Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Kustannukset nousevat ja pärjääminen vaikeutuu. Säästämistapoja kokoavassa paketissa on ohjeita kustannusten kahlitsemiseen asumisessa, lämmityksessä ja ruoassa.
Työpöydän ääressä on muistettava pitää taukoja. Taukojumppa pitää paikat vetreinä ja säästää krempoilta. Taukotuokioiden lisäksi kannattaa jumpata tehokkaamminkin. Älä unohda venyttelyä! (Kuva: Ryan McGuire)
Luonnon ihmeistä voi nautiskella monella tavalla: retkeillen, tutkien kasveja, marjastaen...Pakettiin on koottu sivuja luonnon ystävälle.
Voiko faktan ja fiktion vielä erottaa? Miten tutkin lähteen luotettavuutta?
Joulu on tunnelmaa, joulu on ruokaa, joulu on yhdessäoloa ja hyvää tahtoa!
Suomen itsenäisyyspäivään kuuluu traditioita linnan juhlista Tuntemattomaan sotilaaseen.
Ihminen sodan jaloissa: kokemuksia ja kohtaloita Suomessa kansalaissodan ja toisen maailmansodan ajalta.
Varautumalla pyritään takaamaan yhteiskunnan ja kodin mahdollisimman häiriötön toiminta poikkeustilanteessa. Ohjeita ja neuvoja antavat pelastus- ja puolustusviranomaiset, arjen tuntijat sekä mielen hyvinvoinnin asiantuntijat.
Ukrainan sota on herättänyt pelkoa ja huolta. Pakettiin on koottu artikkeleita Ukrainasta, uutisia ukrainaksi ja venäjäksi, ukrainankielistä opetusmateriaalia, lastenkirjallisuutta sekä suomennettua kaunokirjallisuutta ja aiemmat materiaalit turvapaikanhakijoille, kotoutumisen tueksi sekä monikulttuurisesta kirjastosta.
Opastusta ja neuvontaa verkon käytössä ja välineiden käytössä tarvitsee moni. Aktiivisesta vertaistukea ja oppimista ovat edistäneet ikääntyneiden tukiryhmät ja kirjastot.

Sivut