De finlandssvenska tidskrifternas webbplats. Tjänsten administreras av Tidskriftsprojektet, som startade år 1995 i syfte att stöda de sammanlagt drygt 100 tidskrifter som ges ut på svenska i Finland. På Tidskrift.fi kan du söka tidskrifter och hitta länkar till andra webbadresser inom tidskriftsvärlden, både i Finland och Sverige. På Tidskrift.fi finns också information om annat inom ramen för Tidskriftsprojektet, t.ex nyheter angående Bokmässan, Bokkatalogen och olika kurser.
Webbplatsens språk: 
http://www.tidskrift.fi

Visa mera
Dokumentationsarkiv med pressklipp ur finlandssvenska tidningar fr.o.m. 1900-talets början. Databasen Presstanda innehåller artiklar fr.o.m. 1990 ur bl.a. Hufvudstadsbladet och Vasabladet.
Webbplatsens språk: 
http://www.bragespressarkiv.fi

Visa mera
Mediekunskap.fi -nätportalen är en interaktiv öppen sajt för pedagoger, lärare, aktörer inom social- och media branschen, samt för andra som är intresserade och vill ha information om medie- och informationskunnighet. Nätportalen upprätthålls av Sällskapet för mediefostran rf, som finansieras av kultur- och undervisningsministeriet. Nätportalen fungerar på tre språk – svenska, finska och engelska.
Webbplatsens språk: 
http://mediekunskap.fi/

Visa mera