21 träffar. Visar 1 - 21 träffar.
Kotimaisten kielten keskuksen verkkoaineistosta löytyy maailman itsenäisten valtioiden ja niiden erillisalueiden nimet seitsemällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja venäjäksi. Maiden virallisten nimien lisäksi mukaan on otettu myös yleisesti käytettyjä epävirallisia nimimuotoja.
Visa mera
Ympäristöalan sanasto sisältää noin 80 000 hakusanaa yhdeksällä eri kielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kääntää englannista saksaan, ranskaan, espanjaan ja italiaan sekä päinvastoin. Antaa myös sanaselityksiä.
Visa mera
Ilmaisen verkkosanakirjan kielivalikoimaan kuuluvat suomi, bulgaria, englanti, espanja, esperanto, hollanti, italia, kreikka, latina, latvia, liettua, norja, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, tanska, turkki, tšekki, unkari, venäjä ja viro.
Visa mera
Monikielinen sanakirja, jonka jatkuvaan kartuttamiseen Logos Groupin ammattikääntäjät osallistuvat. Mukana on yli 30 kieltä mm. suomi ja termejä tällä hetkellä yhteensä yli 7 miljoonaa.
Visa mera
TEPA-termipankkiin on koottu erikoisalojen sanastoja. Termipankki sisältää sekä Sanastokeskuksen että muiden asiantuntijoiden laatimia alakohtaisia sanastoja, sanakirjoja ja termitietokantoja. Yleisimmät kielet sanastoissa ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa
Visa mera
Valtioneuvoston termipankki sisältää seuraavat sanastot: Budjettisanasto, EMU-sanasto, Julkisten rakennusten nimiä, Korkeakoulusanasto, Maataloussanasto, Tuomioistuinsanasto, Valtioneuvostosanasto ja Verosanasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Bab.la-kieliportaali tarjoaa käyttäjilleen sanakirjoja, kielivisoja ja pelejä kielten opiskeluun.
Webbplatsens språk:
Visa mera
RedFox on ilmainen, 41 kieltä sisältävä sanakirja. Suomenkielisiä hakusanoja on noin 300 000. Sanakirja sisältää kielioppiaineistoja kahdeksalla kielellä. Perussanakirjan lisäksi tarjolla on myös maksullisia vaihtoehtoja.
Visa mera
Electropedia sisältää sähköalan termejä määritelmineen englanniksi ja ranskaksi sekä vastineita 16 eri kielellä, mukaan lukien suomenkieliset termit.
Visa mera
Linked open vocabularies sisältää listan ja kuvailut avoimista sanastoista ja ontologioista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuuden pohjoismaisen tutkimuslaitoksen yhteistyönä syntynyt monikielinen verkkosanakirja, jonka lähdekielenä on islanti ja kohdekielinä tanska, ruotsi, norja (bokmål ja nynorsk), fääri ja vuodesta 2018 lähtien suomi.
Visa mera
Sanakirja sisältää meänkielisiä sanoja ja sananparsia suomeksi ja ruotsiksi.
Visa mera
Kielipankin ylläpitämä Sanat-wiki sisältää sanastoja ja sanakirjoja. Niiden joukossa on mm. monikielisiä sanakirjoja sekä synonyymisanakirjoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sanakirja.fi:n sanakirjoista ja sanalistoista osa on avoimesti käytettävissä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) työstämän monikielisen Maahanmuutto- ja turvapaikkasanaston suomenkielinen laitos sisältää maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja kotouttamiseen liittyviä termejä 22:lla eurooppalaisella kielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ihmisoikeuskeskuksen julkaisema ihmisoikeussanasto selittää käsitteitä ja antaa käännökset ruotsin ja englannin kielelle.
Visa mera
Valtioneuvoston kansliassa laaditut monikieliset valtionhallinnon sanastot.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eurooppalaisten kielten verkkosanakirjoja tutkijoille, kääntäjille, kieltenopettajille ja kielten harrastajille. Portaalin sanakirjat on valinnut sanakirjantoimittajista koostuva European Network of e-Lexicography ‑hankkeen asiantuntijaryhmä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Monikielinen sanakirja tarjoaa talotekniikassa usein käytettyjä teknisiä sanoja ja termejä 20 kielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Multilingual Glossary sisältää kirjastoalan sanastoa 49 kielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera