35 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Akseli Gallen-Kallelan Espoossa sijaitsevan kotimuseon toiminnan esittely. Tietoja ja kuvia taiteilijasta ja hänen teoksistaan.
Visa mera
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taiteilija Andreas Alarieston museo kertoo taiteilijasta, museon näyttelyistä sekä antaa muutamia näkymiä Alarieston tauluihin ja niiden tarinoihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ryhmätyönä toteutetut sivut esittelevät Albert Edelfeltin taidetta. Sivuilla on tehtäviä kuvataiteen ja historian opetukseen sekä tietoa ateljeemuseon toiminnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn liittyvä verkkojulkaisu esittelee kymmenen Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalausta sekä nykytaitelijoiden maisema- ja ympäristöteemaa käsitteleviä teoksia. Sivusto on tuotettu oppimateriaaliksi peruskouluun, mutta sopii kaikille maisemasta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan ja Carl Dørnbergerin väliseen kirjeenvaihtoon. Sivusto kertoo nuorten taideopiskelijoiden Pariisista ja myöhemmin asemansa vakiinnuttaneiden taiteilijoiden elämästä kotimaassa Suomessa ja Norjassa.
Visa mera
Täällä voi tutustua 20 venäläiseen taiteilijaan ja heidän pääteoksiinsa, jotka ovat Pietarin Venäläisen museon kokoelmista.
Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Visa mera
Gallen-Kallelan museo on julkaissut valokuvia Akseli Gallen-Kallelan kokoelmasta. Kuvat on julkaistu lisenssillä, joka sallii niiden vapaan käytön ja muokkaamisen. Kuvien lähteenä on mainittava Gallen-Kallelan museo.
Visa mera
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Visa mera
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Visa mera
Reidar Särestöniemen museon sivuilla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi joitakin kuvia taiteilijan tuotannosta ja tietoa hänen elämästään. Museokokonaisuuteen kuuluu myös taiteilijan lapsuudenkoti Särestö.
Visa mera
40 venäläistä maalausta esittelee maalauksia 1800-1900 -luvuilta taidesuuntien ja ajanjaksojen mukaan jaoteltuina. Myös taitelijat on esitelty.
Visa mera
Ateneum esittelee Natalia Goncharovan, hänen elämäntarinansa, kehityksensä taiteilijana sekä teoksia ja niiden historiikkia laajan näyttelynsä yhteydessä. Goncharovasta taiteilijana ja hänen merkityksestään taiteelle on myös video.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tove Janssonin elämästä ja taiteesta kertovassa sivustossa on kuvia ja tarinaa Toven perheestä sekä sukupuu, taideteoksia, omakuvia, videoita Toven haastatteluista, Toven saaresta ja hänen matkoistaan.
Visa mera
Helene Schjerfbeckin taideteoksia kuvina.
Visa mera
Galleria taidelainaamo G12 kuvataiteilijat, heidän teoksiaan ja kuvausta heidän taiteellisesta työstään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Martta Wendelinin henkilöhistoriaan ja elämäntyöhön taidemaalarina ja kuvittajana. Blogissa on kirjoituksia Wendelinin postikorttitaiteesta, kuvituksista ja maalauksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taiteilija Mathilda Rotkirchin (1813–1842) matkapäiväkirja ja luonnoskirja kulttuuri- ja sivistysmatkalta Saksaan, Sveitsiin, Italiaan ja Ranskaan vuosina 1840-1841.
Visa mera
Yle Areenassa on kuunneltavissa Akseli Gallen-Kallelan matkakertomus Itä-Afrikan vuosilta 1909-1911. Lukijana on Esko Salervo.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Visa mera
Finnassa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin. Museon kokoelmista on esillä yli sata teosta korkearesoluutioisina kuvina.
Visa mera
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taidemuseo Emman sivuilla on katsottavissa kaksi dokumenttia, jotka kertovat virolaisen Konrad Mägin (1878−1925) taiteesta.
Visa mera
Taidehistorian kurssilla käydään läpi taidehistorian aikakaudet esihistoriallisella ajalta 1900-luvulle. Samalla kuvataan aikakauden yleisiä piirteitä, erityisesti renessanssia kuvataan kokonaisvaltaisesti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Uuno Alanko (1878–1964) oli aikansa merkittävä taidevaikuttaja. Hän oli insinööri, arkkitehti ja taidemaalari, joka teki pitkän uran myös alan opettajana. Jyväskylän taidemuseon verkkonäyttely kertoo Uuno Alangon taiteesta, elämästä ja maailmankatsomuksesta sekä hänen suhteestaan Keski-Suomeen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua taidemaalari Elga Sesemannin (1922-2007) teoksiin ja henkilöhistoriaan. Sivustolla on yli 400 kuvaa Sesemannin maalauksista, piirustuksista ja luonnoksista. Sivuilta löytyy myös lista hänen näyttelyistään sekä lehtileikkeitä arvosteluista ja artikkeleista.
Visa mera