista arkkitehtuuria, vieraile museoissa ja nauti maisemista.
Voiko faktan ja fiktion vielä erottaa? Miten tutkin lähteen luotettavuutta?

Sivut