Suomen kinesiologiayhdistyksen sivuilta löytyvät yhdistyksen tiedot sekä perustietoa kinesiologiasta. Sivustossa kerrotaan myös aivojumpasta, sen peruskäsitteistä sekä menetelmistä. Lisäksi sivustoon on koottu aivojumppaharjoituksia.
Webbplatsens språk: 
http://www.kinesiologia.fi

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen THL:n tuottamaa tietoa suomalaisten yleisimmistä kroonisista sairauksista kuten astmasta ja allergioista, diabeteksesta, muistisairauksista, sydän- ja verisuonitaudeista sekä syövästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.thl.fi/fi/web/kansantaudit

Visa mera
TEAviisari on verkkopalvelu, joka kuvaa kunnan toimintaa asukkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Aktiivisuutta mitataan seitsemällä eri toimialueella: perusterveydenhuolto, perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, liikunta, ikääntyneiden palvelut sekä kuntajohto.
Webbplatsens språk: 
https://www.teaviisari.fi/teaviisari/

Visa mera
Toimia-tietokanta sisältää välineitä terveydenhuollon ammattilaisille toimintakyvyn mittaamiseen ja arviointiin. Aineisto käsittää suosituksia, mittareita sekä käsikirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.thl.fi/fi/web/toimintakyky/etusivu/toimia-tietokanta

Visa mera
Kirjassa käsitellään parantamisen asemaa eri aikoina eri puolilla maailmaa. Kirjoittajat tarkastelevat, mihin parantamismuotojen suosio perustuu, miten uusia lääkintäkeinoja on omaksuttu yli kulttuurirajojen ja miten eri parantamismuotoja on pyritty kieltämään.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/ht.273/

Visa mera
Raportti kuvaa Suomessa asuvien aikuisten terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Teemoja ovat mm. koettu terveys, elämänlaatu, elintavat, toimintakyky, yleisimpien kansantautien ja terveysongelmien esiintyvyys, niiden riskitekijät, ja näihin liittyvä hoidon ja avun tarve sekä terveyspalvelujen käyttö.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-105-8

Visa mera
Työterveyslaitoksen tuottama palvelu kokoaa työelämätietoa eri lähteistä avoimesti kaikkien käyttöön. Tietoa on tarjolla esimerkiksi ammattitaudeista, työtapaturmista, työhyvinvoinnista sekä työ- ja toimintakyvystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tyoelamatieto.fi/#/fi/

Visa mera
Omaolossa voi arvioida omaa terveydentilaansa ja hyvinvointiaan ohjeiden tai ammattilaisten avulla. Palvelussa voi perehtyä terveydettä ja tauteja koskeviin artikkeleihin, tutkia itsehoito-ohjelmia sekä saada apua sosiaali- ja terveyspalveluista. Palvelussa voi arvioida oireita, terveyspalvelujen tarvetta, saada kootusti omat hoito- ja palvelukokonaisuudet käyttöönsä sekä tehdä hyvinvointitarkastuksen. Sivusto on kehitetty yhteistyössä usean kaupungin ja terveyspiirin kanssa ja sitä käytetään useassa kunnassa omahoidon pohjana.
Webbplatsens språk: 
https://www.omaolo.fi/

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/hyvinvointi-ja-terveyserot

Visa mera
THL:n kokonaisuus sisäilmasta, sen laadun arvioinnista sekä terveysvaikutuksista. Home- ja kosteusvaurioista sekä hometaloanalytiikasta kerrotaan tiiviisti.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/ymparistoterveys/sisailma

Visa mera
Suomen Kipu ry on kipupotilaiden, heidän lähimmäisten ja hoitohenkilökunnan etujärjestö. Sivuilta löytyy tietoa yhdistyksen toiminnasta, aluejaostoista ja ajankohtaisista asioista. Tietopankissa on mm. oppaita ja lista kipua käsittelevistä kirjoista. Keskustelufoorumi.
Webbplatsens språk: 
http://www.suomenkipu.fi/

Visa mera
Koululaisen terveyden polku on vanhemmille tarkoitettu tietopaketti terveystiedon opetuksen sisällöistä ja kouluterveydenhuollosta. Se tarjoaa tietoa mm. ravinnon, liikunnan ja unen merkityksestä osana lasten ja nuorten hyvinvointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/kouluikaisten-terveyden-polku

Visa mera
Vanheneminen.fi tarjoaa tietoa siitä, miten varautua eläkkeelle jäämiseen ja hyvään vanhuuteen. Teemoina ovat talous, asuminen, terveys, mielekäs elämä ja asiakirjat. Palvelusta löytyy itseopiskeluna suoritettava maksuton sähköpostikurssi, josta on apua suunnitelmien tekemisessä. Sivuille on koottu myös kirjavinkkejä aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanheneminen.fi/

