Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Visa mera
Webinaareissa tutustutaan tekoälyn peruskäsitteisiin, kehitysvaiheisiin ja toimintaperiaatteisiin. Lisäksi perehdytään tekoälyn käyttöön yhteiskunnassa, tietosuojaan ja tekoälyn etiikkaan liittyviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/kokoelmat/tekoalywebinaarit/

Visa mera
Ilmainen verkkokurssi sisältää tiiviissä paketissa olennaisimmat toiminnot Excelin peruskäyttöön ja laskemiseen liittyen. Kurssi sisältää myös harjoitustehtävät malliratkaisuineen.
Webbplatsens språk: 
https://www.officekoulutus.fi/fi/excel-kurssi-netissa

Visa mera
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Webbplatsens språk: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
Aalto-yliopiston verkkokurssi kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Kurssi tutustuttaa muotoilun perusteisiin ja esittelee nykymuotoilun neljä peruspilaria: kestävä kehitys, yhteistyö, innovointi ja johtaminen. Kurssi on kaikille avoin, mutta sen käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Webbplatsens språk: 
https://designbits.aalto.fi/fi/

Visa mera
Kurssilla käsitellään talousjärjestelmiä ja niiden historiaa, markkinoiden toimintaa, rahoitusmarkkinoita, talouskasvua ja suhdanteita. Globaalit haasteet -luvussa käydään läpi mm. ilmastonmuutokseen ja väestön ikääntymiseen liittyviä kysymyksiä taloustieteen näkökulmasta. Kaikille avoin kurssi sopii erityisesti toisen asteen opintoihin.
Webbplatsens språk: 
https://talouskurssi.fi/

Visa mera
Kurssi sisältää lukupaketteja, videoita, harjoituksia ja aineistovinkkejä omatoimiseen opiskeluun. Kurssilla käsitellään muun muassa arvoja, globaalia eriarvoisuutta sekä transformatiivista oppimista.
Webbplatsens språk: 
https://fingo.fi/palvelut/koulutus/verkkokurssit/globaalikasvatuksen-verkkokurssi/

Visa mera
Liboppi on verkko-oppimisalusta, josta löytyy täydennyskoulutuskursseja kirjastoammattilaisille. Palvelu on suunnattua Suomen yleisten kirjastojen henkilökunnalle, mutta rekisteröityä voivat muutkin kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://liboppi.fi/

Visa mera
Aalto-yliopiston avoin, maksuton verkkokurssi kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Aiheeseen paneudutaan videoiden, äänitteiden, tekstien, kuvien ja tehtävien avulla. Kurssin voi suorittaa omassa tahdissa tai opettajan johdolla esimerkiksi lukiossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.arkkitehtuurinhistoria.fi/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eri aiheisiin liittyviä verkkokouluja, jotka on suunnattu esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Verkkokoulut ovat maksuttomia. Kursseja voi selata vierailijana, mutta lähes kaikki kurssit vaativat rekisteröitymisen.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/palvelut-ja-asiointi/verkkokoulut

Visa mera
Verkkokoulutus tarjoaa kattavan tietopaketin rasismin vastaiseen työhön. Koulutuksen teemat käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteena on vähentää etnistä syrjintää ja rakenteellista rasismia tarjoamalla ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa antirasistisesta työstä. Koulutus on suunniteltu erityisesti sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja opetusalan, sekä turvallisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/tyon-tueksi/verkkokoulutus-antirasism...

