38 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Nurmijärven kunnan Aleksis Kivi-sivustosta löytyvät Aleksis Kiven elämäkertatiedot, luettelo hänen tuotannostaan (käännöksineen) sekä tutkimuksia ja kirjallisuutta Aleksis Kivestä. Lisäksi sivustoon on koottu kokonaisuus taiteesta, joka on tehty Aleksis Kiven tuotannosta tai sen pohjalta. Aleksis Kiven museot ja muut muistomerkit löytyvät sivustosta. Aleksis Kiven maisemat -osa johdattelee niihin maisemiin, joissa Aleksis Kivi liikkui ja vaikutti. Koululaisten Kivi -osioon pyritään toteuttamaan Kivi-tietoa lapsille ja nuorille helpommin omaksuttavassa muodossa.
Visa mera
Ruijan Kaiku kirjoittaa ensisijaisesti norjansuomalaisten, kveenien ja metsäsuomalaisten asioista.
Visa mera
Sivuilla luettavissa uusin virallinen norjalainen raamatunkäännös (1977/1985) sekä kirja- (bokmål) että uusnorjalaisessa (nynorsk) tekstimuodossa sekä uusi saamenkielinen (pohjoissaami) Uusi testamentti sekä Raamattu ukrainaksi.
Visa mera
Kveeniliiton tavoitteena on edistää Norjan perinteisen ja uudemman maahanmuuton tuloksena syntyneen suomalaisvähemmistön kulttuurisia ja sosiaalisia etuja yhteistyössä muiden eurooppalaisten vähemmistöjärjestöjen kanssa. Sivuilla esitellään kveenikansan historiaa ja nykypäivää, julkaistaan aihetta käsittelevää tutkimustietoa ja luetellaan asiaa käsitteleviä linkkejä. Materiaali on ainakin luettelointiajankohtana pelkästään norjankielistä.
Visa mera
Norjalaisen kansanmusiikin tietokanta sekä tietoa kansanmusiikista ja tapahtumista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sami allaskuvla tarjoaa koulutusta eri tasoilla saamen kielessä, kirjallisuudessa, traditionaalisessa kultuurissa ja kädentaidoissa.
Visa mera
Norjan kuningashuoneen viralliset sivut sisältävät tietoa kuninkaallisesta perheestä, Oslon kuninkaanlinnasta ja perheen muista asunnoista. Sivut perehdyttävät Norjan kuningashuoneen historiaan ja nykypäivään. Lisäksi sivuilta löytyy kuninkaallisia käsitteleviä lehdistötiedotteita.
Visa mera
Visa mera
Monipuolista tietoa Norjasta englanniksi, asaintuntijoiden kirjoittamia artikkeleita ja linkkejä.
Visa mera
Museo esittelee Edward Munchin symbolistisia maalauksia, sivustolta löytyy myös tietoa taiteilijan elämästä.
Visa mera
Norjalainen säädöstietokanta, uusimmat korkeimman oikeuden ratkaisut ja säädöskokoelma.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oppimisalusta tarjoaa opettajille ja oppilaille työkaluja skandinaavisten naapurikielten sekä pohjoismaisten kulttuurien ja yhteiskuntarakenteiden ymmärtämiseen yli oppiainerajojen.
Visa mera
Täällä voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan ja Carl Dørnbergerin väliseen kirjeenvaihtoon. Sivusto kertoo nuorten taideopiskelijoiden Pariisista ja myöhemmin asemansa vakiinnuttaneiden taiteilijoiden elämästä kotimaassa Suomessa ja Norjassa.
Visa mera
Kaksikielinen kirjallisuusblogi esittelee norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi. Kirjallinen Oslo -teemakierroksella tutustutaan Oslon kirjallisiin nähtävyyksiin.
Visa mera
Portaalista voi etsiä tietoja ruotsalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten opinnäytteistä ja tutkimusjulkaisuista. Osa aineistosta on luettavissa kokotekstinä.
Visa mera
Kuuden pohjoismaisen tutkimuslaitoksen yhteistyönä syntynyt monikielinen verkkosanakirja, jonka lähdekielenä on islanti ja kohdekielinä tanska, ruotsi, norja (bokmål ja nynorsk), fääri ja vuodesta 2018 lähtien suomi.
Visa mera
Artikkelikokoelma käsittelee sotavankeja ja internoituja pääasiassa toisen maailmansodan aikana. Kirjoittajina on tutkijoita Suomesta, Norjasta, Saksasta, Puolasta ja Venäjältä.
Visa mera
Vierailuja kauniissa erityyppisissä puutarhoissa ja miljöissä. Norjalainen televisiosarja, jossa on tekstit norjaksi. Ohjelman kauniista puutarhoista pystyy nauttimaan, vaikkei tekstiä ymmärtäisikään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sägenkartan kokoaa yhteen kansanperinnettä ja vanhoja tarinoita ja uskomuksia noidista, vedenhaltijoista, ihmissusista, tietäjistä, hengistä jne. Tarinat ovat peräisin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta ja niitä on yhteensä yli 10 000.
Visa mera