42 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Kirsi Neuvosen grafiikkaa, taiteilijasta tehtyjä tutkimuksia, kirjoja ja artikkeleita. Näyttelykalenteri.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Hämeenlinnan Taidemuseon pysyvät kokoelmat. Henna ja Pertti Niemistön nykytaiteen kokoelma. Vaihtuvat näyttelyt. Tietoa museon historiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valtion taidemuseoiden (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff) kokoava kotisivu. Museoiden näyttely- ja tapahtumakalenterit, yhteystiedot ja pääsymaksut. Sivustossa on aakkosellinen lista taiteilijoista.
Visa mera
Raumalla sijaitsevat Lönnströmin museot jakautuvat taidemuseoon ja kotimuseoon. Sivuilla kerrotaan toiminnasta ja näyttelyistä, konserteista sekä museossa järjestettävistä muista esityksistä. Sivuilta löytyy tietoa myös museon projekteista ja työpajoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oulun taidemuseon sivuilla on näyttelyohjelma sekä tietoa museon toiminnasta ja kokoelmista. Oulun julkiset ulkoveistokset esitellään kuvin ja sanoin. Veistoksia voi hakea taiteilijan, teoksen nimen ja sijainnin mukaan.
Visa mera
Tampereella sijaitsevan Hiekan taidemuseon sivuilla on kuvia pysyvän kokoelman teoksista, aukioloajat ja yhteystiedot sekä tiedot näyttelyistä. Sivuilla kerrotaan myös Hiekan taidemuseon säätiön perustamisesta ja Kustaa Hiekan matkoista.
Visa mera
Ars Fennica -kuvataidesäätiön esittely. Kuluvan vuoden palkintoehdokkaat. Palkinnonsaajat, palkintoehdokkaat, palkintolautakunnat ja asiantuntijat v. 1991 alkaen.
Visa mera
Taiteen nälästä alkavat kuopiolaisen kuvataiteen sodanjälkeiset vuosikymmenet. Sota-ajan ankeus vaati vastapainokseen kulttuuria. Kuopion taidemuseon tekemällä verkkosivustolla on artikkeleita ja kuvia Kuopion kuvataide-elämästä 1950- ja 1960-luvuilla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Soile Yli-Mäyryn tutkimuksen aiheena on hänen taiteensa kiinalaisen, japanilaisen ja suomalaisen yleisön kokemana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn liittyvä verkkojulkaisu esittelee kymmenen Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalausta sekä nykytaitelijoiden maisema- ja ympäristöteemaa käsitteleviä teoksia. Sivusto on tuotettu oppimateriaaliksi peruskouluun, mutta sopii kaikille maisemasta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lähteillä-sivusto esittelee poimintoja Kuvataiteen keskusarkiston kokoelmista: asiakirjoja, valokuvia, lehtileikkeitä ja painatteita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oppimisalusta tarjoaa opettajille ja oppilaille työkaluja skandinaavisten naapurikielten sekä pohjoismaisten kulttuurien ja yhteiskuntarakenteiden ymmärtämiseen yli oppiainerajojen.
Visa mera
Täällä voi tutustua tulkintoihin Tove Janssonin taiteesta. Tekijöinä ovat lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat. Näyttelyssä on esillä 50 teosta, jotka on jaoteltu kuuteen teemaan: juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia otuksia, tulkintoja Toven maalauksista sekä saariston rakennelmia.
Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti sisältää uutisten ja artikkeleiden lisäksi näyttelyiden ja tapahtumien esittelyjä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Viitekortit ovat avain Kansallisgallerian leikekokoelman mikrofilmattuihin leikekirjoihin. Korteilla on viitteet yhteensä yli 24 114 taiteilijaa koskeviin lehtileikkeisiin. Mikrofilmattuja leikkeitä voi lukea Kansallisgallerian kirjastossa Ateneumissa ja Kiasmassa. Viitteiden avulla artikkelit ovat löydettävissä myös muista kirjastoista, joissa kyseiset lehdet ovat mikrofilmattuina.
Visa mera
Suomen Pankin taidekokoelmaa alettiin kerätä 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kokoelma sisältää maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Täällä voi tutustua taideteoksiin ja niiden taustoihin sekä Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan Suomen Pankin päärakennukseen.
Visa mera
Lyhytelokuvat esittelevät Ateneumin taidemuseon Suomen taiteen tarina -näyttelyn teoksia. Sarjan ensimmäiset osat kertovat tutuista klassikoista, Helene Schjerfbeckin maalauksesta Toipilas ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset. Kaikki sarjan 13 elokuvaa valmistuvat vuoden 2017 aikana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Visa mera
Nuori Taide nostaa nuoret esille taiteen tekijöinä. Se järjestää valtakunnallisia nuorten taiteen tapahtumia sekä alueellisia ja paikallisia työpajoja ja koulutuksia. Kohderyhmänä ovat 13–29 -vuotiaat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Etappeja tutustuttaa Kuvataideakatemiassa tehtyyn taiteelliseen tutkimukseen. Kirja koostuu tohtoriohjelman historiaa luotaavasta keskustelusta, yhteiskirjoituksesta, projektiesittelyistä ja vertaisarvioiduista artikkeleista.
Visa mera
Arvaa kuva! -pelissä visaillaan mm. 1950 ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opetellaan kuvien ajoitusta, sisällönkuvailua ja tulkintaa leikkimielisellä tavalla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja sisältävä palvelu mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvia paremmin kirjailijana tunnetun Timo K. Mukan kuvataiteesta, maalauksista ja veistoksista.
Visa mera
Miltä näyttävät aallon, sateen tai meriveden kuvat? Millaisin keinoin luonto piirtyy kuvallisiksi esityksiksi? Tuula Närhinen tutkii kuvataiteen tohtorin opinnäytteessään luonnonilmiöiden kuvallisuutta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Apu-lehden ja Ateneumin taidemuseon valitsemia maalauksia, joiden kanssa ei tarvitse olla yksin. Kimmo Ohtonen kuljettaa katsojat maalausten äärelle ja tapaa ihmisiä, jotka kertovat itselleen tärkeistä teoksista ja kokemuksistaan yksinäisyydestä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Noin 200 teoksen valikoima Serlachiuksen taidekokoelmasta, jossa on Suomen taiteen kultakauden merkkiteoksia sekä eurooppalaista taidetta 1400–1800-luvuilta.
Visa mera
Virtuaalisessa yhteisötaidenäyttelyssä on esillä maalauksia ja piirroksia, jotka kuvaavat osallistujien tuntoja koronakaranteenista. Teoksia on niin opiskelijoilta, ammattilaisilta kuin harrastajiltakin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin. Museon kokoelmista on esillä yli sata teosta korkearesoluutioisina kuvina.
Visa mera