Kotus julkaisee nimistöntutkimusta, kielenhuoltoa sekä sanakirjoja. Sivustolta löytyy myös Kieli- ja nimineuvonta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi

Visa mera
Sisältää lähinnä tietoa korkeakouluopinnoista Suomessa, mutta kertoo myös maamme koulujärjestelmästä, suomen kielen opiskelusta Suomessa ja ulkomailla, opintojen rahoituksesta sekä elämisestä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.studyinfinland.fi/

Visa mera
Instituutin sivuillaan tietoa sen toiminnasta, tapahtumista ja palveluista. Niillä esitellään myös Suomea ja suomalaisuutta eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.fininst.uk/

Visa mera
Tiivis tietoturvan sanasto sisältää tietoturvaa käsitteleviä termejä selityksineen näkökulman mukaan jäsennettyinä. Näkökulmat ovat: peruskäsitteet, tietoturvauhat, tietoturvankeinoja, tietoturva-alan organisaatioita. Sanastossa on annettu termit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.tsk.fi/fi/info/TiivisTietoturvasanasto.pdf

Visa mera
Sivuilla on tietoa maahanmuuttajille tarkoitetuista koulutuspalveluista ja -vaatimuksista, kielikursseista ja muista opinnoista sekä Suomen koulutusjärjestelmästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/maahanmuuttotaustaiset-oppijat

Visa mera
Luetaan yhdessä -verkosto tarjoaa vapaaehtoistyönä lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajanaisille eri puolilla Suomea. Sivuilta löytyy opetusaineistoja ja ohjeita ryhmän perustajalle.
https://luetaanyhdessa.fi/

Visa mera
Easyfinnish on suomen kielen verkkokurssi, jonka tukikielenä on englanti. Opiskelun voi aloittaa aivan alkeista.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/04/easyfinnish-suomen-kielen-alkeiskurssi-englanniksi

Visa mera
Ylen sivuille on koottu suomen kielen oppimateriaaleja: kursseja, videoita, audioita ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/suomi-finnish

Visa mera
Suomen kielen oppimateriaali ulkomaalaisille, apukielenä englanti. Sivusto sisältää 12 oppituntia, suppean kieliopin, runsaasti tehtäviä, kuuntelumateriaalia ja blogin.
Webbplatsens språk: 
https://venla.info

Visa mera
Finnishcourses.fi-kurssihaussa voit hakea tietoja kursseista suomeksi, englanniksi tai venäjäksi. Voit hakea tietoa suomen kielen kursseista Helsingin, Tampereen tai Turun seudulta. Lisäksi voit hakea tietoa ruotsin kielen kursseista, jotka järjestetään Helsingin seudulla.
Webbplatsens språk: 
https://finnishcourses.fi

Visa mera
Alkeisoppimateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen. Kuvitettujen arkisten tilanteiden kautta opiskellaan mm. tervehtimistä, numeroita ja ajanilmaisuja. Kirjan tekstit ovat myös äänitiedostona. Kirjassa on sanasto suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
Webbplatsens språk: 
https://hauskatavata.fi/

Visa mera
Lyhyitä videoita erilaisista arjen tilanteista suomen kielen opiskeluun. Tukikielinä arabia, dari ja englanti.
Webbplatsens språk: 
https://suomitaskussa.eu/

Visa mera
Matematiikan termien (suomi, englanti) selityksiä suomenkieliselle käyttäjälle.
Webbplatsens språk: 
https://matematiikkalehtisolmu.fi/sanakirja/a.html

Visa mera
Kielipankki tarjoaa teksti- ja puheaineistoja tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden käyttöön. Osa aineistoista on käytettävissä avoimesti, osaan vaaditaan käyttöoikeudet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielipankki.fi/

Visa mera
Kielikoulussa voit opiskella suomea tai ruotsia katsomalla Ylen ohjelmia tekstitysten kanssa. Jos ohjelmassa on sana, jota et ymmärrä, saat esiin tukikäännöksen valitsemallasi kielellä. Suomenkielisiin ohjelmiin on tukikäännökset kuudella kielellä: arabia, englanti, ruotsi, somali, venäjä ja viro. Ruotsinkielisiin ohjelmiin löytyy käännökset 25 eri kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan

Visa mera
Sanastoon on koottu julkisessa keskustelussa ja mediassa usein esiintyviä metsäaiheisia sanoja suomeksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://forest.fi/fi/sanakirja/#

Visa mera
Ihmisoikeuskeskuksen julkaisema ihmisoikeussanasto selittää käsitteitä ja antaa käännökset ruotsin ja englannin kielelle.
Webbplatsens språk: 
https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/julkaisut2/ihmisoikeussanasto/

Visa mera
Selkokielen tutkijoiden ja selkokielestä kiinnostuneiden yhteistyöverkosto. Sivuille on koottu tutkimushankkeita, artikkeleita, julkaisuja, ohjeistuksia sekä linkkejä tutkimusaineistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/klaara-network/

Visa mera
Kielibuusti tarjoaa tietoa, materiaaleja ja neuvoja suomen ja ruotsin kielen oppimiseen ja opiskelun tukemiseen. Sivustolla on itseopiskelumateriaaleja, vinkkejä kielenoppimiseen työssä, kielenoppimisen suunnittelun ja ohjauksen välineitä sekä pedagogisia materiaaleja. Kohderyhminä ovat opiskelijat, suomea tai ruotsia vieraana kielenä opettavat, opinto- ja uraohjaajat sekä työyhteisöt. Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston koordinoimassa Kielibuusti-hankkeessa on kehitetty kotimaisten kielten koulutusta niin, että se vastaa paremmin Suomeen rekrytoitavien ja maassa jo olevien kansainvälisten osaajien kielitaitotarpeisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielibuusti.fi/fi

Visa mera
Suomen kielen peruskurssi itseopiskeluun. Opetusmateriaalia voi käyttää ilman kirjautumista, mutta testien tekeminen edellyttää rekisteröitymistä.
Webbplatsens språk: 
https://openlearning.aalto.fi/course/view.php?id=59

Visa mera
Sanasto kuvaa Pohjois-Atlantin liittoa (Natoa), sen organisaatiorakennetta ja toimintaa. Sanasto antaa suosituksia suomen- ja ruotsinkielisiksi vastineiksi englanninkielisille nimikkeille ja termeille. Sanastossa on noin 220 termiä.
Webbplatsens språk: 
https://vnk.fi/documents/10616/3457861/Nato-sanasto+-+Natoordlista+-+NATO+Glossary+2023.pdf/e347d92c...

Visa mera
Suomen Tilastoseuran julkaisema tilastotieteen suomi-englanti-suomi -sanasto hakukoneena ja e-kirjana.
Webbplatsens språk: 
https://sanasto.tilastoseura.fi/

Visa mera
Lidiia Salon ja Tareque Mahmudin laatima käsikirja, jonka avulla voi valmistautua suomen kielen yleiseen kielitutkintoon.
Webbplatsens språk: 
https://ykipass.fi/

Visa mera