Museon sivuilla on tietopaketti Alpeilta löytyneestä muumiotuneesta jäämies Ötzistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.iceman.it/en/the-iceman/

Visa mera
Tekijät ovat valokuvanneet ja sanallisesti esitelleet sivuille useita satoja megaliittisen kulttuurin muinaisjäännöksiä: megaliitteja, kivikehiä, muinaishautoja ym. Tietoja kartutetaan jatkuvasti. Kohteet ovat Brittein saarilta, Italiasta ja Ranskasta. Mukana on myös karttoja, matkailuvihjeitä sekä linkkejä toisille arkeologisille sivuille
Webbplatsens språk: 
http://www.stonepages.com/home.html

Visa mera
Sivuilta löytyy Egyptin historian aikajana roomalaiskaudelle saakka, egyptologien ja muiden Egyptin historian tutkimuksen kannalta keskeisten henkilöiden elämäkertatietoja, tietoa muinaisen Egyptin hallitsijoista seka Theban Mapping Protjectista, sen etenemisestä ja julkaisuista. Sivuilla on perusteelliset esitykset Theban alueen historiasta, hautamonumenteista ja arkeologisista kaivauksista, erityisesti Kuninkaiden laaksosta. Perusteellisein esitys on haudasta KV 5. Monista haudoista on valokuvia ja/tai pohjapiirros.
Webbplatsens språk: 
https://www.thebanmappingproject.com

Visa mera
Belgialaisen egyptologin muinasta Egyptiä käsittelevät sivut sisältävät tietoja Egyptin historiasta, kuolleiden kaupunki Sakkarasta ja siellä sijaitsevista pyramideista ja muista hautamonumenteista sekä muinaisen Egyptin kielestä ja kirjoituksesta. Sivuilla on myös laaja linkkilista Egypti-aiheisista sivuista sekä yli 450 kirjan bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.ancient-egypt.org

Visa mera
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Webbplatsens språk: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Visa mera
Arkeologisia kuvia kommentteineen, karttoja, linkkejä Meksikon Jukatanin niemimaan maya-kulttuurin raunioilta
Webbplatsens språk: 
https://mayaruins.com/

Visa mera
Egyptologian lähteitä kerättynä vuodesta 1994 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.fitzmuseum.cam.ac.uk/er/index.html

Visa mera
Sivuilla kerrotaan Rooman katakombien ja kristinuskon historiasta. Sivuihin sisältyy katakombeja käsittelevä kuvagalleria.
Webbplatsens språk: 
https://www.catacombesancallisto.it/en/

Visa mera
Sivut sisältävät tietoja Indus-joen laakson muinaisesta kulttuurista sekä alueella, erityisesti Harappassa, tehdyistä arkeologisita kaivauksista. Sivuilla on runsaasti kuvia alueen arkeologisista kohteista sekä esinelöydöistä. Indus-kulttuurin kirjoitusta käsittelevään osioon sisältyy Asko Parpolan, Helsingin yliopiston indologian professorin, kirjoittama artikkeli.
Webbplatsens språk: 
https://www.harappa.com/slideshows

Visa mera
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu

Visa mera
Sivusto selvittää Ison-Britannian arkeologian nykytilaa (projektit, opetus, apurahat, julkaisut yms.) ja tarjoaa myös pääsyn alaa käsitteleviin online-lehtiin sekä keskustelulistoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.archaeologyuk.org/

Visa mera
Dead Sea Scrolls -verkkosivuilla voi tutustua Qumranin luolista löytyneisiin Kuolleenmeren kääröihin. Sivuilla on myös runsaasti tietoa Kuolleenmeren kääröjen historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.deadseascrolls.org.il/

Visa mera
Kokonaisuudesta löytyy Saqqaran alueen arkeologisten kaivauksien kaivauspäiväkirjoja sekä kuvia, pohjapiirroksia ja kuvausta alueen haudoista. Täällä voi myös käydä virtuaalikierroksella muutamassa haudassa, joista yksi on Horemhebin.
Webbplatsens språk: 
https://www.saqqara.nl/

Visa mera
Osiris.net on kattava egyptologian tietopankki. Sivustossa kuvataan alueita ja kaivauksia, erityisesti hautamonumentteja ja hauta-alueita, joista suurimmat ovat Luksorissa, Saqqarassa, Gizassa, Karnakissa. Sivustossa on jukaistu uutiskirjeitä vuodesta 2001 ja ne löytyvät arkistosta.
Webbplatsens språk: 
https://osirisnet.net/e_centrale.htm

Visa mera
Oxfordin yliopiston Griffith Institute'n kokonaisuus egyptologian ehkä kuuluisimmasta löydöstä ja kaivauksista, Tutankhamonin haudasta. Mukana on Howard Carterin muistiinpanoja kaivauksista ja tutkimuksista, kaivauspäiväkirjoja, valokuvia, piirroksia ja karttoja sekä bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.griffith.ox.ac.uk/discoveringTut/

