Kokoelmat

Makupalat.fi-toimituksen kokoamia paketteja ajankohtaisista aiheista.

Ukrainan sota on herättänyt pelkoa ja huolta. Pakettiin on koottu artikkeleita Ukrainasta, uutisia ukrainaksi ja venäjäksi, ukrainankielistä opetusmateriaalia, lastenkirjallisuutta sekä suomennettua kaunokirjallisuutta ja aiemmat materiaalit turvapaikanhakijoille, kotoutumisen tueksi sekä monikulttuurisesta kirjastosta.
Voiko faktan ja fiktion vielä erottaa? Miten tutkin lähteen luotettavuutta?
Vappua voi juhlia monenlaisia traditioita noudattaen tai niitä kokonaan noudattamatta. Sima- ja munkkireseptit löytyvät Martoilta, Havis Amandalla on historia, uusia drinkkireseptejä voi kokeilla ja juomalaulujakin.
Joulu on tunnelmaa, joulu on ruokaa, joulu on yhdessäoloa ja hyvää tahtoa!
Musiikkia, uutisia, musiikin teoriaa ja musiikkitiedonhakua.
Joko pääsiäisenä alkaisi kevät? Pitkän paaston ja kylmän kauden jälkeen nautitaan valosta, hyvästä ruoasta ja keväästä!
Verkosta löytyy asiakirjamalleja. Niitä kannattaa kuitenkin tutkia myös kirjoista. Useimmista kirjastoista löytyvät esimerkiksi seuraavat teokset: Asiakirjamallit, Petri Järvensivu - Jussi Kalliala - Pekka Kolppanen - Kalle Kyläkallio - Mari Lampenius - Heikki Uotila. Alma Talent 2018 (up) ja Juridiset asiakirjamallit, Mikko Erkkilä - Johanna Ojala - Päivi Räike. Edita 2010 (3., uudistettu painos)Puronen, Pertti: Näin teen perukirjan, (5.uud.p., 2013). Perunkirjoitusohjeita on teoksessa Aarnio, Aulis: Perunkirjoitusopas, (6.uud.p., 2000) .
Tietoa Suomeen saapuvalle maahanmuuttajalle, pakolaiselle, turvpaikahakijalle ja heidän kanssaan työskenteleville.
Miten sopeutua uuteen kulttuuriin?
Kirjasto on avoin kaikille. Kokoelmaan on kerätty kirjaston monikulttuurisia sivuja, monikulttuurista lukemista ja tarinankerrontaa.

Sivut