Visa mera
Ohjaamossa opastetaan nuoria käytännön asioissa, asunnon etsimisessä, opiskelupaikan valinnassa, kaikessa, mikä nuorta askarruttaa.
Webbplatsens språk: 
https://ohjaamo.hel.fi/

Visa mera
Valtioneuvoston teettämän tutkimuksen tulokset tuulivoimaloiden äänihaittojen vaikutuksesta terveyteen. Infraääniä on pelätty oireilun aiheuttajiksi tuulivoimaloiden läheisyydessä. Teetetty tutkimus toteaa, ettei yhteyttä ei voida todistaa. Julkaistu sarjassa Policy brief 11/2020 Näkökulmia ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja poliittisen päätöksenteon tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://tietokayttoon.fi/documents/1927382/2116852/11-2020-Tuulivoimaloiden+infraääni+ja+terveys.pdf...

Visa mera
Terveyskylä.fi-sivustolla esitellään terveydenhuollon digipalveluita. Siellä kerrotaan, mitä e-terveyspalvelut ovat, mitä hyötyä niistä on ja kenelle ne on tarkoitettu. Sivuilla on tietoa myös toisen puolesta asioinnista ja tietoturvasta. Lisäksi löytyy sanasto sekä tietovisoja, joilla voi testata osaamistaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskyla.fi/terveyskyl%C3%A4n-palvelut/e-terveyspalveluiden-opas

Visa mera
Täällä on tietoa viralliseen asiointiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka täysi-ikäisenä ovat nuoren omalla vastuulla. Sivuilta löytyy vinkit muun muassa verokortin tilaamiseen, muuttoilmoituksen tekemiseen ja passin, henkilökortin ja ajokortin hankkimiseen. Lisäksi löytyy tietoa opiskelusta, talousasioista, terveyspalveluista ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/tervetuloa-taysi-ikaiseksi

Visa mera
Gerontologian alan tutkijoiden ja toimijoiden tieteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on mm. lisätä hyvän vanhenemisen edellytyksiä ja ikääntymiseen liittyvän tiedon kasvua. Sivuilla on yhdistyksen toiminnan esittely. Gerontologia-lehden numerot vuodesta 2017 alkaen ovat luettavissa verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.gerontologia.fi/

Visa mera
Sivulta saa tietoa rohdoskasveista ja niiden käytöstä, Vogel-tuotteista ja ideologiasta. Terveellisen ruokavalion reseptejä sekä terveysvinkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.vogel.fi

Visa mera
Työkirjassa käsitellään unta työhyvinvoinnin- ja terveyden kannalta. Se sisältää tietoa unen merkityksestä, unenpuutteen vaikutuksista ja unenlaatuun vaikuttavista tekijöistä sekä vinkkejä uniterveyden edistämiseen. Esimiestehtävissä oleville löytyy materiaalia, jonka avulla voi kehittää oman työyhteisön uniterveyttä ja löytää ratkaisuja työperäisiin uniongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn.
Webbplatsens språk: 
https://sleepandwork.karelia.fi/tyokirja/

Visa mera
Terveyskirjaston sivuilla on julkaistu tarkistettu ja ajantasaistettu versio Jouko Tuomiston teoksesta, joka vastaa lukuisiin ympäristöä ja terveyttä koskeviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/arsenikista-oljyyn-100-kysymysta-ymparistosta-ja-terveydesta

Visa mera
Kansainvälinen toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden luokitus kuvaa, miten sairauden ja vamman vaikutukset näkyvät yksilön elämässä. Sivuilla on tietoa luokituksen käytöstä, itseopiskelumateriaalia, julkaisuja ja sanasto.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/toimintakyky/icf-luokitus

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kokoamaa tietoa unesta, sen tarpeesta, unettomuudesta ja vuorokausirytmin suunnittelusta sekä välineitä siihen.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/uni

Visa mera
Elintavat ja ravitsemus -osa sisältää monipuolisesti neuvoja ja ohjeita terveisiin elintapoihin ja ravitsemukseen, tietoa ja tutkimuksia lihavuudesta sekä unen laadusta ja määrästä.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietopaketin aiheina ovat mm. aurinko ja vesi, ruoka ja juoma sekä seksi ja rakkaus.
Webbplatsens språk: 
https://www.thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/kesaterveys

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivut esittelevät sen tutkimus- ja julkaisutoimintaa, projekteja sekä organisaation.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi

Visa mera

Sidor