Visa mera
DigiCampus on korkeakoulujen yhteinen oppimisympäristö, jossa on korkeakoulujen yhteisiä kursseja, kaikille avoimia kursseja sekä korkeakoulujen omia kursseja.
Webbplatsens språk: 
https://digicampus.fi/

Visa mera
Kurssilla tutustutaan kuudesta näkökulmasta Rooman valtakunnan ja roomalaisten elämän ominaispiirteisiin. Samalla selviää, miten antiikin Rooman perintö näkyy edelleen elämässämme. Kurssilla perehdytään myös lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat selvittäneet antiikin Rooman historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://antiikin-rooma.learnworlds.com/

Visa mera
Suomen Lähi-idän instituutin kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi tarjoaa keskeiset tiedot islamista. Opettajana toimii yliopistonlehtori, dosentti Ilkka Lindstedt Helsingin yliopistosta. Kurssin aloittamiseksi on luotava käyttäjätunnus.
Webbplatsens språk: 
https://www.islamkurssi.fi/

Visa mera
Lyhytkurssilla tutustutaan työsuojelun perusteisiin ja siihen, miten työsuojelun avulla edistetään hyvinvointia työpaikalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tyosuojelun-perusteet-suomessa/

Visa mera
Muutosjohtamisen verkkokoulutus tukee muutosten läpivientiä työpaikoilla. Se on tarkoitettu oppaaksi muutosten suunnittelijoille: johdolle ja esihenkilöille. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton.
Webbplatsens språk: 
https://proliitto.fi/fi/mutsi#4ef9d57a

Visa mera
Kirjastoaineiston kuvailun verkkokurssi, jonka avulla voit opiskella tai kerrata bibliografisen kuvailun perusteita. Oppimateriaali sopii RDA-kuvailusääntöjen käyttäjille ja MARC 21 -formaatissa kuvaileville. Kurssi on tuotettu ammattikorkeakoulukirjastojen tarpeisiin, mutta sopii myös muuhun käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://libguides.diak.fi/metamesta

Visa mera
Motivan verkkokoulutus on suunnattu rakennusalan koko toimitusketjun käyttöön ja ammattiin opiskeleville. Kurssi on maksuton, itseopiskeltava ja kaikille avoin kokonaisuus, joka vaatii kirjautumisen. Koulutuksen yhtenä tavoitteena on, että osallistuja oppii tunnistamaan rakentamisen eri muovilajit ja määrittämään niiden kierrätettävyyden.
Webbplatsens språk: 
https://motiva-verkkokurssit.fi/kurssit/rakentamisen-muovit-miksi-rakentamisen-muoveja-pitaa-kerata-...

Visa mera
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksuton, kaikille avoin kokonaisuus tarjoaa tutkittua tietoa kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen eri teemoista sekä ympäristön monimuotoisuudesta. Opintokokonaisuus koostuu neljästä kurssista.
Webbplatsens språk: 
https://www.jyu.fi/fi/avoin-yliopisto/opinnot/planetaarinen-hyvinvointi-opinnot-avoimessa-yliopistos...

Visa mera
Miten hyvinvointia voi mitata kehosta ja mitä mittaustiedosta voi päätellä? Avoimen yliopiston maksuton verkkokurssi mittaustiedon hyödyntämisestä hyvinvoinnin ja kunnon edistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://onlinecourses.jyu.fi/my/index.php

Visa mera
Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi esineiden internetistä (IoT). Kurssilla perehdytään internetin eri osa-alueisiin: sovelluksiin ja laitteistoihin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoihin, sensoreihin, tietoverkkoihin, datanhallintaan ja turvallisuuteen sekä yksityisyyteen.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/introduction-to-the-internet-of-things-mooc

Visa mera
Lyhytkurssilla tutustutaan pakotteisiin ja niiden taustalla olevaan lainsäädäntöön. Kurssilla käydään läpi pakotteiden perusteet, pakotetilanteiden tunnistaminen, pakotteiden noudattaminen sekä erityiskysymykset. Koulutus keskittyy pääasiassa Venäjä-pakotteisiin liittyviin säädöksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/pakotteiden-perusteet/

Visa mera
Kaikille avoin lyhytkurssi tarjoaa tietoa ja käytännön ohjeita siitä, miten toimia riippumattomana tieteellisenä asiantuntijana poliittisessa päätöksenteossa. Koulutus on tarkoitettu ennen kaikkea aloitteleville tutkijoille, kehittäjille ja asiantuntijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tieteellisena-asiantuntijana-poliittisessa-paatoksenteossa/

Visa mera