Täällä voi selata SLS:n kokoelmissa säilytettäviä Edith Södergranin valokuvia. Suurin osa kuvista on runoilijan kotikylästä Raivolasta sekä Sveitsin vuosilta 1911-1914.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Collection/sls.SLSA+566/Home?lookfor=&type=AllFields&page=1&view=grid&limit=100

Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.moomin.com/fi/tove-jansson/

Visa mera
Nuortenkirjailija Mats Wahlin kotisivut on jaettu kolmeen osaan: kirjailijan tiedot, tekstit ja kotisivujen lukijan osuus. Tekstit-osastossa kehotetaan nuoria kirjoittamaan mm. Mats Wahlille ja sieltä löytyy myös kirjailijan tekstejä. Lukijalle osoitettu osa sisältää mm. pelejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.storyland.se

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Yle Areenassa voi katsoa Jörn Donnerin ohjaamia elokuvia ja dokumentteja sekä hänen tuottamiaan elokuvia. Areenassa on myös haastatteluja, joissa Donner kertoo työstään, elämästään ja näkemyksistään.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/57-7D9mOOm2d

Visa mera
Nurmijärven kunnan Aleksis Kivi-sivustosta löytyvät Aleksis Kiven elämäkertatiedot, luettelo hänen tuotannostaan (käännöksineen) sekä tutkimuksia ja kirjallisuutta Aleksis Kivestä. Lisäksi sivustoon on koottu kokonaisuus taiteesta, joka on tehty Aleksis Kiven tuotannosta tai sen pohjalta. Aleksis Kiven museot ja muut muistomerkit löytyvät sivustosta. Aleksis Kiven maisemat -osa johdattelee niihin maisemiin, joissa Aleksis Kivi liikkui ja vaikutti. Koululaisten Kivi -osioon pyritään toteuttamaan Kivi-tietoa lapsille ja nuorille helpommin omaksuttavassa muodossa.
https://www.nurmijarvi.fi/aleksis-kivi/

Visa mera
Lainauskorvaus.fi tarjoaa tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön maksamasta lainauskorvauksesta, jota maksetaan musiikin, tekstin ja kuvan tekijöille. Korvauksen jakaminen pohjautuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.lainauskorvaus.fi/

Visa mera
Kirjailijoiden ja kääntäjien tekijänoikeusjärjestön verkkosivuilla on ohjeita oikeudenomistajalle ja tietoa käyttöluvista.
Webbplatsens språk: 
https://www.sanasto.fi

Visa mera
Täällä voi tutustua tulkintoihin Tove Janssonin taiteesta. Tekijöinä ovat lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat. Näyttelyssä on esillä 50 teosta, jotka on jaoteltu kuuteen teemaan: juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia otuksia, tulkintoja Toven maalauksista sekä saariston rakennelmia.
Webbplatsens språk: 
https://youngart.fi/matka-toven-maailmaan/

Visa mera
Tove Janssonin elämästä ja taiteesta kertovassa sivustossa on kuvia ja tarinaa Toven perheestä sekä sukupuu, taideteoksia, omakuvia, videoita Toven haastatteluista, Toven saaresta ja hänen matkoistaan.
Webbplatsens språk: 
https://tovejansson.com/

Visa mera
SLS:n sivuilla on luettavissa Ulrika Gustafssonin teos kirjailija Sally Salmisen (1906-1976) elämänvaiheista ja kirjallisesta tuotannosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/min-ljusa-stad

Visa mera
Ingmar Bergman sivusto tarjoaa tietoa ohjaajan elämästä, elämänkatsomuksesta, elokuvista, teatterityöstä sekä kirjoituksista. Sivustosta löytyy aikajana sekä hakumahdollisuus.
Webbplatsens språk: 
https://www.ingmarbergman.se

Visa mera
Suomen tietokirjailijat ry on tietokirjailijoiden kulttuuri-, ammatti- ja edunvalvontajärjestö. Sivustosta löytyy tietoa yhdistyksen myöntämistä apurahoista, tietoteospalkinnoista (Varelius-palkinto, tunnustuspalkinnot jäsenille, lasten ja nuorten tietokirjapalkinto). Lisäksi sivustosta löytyvät palstat yhdistys neuvoo, yhdistys ottaa kantaa sekä asiantuntijarekisteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/

Visa mera
Ruotsin kirjailijayhdistyksen kotisivulla on toimintatietoja, neuvoja ja esim. palkkiosuosituksia kirjailijoille, tietoa järjestön stipendeistä ja linkkejä jäsenten sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://forfattarforbundet.se

Visa mera
Elmer sisältää tietoa kauniaislaisista kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Tietokannassa on lisäksi runo-, romaani- ja tietokirjallisuusluetteloita Kauniaisten kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kuuluvasta aineistosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.elmerinfo.net

Visa mera
SLS on julkaissut runoilija Kerstin Söderholmin (1897–1943) päiväkirjat verkossa. Mukana on myös kirjeitä ja kaunokirjallisia käsikirjoituksia sekä Hedvig Raskin artikkeli Söderholmin elämästä ja työstä.
Webbplatsens språk: 
https://soderholm.sls.fi

Visa mera
Millenium-trilogiaan keskittyvä sivusto. Lyhesti tietoa myös kirjailijasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.norstedts.se/millennium

Visa mera
Sivuilla kerrotaan liiton toiminnasta, historiasta ja kansainvälisistä yhteyksistä sekä tekijänoikeuksista näytelmäkirjailijan ja käsikirjoittajan kannalta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sunklo.fi

Visa mera
Pohjoismaisia klassikkoja elektronisessa muodossa ja tietoa kirjailijoista.
Webbplatsens språk: 
http://runeberg.org/

Visa mera
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Webbplatsens språk: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Visa mera