Konsthistoria i Finland

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Ars Fennica -kuvataidesäätiön esittely. Kuluvan vuoden palkintoehdokkaat. Palkinnonsaajat, palkintoehdokkaat, palkintolautakunnat ja asiantuntijat v. 1991 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://arsfennica.fi/

Visa mera
Kuopion Kuvataiteilijat ry. esittelee toimintaansa ja Kuopion seudun taiteilijoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.arslibera.com/

Visa mera
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Visa mera
Kuvataiteilijoiden yhdistys pyrkii elävöittämään ja laajentamaan kuvataidetarjontaa Tampereella ja sen lähiympäristössä. Sivulla on tietoa näyttelyistä, Galleria Rongasta, kuvia tapahtumista sekä luettelo jäsenistä kotisivulinkkeineen.
Webbplatsens språk: 
https://avarataide.fi/

Visa mera
Biografiakeskus julkaisee suomalaisten ja Suomeen liittyvien (Ruotsin ja Venäjän vallan aikaisten) merkkihenkilöiden elämäkertoja. Keskuksen sivulta löytyvät Kansallisbiografian lisäksi kokonaisuudet: : Talouselämän vaikuttajat, Henkilökuvat, Kenraalit ja amiraalit, Turun hiippakunnan paimenmuisto, SKS:n jäsenet ja Suomen papisto 1800–1920.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisbiografia.fi/

Visa mera
Kuvataideyhdistyksen sivulla on mm. verkkogalleria, Taiteilijatalon esittely sekä luettelo jäsenistä. Joidenkin jäsenien kohdalla on myös pieni galleria.
http://www.espooart.fi

Visa mera
Maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikkaa, installaatioita ja mediataidetta Tampereen taidemuseon kokoelmista. Nähtävillä on suomalaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään. Mukana on yli 200 työtä Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valituilta.
Webbplatsens språk: 
https://tampereentaidemuseo.finna.fi/

Visa mera
Helsingin Taiteilijaseuran sivuilla on seuran jäsenluettelo ja kuukauden taiteilijoiden esittelyt sekä tietoa näyttelyistä, kursseista ja taidelainaamosta.
Webbplatsens språk: 
https://helsingintaiteilijaseura.fi/

Visa mera
Hämeenlinnan taiteilijaseuran sivuilla on tietoa seurasta, jäsenluettelo yhteystietoineen ja teosnäytteineen, näyttelykalenteri, kuukauden taiteilija, kurssit, ajankohtaistiedotteet ja tietoa taidelainaamosta.
Webbplatsens språk: 
https://hameenlinnantaiteilijaseura.fi/

Visa mera
Taiteilijaseuran sivuilla on tietoa seurasta yhteystietoineen ja teosnäytteineen.
Webbplatsens språk: 
https://janakkalankuvis.net/

Visa mera
Gallerian ja taidelainaamon esittely, luettelo jäsentaiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://jkltaiteilijaseura.net/

Visa mera
Kansallisbiografia-verkkojulkaisussa on lähes 6 500 suomalaista pienoiselämäkertaa tuhannen vuoden ajalta. Tietoihin sisältyvät perhetiedot, tiedot henkilön koulutuksesta ja urasta, teoksista ja tuotannosta sekä julkisista muotokuvista ja muistomerkeistä. Myös lähdekirjallisuutta on koottu elämäkertatietojen päätteeksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia

Visa mera
På webbplatsen finns fotografier med hög resolution av totalt 55 klassiska verk ur Ateneums samlingar försedda med data om verken. Ett av Ateneums betydande verk, Eero Järnefelts mest kända målning Trälar under penningen (Sved) (1893), har fotograferats med s.k. gigapixel-teknik. Tekniken är synnerligen noggrann; ett konstverk som fotograferats med gigapixel-teknik kan granskas mera detaljerat på nätet än i verkligheten.
Webbplatsens språk: 
https://artsandculture.google.com/partner/ateneum-art-museum

Visa mera
Kuvastin esittelee kuva- ja valokuvataiteen näyttelytarjontaa Pirkanmaalla. Sisältää linkkejä näyttelypaikkojen ja taiteilijoiden verkkosivuille.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuvastin.info/

