The Viking Society for Northern Research on julkaissut vapaasti verkossa viikinkitutkimukseen liittyviä kirjoja ja kausijulkaisuja sekä saagoja ja kansanrunoutta.
Webbplatsens språk: 
http://vsnrweb-publications.org.uk/

Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Bibliotheca Augustana on kattava kokoelma eurooppalaisia (latinan-, kreikan-, saksan-, englannin-, ranskan-, espanjan- ja italiankielisiä) tekstejä kokotekstiversioina varhaisimmista löydetyistä kirjoituksista nykyaikaan. Pääpaino materiaalissa on kuitenkin vanhoissa, historiallisissa kirjoituksissa ja kirjailijoissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.fh-augsburg.de/~harsch/augusta.html

Visa mera
Sivuilta löytyy Giovanni Boccaccion Decameronen kokotekstiversio italiaksi ja englanniksi, tutkimusta keskiajan kirjallisuuskäsityksistä sekä Decameronen sisällöstä ja henkilöhahmoista. Lisäksi on tietoa Boccaccion elämästä, 1300-luvun ruttoepidemiasta, kulttuurielämästä, yhteiskunnasta, historiasta ja uskonnosta, karttoja sekä viitteitä Boccaccio-kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.brown.edu/Departments/Italian_Studies/dweb/

Visa mera
Dante Alighierin tuotanto digitaalisena, keskustelualue ja Gustav Doren kuvitus.
Webbplatsens språk: 
https://digitaldante.columbia.edu/

Visa mera
Euroopan antiikkia, keskiaikaa ja nykyaikaa käsitteleviä dokumentteja.
Webbplatsens språk: 
https://history.hanover.edu/project.php

Visa mera
Forhamin yliopiston keskiajan lähteiden kokoelmassa on otteita ja kokotekstejä keskiaikaisista dokumenteista.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/sbook.asp

Visa mera
Englannin keskiajan, renessanssin sekä varhaisen 1600-luvun kaunokirjallisuuden ja runouden antologia. Kattaa vuodet 1350-1660. Tekijä on tarkistanut sivujen tiedot Norton Anthology of English Literaturen kuudennesta painoksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luminarium.org/lumina.htm

Visa mera
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/

Visa mera
Pia Hounin ja Kalle Knaapin toimittama kirja käsittelee Bysantin eli Itä-Rooman valtakunnassa 300-luvulta 1400-luvun puoliväliin kirjoitettua kirjallisuutta ja siihen liittyviä ilmiöitä. Teoksen lähtökohta on tehdä luotauksia Bysantin kirjallisuuteen, ja sitä kautta esitellä erityisesti, mitä suomalaisessa bysanttilaisen kirjallisuuden tutkimuksen maailmassa nykyisin tapahtuu sekä millaisista näkökulmista ja millaisin metodein bysanttilaiskauden aineistoja lähestytään.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.54743/bts.52

Visa mera
Ilmestykset olivat keskeinen uskonnollisen kirjallisuuden laji keskiajalla. Eräs ilmestyksiä saaneista naisista oli Mechtild von Hackeborn, jonka 1290-luvulla saamat ilmestykset välittyivät Ruotsin valtakuntaan Naantalin luostarissa vaikuttaneen Jöns Budden kääntäminä. Mikko Kauko on suomentanut teoksen. Hän myös kommentoi ilmestysten eri versioiden välisiä eroja, niiden kieltä sekä tekstin historiallista ja teologista kontekstia.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.277/

Visa mera