Visa mera
Oxfordin yliopiston Griffith Institute'n verkossa käytettävissä olevat aineistot sisältävät kertomuksia arkeologisista kaivauksista Egyptissä, kaivauspäiväkirjoja, valokuvia sekä vesiväripiirroksia löydöistä ja taiteesta. Materiaalin joukossa on kuuluisien arkeologien muotokuvia ja käsialanäytteitä. Myös Tutankhamonin haudan kaivauksista tunnetun Howard Carterin kirjoituksia löytyy täältä.
Webbplatsens språk: 
http://www.griffith.ox.ac.uk/archive/onlineresources/index.html

Visa mera
Akropoliilla sijaitsee yksi antiikin kreikkalaisen kulttuurin merkittävmmistä alueista. Paikalle on rakennettu museo, jonka sivuilla on kuvia säilyneistä temppeleistä, veistoksista sekä pylväskäytävistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.theacropolismuseum.gr/en

Visa mera
Ranskan kansallisen arkeologisen museon kokoelmat ja niiden esittely verkossa. Museo sijaitsee kuninkaallisessa linnassa Saint-Germain-en-Laye'ssä Pariisin lähistöllä. Myös linnan historiaa ja puutarhoja esitellään.
Webbplatsens språk: 
https://musee-archeologienationale.fr/

Visa mera
Löytösampo sisältää tietoa kansalaisten tekemistä arkeologisista löydöistä, kuten rahoista, astioista ja aseista. Hakutuloksia voi selata ja visualisoida monin eri tavoin. Tarjolla on Museoviraston ohjeita ja oppaita arkeologian harrastajille.
Webbplatsens språk: 
https://dev.xn--lytsampo-n4ac.fi/fi/

Visa mera
Rooman Museo della Civilita Romana tarjoaa museossa esillä olevan 1933-1935 arkkitehti Italo Gismondin luoman Rooman kaupungin pienoismallin kuvia ja yksityiskohtia. Niiden avulla voi tutkia ja hahmottaa, miltä antiikin maailman pääkaupunki näytti keisari Konstantinuksen aikaan, 300-luvulla .
Webbplatsens språk: 
https://www.museociviltaromana.it/it/collezioni/percorsi_per_sale/plastico_di_roma_imperiale

Visa mera
Valokuvaaja Anthony Murphy on koonnut kuvia ja tietoja Irlannin muinaisista asuinpaikoista ja arkeologisista kohteista. Sivustolla on myös jumaltaruja, legendoja ja tietoa astrologisesta toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://mythicalireland.com/

Visa mera
Bibracten alueen gallialaisen kaupungin museon sivustosta löytyy kuvia sekä kaupungin jäännöksistä sekä museon kokoelmista sekä tietoa alueen historiasta ja kaivaushistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bibracte.fr/en

Visa mera
Esineitä ja taidetta mm. Tokion kansallismuseon, Kioton kansallismuseon ja Naran kansallismuseon kokoelmista. Nähtävillä on maalauksia, kalligrafiaa, veistoksia, tekstiilejä, lakkatöitä jne.
Webbplatsens språk: 
https://emuseum.nich.go.jp/top?langId=en

Visa mera
Ancient Near East Today julkaisee antiikin historian tutkimusta Lähi-Idän seudulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.asor.org/anetoday

Visa mera
EXARC Journal sisältää verkossa luettavia arkeologiaa käsitteleviä tutkimusartikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://exarc.net/journal/issues-overview

Visa mera
Hampshire Cultural Trust on julkaissut laajan valikoiman kuvia sen tallentamista esineistä luonnonhistoriasta, arkeologiasta, kuljetusajoneuvoista, taide-esineistä sekä maalaustaiteesta valokuviin ja arkipäivän esineistöön asti. Kuvien yhteydessä on kuvausta ja historiaa esineestä.
Webbplatsens språk: 
https://collections.hampshireculture.org.uk/

Visa mera
Ateenan kansallinen arkeologinen museo esittelee kokoelmaansa tekstein, kuvin, digitaalisin näyttelyin sekä virtuaalisella museokierroksella.
Webbplatsens språk: 
https://www.namuseum.gr/en/

Visa mera
Digitaalisessa Augustuksen ajan Roomassa voi tutkia kartalta kaupungin rakennuksia ja alueita sekä lukea asiantuntijakuvauksia niiden historiasta, alkuperästä ja tutkimuksesta. Kuvauksissa mainitaan myös antiikin kirjallisuuden lähteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitalaugustanrome.org/

Visa mera
Rooman Amerikan Akatemian digitaaliset kokoelmat sisältävät kuvia, kuvauksia, tutkimuksia sekä muuta aineistoa antiikin Rooman tutkimuksen saralta. Kokoelmat ovat selattavissa muun muassa aiheen, paikan, tekijän ja ajoituksen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://dhc.aarome.org/

Visa mera

Sidor