Visa mera
Kuvataideakatemian taidekokoelmaan kuuluu yli 300 teosta sekä satoja teoksia sisältävä taidegrafiikan kokoelma. Verkkopalvelussa teoksia on noin 80. Kokoelma koostuu pääosin Kuvataideakatemian opiskelijoiden töistä, jotka tarjoavat näkymän suomalaiseen taideopetukseen ja kuvataiteen historiaan 1800-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/yleistieto/kuvataideakatemian-taidekokoelma/

Visa mera
Kuvataiteilijatmatrikkeli on hakemisto suomalaisista ja Suomessa työskentelevistä ammattikuvataiteilijoista. Se on jatkoa Suomen Taiteilijaseuran vuodesta 1926 toimittamille Kuvataiteilijat-matrikkeleille. Siitä löytyy tietoa ammattikuvataiteilijoiden työskentelystä, teoksista ja taiteellisesta toiminnasta sekä Suomen taidehistorian keskeisistä kuvataiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/

Visa mera
Lahden taiteilijaseura ry:n kotisivu. Seuran historian, toiminnan ja jäsenistön esittely. Kipinä-gallerian ja taidelainaamon yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://lahdentaiteilijaseura.fi/

Visa mera
Sivuilla on kuvagalleria, tulevat näyttelyt ja muita toimintatietoja sekä taiteilijamatrikkeli teosnäytteineen ja kotisivuosoitteineen. Sivusto on hyvä katsaus pohjoiseen nykytaiteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.lapintaiteilijaseura.fi/

Visa mera
Lapuan taitelijaseuran sivuilla on tietoa paikallisesta taide-elämästä ja taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://lapuantaiteilijaseura.fi/

Visa mera
Lähteillä-sivusto esittelee poimintoja Kuvataiteen keskusarkiston kokoelmista: asiakirjoja, valokuvia, lehtileikkeitä ja painatteita.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/

Visa mera
Taiteilijaryhmä Muu ry:n sivuilla on yhteystietojen lisäksi tietoa yhdistyksen järjestämistä projekteista ja näyttelyistä. Sivuilla esitellään mm. mediataiteen työpaja Muu Media Base ja Muu galleria. Lisäksi sivujen kautta pääsee tutustumaan useisiin uusia taidemuotoja edustaviin teoksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.muu.fi/

Visa mera
Mäntän kuvataideviikoilla on esitelty suomalaista nykytaidetta vuodesta 1993 lähtien. Nykyisin tapahtuma järjestetään vuosittain, heinä-elokuussa.
Webbplatsens språk: 
http://www.mantankuvataideviikot.fi

Visa mera
På den här webbplatsen presenteras Finlands Banks konstsamling och berättelser om konstverken. Konstamlingen omfattar såväl målningar och grafik som skulpturer. På webbplatsen kan du också bekanta dig med Finlands Banks huvudbyggnad.
Webbplatsens språk: 
http://kansakunnanomaisuutta.fi/sv/

Visa mera
Pohjanmaan alueella vaikuttavien kuvataiteilijoiden ammattijärjestön kotisivulla on toimintatietoja, jäsenluettelo ja taidekokoelman esittely.
Webbplatsens språk: 
https://pohjalainentaiteilijaliitto.fi/

Visa mera
Kortfilmerna från utställningen Historier inom finsk konst presenterar de kända klassikerna i ett nytt ljus.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt-nyt/historier-inom-finsk-konst-kortfilmer/?lang=sv

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Suomen pohjoismaisen taideliiton sivuilla annettu liiton yhteystiedot ja lueteltu jäsenet sekä hallitus.Sivustosta löytyy myös liiton historia sekä ajankohtaisasioita.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpohjoismainentaideliitto.net/

Visa mera
Suomen taidehistoriaa käsittelevän luentosarjan runkomoniste sisältää materiaalia Suomen taidehistorian aikakausien tutkimisen tueksi. Erityisesti keskiajan taiteesta on perusteellinen esitys monisteessa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/24652/Suomen%20taidehistoria%202011.pdf?sequence=5&...

Visa mera

Sidor