Suomen humanistiverkko sisältää dokumentteja, tietoa historian tutkimuksesta, opetuksesta ja seuroista sekä linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden sivuille historian, median, perinteen ja taiteen aloilta.
https://agricolaverkko.fi/

Visa mera
Mediakasvatuskeskuksen sivut tarjoavat tietoa lasten ja nuorten elokuvakulttuurista ja elokuvakasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediametka.fi

Visa mera
Mediekunskap.fi -nätportalen är en interaktiv öppen sajt för pedagoger, lärare, aktörer inom social- och media branschen, samt för andra som är intresserade och vill ha information om medie- och informationskunnighet. Nätportalen upprätthålls av Sällskapet för mediefostran rf, som finansieras av kultur- och undervisningsministeriet. Nätportalen fungerar på tre språk – svenska, finska och engelska.
Webbplatsens språk: 
http://mediekunskap.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty pienten lasten mediankäyttöä haastattelemalla lapsia, havainnoimalla heidän mediaympäristöään sekä lasten vanhemmille suunnatulla kyselyllä. Tutkimus osoittaa, että mediakulttuuri on osa lasten arkea varhaisesta iästä lähtien.
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/lastenmediabarometri2013-1.pdf

Visa mera
Julkaisuun on koottu tietoja vuosina 2009–2013 tehdyistä tutkimuksista 12–29-vuotiaiden nuorten median käytöstä ja mediakulttuurista.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuorten-mediamaailma-pahkinankuoressa/

Visa mera
Ulkoministeriö julkaisee verkkosivuillaan Suomen ulkomaanedustustojen raportteja ulkomaisten tiedotusvälineiden Suomea koskevasta uutisoinnista. Raporttien pohjalta tuotetaan kerran vuodessa julkaisu Suomi ulkomaisissa tiedotusvälineissä"."
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/suomi-ulkomaisissa-tiedotusvalineissa

Visa mera
Rauhanpuolustajien ja Rauhankasvatusinstituutin tuottama mediakasvatusmateriaali yhdenvertaisuutta edistävän länsikriittisen opetuksen tueksi yläkouluun ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaali auttaa tutkimaan lännen ja ei-lännen käsitteitä ja kyseenalaistamaan vallitsevia normeja tarkastelemalla mm. uutisointia eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://lantisentuollapuolen.rauhanpuolustajat.org/

Visa mera
Tutkimussäätiö edistää media-alaan liittyvää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Sivustolla on tietoa muun muassa apurahoista, tutkimushankkeista ja opinnäytetöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediaalantutkimussaatio.fi/

Visa mera
Trollitehdas on Ylen luoma peli, joka paljastaa havainnollisesti, mitä trollit ovat ja miten ne toimivat.
Webbplatsens språk: 
https://trollitehdas.yle.fi/

Visa mera
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Webbplatsens språk: 
https://mediaguide.fi/

Visa mera
Yle Oppimisen pakohuonepeli mediataitojen opiskeluun. Trollibunkkerissa pelaaja on tutkiva toimittaja, joka on jäänyt valeuutisia tehtailevan trollin vangiksi. Peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/12/uudessa-pakohuonepelissa-ollaan-trollin-jaljilla

Visa mera
Uutismedialiiton tuottamia oppimateriaaleja eri ikäryhmien opetukseen. Materiaaleja on verkkojulkaisemisesta, julkaisemisen etiketistä, toimittajan työstä sekä vaikuttamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/#/

Visa mera
Oppaassa analysoidaan lasten ja nuorten sananvapauden käsitettä ja toteutumista, toimittajan työtä, vastuullista mediaa sekä lasten ja nuorten haastattelua.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/lapset-ja-nuoret-aanessa-opas/

Visa mera
Yläkoulululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali herättelee keskustelua journalismin merkityksestä ja sen etiikasta. Videoilla kysytään muun muassa voiko urheilutoimittaja olla fani ja pitäisikö median lopettaa terrori-iskuista uutisoiminen. Millainen toimittaja olisit? -testin avulla selviää, kuinka hyvin hallitset Journalistin ohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/missa-kulkevat-median-rajat-video-oppimateriaali-media...

Visa mera
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Visa mera
Yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali antaa työkaluja lähdekritiikkiin ja median luotettavuuden punnintaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/onko-tama-totta-tyokaluja-median-luotettavuuden-arvioi...

Visa mera
Opas antaa näkökulmia luotettavan ilmastotiedon tunnistamiseen ja ilmastouutisoinnin tarkasteluun sekä kannustaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan. Opas sopii mediakasvatuksen oppimateriaaliksi yläkouluun ja toiselle asteelle.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/pallo-hallussa-ilmastonmuutos-haastaa-myos-median/

Visa mera
Mediakasvatusmateriaali tarjoaa viisi näkökulmaa lehdistön työhön. Sen avulla saa yleiskuvan toimittajan työstä ja jutuntekemisen vaiheista. Muita teemoja ovat media ja totuus, media ja yleisö sekä median tulevaisuus.
Webbplatsens språk: 
https://mediaakiitos.fi/

Visa mera
Tietopaketti siitä, kuinka journalistisessa mediassa voidaan vahvistaa moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Oppaan sisältö perustuu media-alan ammattilaisten ja mediatutkijoiden haastatteluihin.
Webbplatsens språk: 
https://raremedia.fi/kenentietoo/

Visa mera
Kaikille avoimessa verkkokoulutuksessa käsitellään median roolia yhteiskunnassa, tiedon luotettavuutta, mediassa tapahtuvaa vuorovaikutusta sekä sosiaalisen median hyödyntämistä työssä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/medialukutaito-julkishallinnossa/

Visa mera
Aikakausmedian selvitys 7–15-vuotiaiden mediankäyttötottumuksista ja siitä, miten vanhemmat suhtautuvat lasten ja nuorten käyttämiin mediasisältöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/tietoa-tutkimuksia/lasten-ja-nuorten-mediapaeivae/

Visa mera
Pelkkää feikkiä? -juliste auttaa hahmottamaan harhaanjohtamisen keinoja mediassa ja keskustelemaan niiden taustalla olevista vaikuttimista.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediataitokoulu.fi/pelkkaafeikkia_web.pdf

Visa mera
Täällä esitellään yleisiä vaikuttamisen, manipuloinnin ja väärän informaation välittämisen tapoja verkossa sekä annetaan vinkkejä niiden tunnistamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://sisaltosekaannus.fi/

Visa mera
Erityisnuoret ja digiajan osallisuus -hankkeen tuloksena julkaistu opas erityisnuorten asemasta mediankäyttäjinä, asemasta medialukutaidon ja -kasvatuksen kentällä sekä tavoista, joilla erityisnuoret saadaan medialukutaidon piiriin ja samanarvoisiksi toimijoiksi kuin muut median käyttäjät. Menetelmiä on testattu ja haettu kahden vuoden käytännön tutkimuksen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-016-6

Visa mera
Yle Oppimisen Media ja digitaidot -osio tukee medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä ja teknologiaymmärrystä. Sieltä saa eväitä tietotulvassa navigoimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/media-ja-digitaidot

Visa mera
Media vallan verkoissa -julkaisussa käsitellään mediainstituutioiden ja muiden valtainstituutioiden suhdetta ja niissä tapahtumassa olevia muutoksia.
Webbplatsens språk: 
https://research.tuni.fi/uploads/2020/01/8a3c55f9-978-951-44-8070-6.pdf

Visa mera

Sidor