Amerikkalaisen yliopiston tutkimusarkisto on omistettu ranskalaiselle kirjailijalle Marcel Proustille (1871-1922). Arkiston loi professori Philip Kolb, Proustin kirjeenvaihdon toimittaja. Linkkejä on suoraan hakulomakkeeseen, arkiston esittelyyn, Proustin ja Kolbin elämäkertatietoihin, Proust-tutkimuksen lähdeluetteloon sekä muihin Proustin aikaa ja Ranskan kirjallisuutta koskeviin verkkosivuihin Euroopassa ja Amerikassa. Sivu luettavissa myös ranskaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.library.illinois.edu/rbx/kolbproust/

Visa mera
Historiatietokanta Perseuksen renessanssikokoelmaan kootaan uuden ajan alun Englantiin liittyvää aineistoa. Se sisältää mm. Christopher Marlowen teokset kokotekstinä ja näköispainoksena William Shakespearen näytelmien ensimmäisen kootun laitoksen eli ns. ensimmäisen folion.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu/cgi-bin/perscoll?collection=Perseus:collection:Renaissance

Visa mera
Tietokirja.fi on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Sivuilla esitellään tämänvuotisen tapahtuman teemat ja ohjelma sekä kerrotaan esiintyjistä.
Webbplatsens språk: 
https://tietokirjafestivaali.fi/

Visa mera
Sivuilla runsaasti tietoa Pohjois-Amerikan eri intiaaniheimoista. Niille on kerätty Pohjois-Amerikan intiaaneja käsittelevien kirjailijoiden ja heidän teostensa tiedot sekä yli 1650:n internetsivun linkit. Sivut ovat osa the Internet Public Library'a.
Webbplatsens språk: 
https://www.ipl.org/div/natam/

Visa mera
Verkkojulkaisu liittyy Teatterimuseossa syksyllä 2013 esillä olleeseen näyttelyyn. Artikkeleissa käsitellään mm. antiikin kreikkalaisten tragedioiden ihmiskuvaa sekä modernin ajan esityskäytäntöjä Euroopassa ja Suomessa. Julkaisussa on listattuna Suomessa esitetyt tragediat sekä tehdyt käännökset.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tragedia-ajassa-ajaton-tragedia

Visa mera
Kaksikielinen kirjallisuusblogi esittelee norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi. Kirjallinen Oslo -teemakierroksella tutustutaan Oslon kirjallisiin nähtävyyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://les-lue.com/

Visa mera
Hakuteos virolaisista kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Webbplatsens språk: 
https://sisu.ut.ee/ewod/avaleht

Visa mera
Keskus edistää islantilaisen kirjallisuuden kääntämistä ja tuntemusta maailmalla. Sivuilla on tietoa islantilaisesta kirjallisuudesta, kirjailijoista, kääntäjistä ja tarjolla olevista tuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.islit.is/en

Visa mera
Pohjoismaista kirjallisuutta käsittelevä teos sisältää aritkkeleita ja esseitä, joiden aiheena on mm. Matias Riikosen kirja Iltavahtimestarin kierrokset, Tove Janssonin proosa ja Johannes Heldénin digitaalinen runous.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/347518

Visa mera
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Visa mera
Tomi Huttusen toimittamassa kirjassa esitellään venäläisen kirjallisuuden suomennosten ja Suomessa tehtyjen ruotsinnosten historiaa sekä suomalaisen ja suomenruotsalaisen kirjallisuuden venäjännösten historiaa. Samalla valotetaan venäläisen kaunokirjallisuuden historiallista Suomi-kuvaa, suomalaisten tutkimusmatkoja Venäjälle sekä kotimaisten kirjailijoiden Venäjä-käsityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.21435/skst.1493

Visa mera