Kotus julkaisee nimistöntutkimusta, kielenhuoltoa sekä sanakirjoja. Sivustolta löytyy myös Kieli- ja nimineuvonta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi

Visa mera
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/oikopolut/

Visa mera
Kokonaisuudesta löytyvät Kotimaisten kielten keskuksen puhutun kielen aineistot, joiden joukossa ovat erityisesti murreäänitteet sekä sukukielten vahalieriökokoelmat.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/kotus/kieliaineistot/suomen-kielen-nauhoitearkisto/

Visa mera
Kieli ja identiteetti tutkii kielen ja identiteetin suhdetta ja sen ilmentymiä. Kirjoittaja käsittelee seitsemää eri kielellistä identiteettiä: perinteinen maalaisuus, moderni maalaisuus, kaupunkilaisuus, yleissuomalaisuus, kansainvälisyys, alakulttuurit, ekspatriaatit. Teoksessa analysoidaan eri kieli-identiteetteihin kuuluvia tekstipätkiä tulkitsemalla mm. niiden äänteellisiä ja sanastollisia piirteitä.
Webbplatsens språk: 
http://nebu.finlit.fi/oppimateriaali/kielijaidentiteetti/

Visa mera
Kotuksen Kolumniaarrearkkuun on koottu yli 1 200 kielen asiantuntijoiden laatimaa kirjoitusta useilta eri palstoilta vuosilta 1996–2023. Kolumneja voi hakea kirjoittajan, palstan, aiheen ja julkaisuvuoden perusteella tai vapaalla sanahaulla.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/kolumniaarrearkku/

Visa mera
Portaalissa voi hakea useista Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjoista yhdellä kertaa. Sanakirjoja on niin yleiskielestä kuin murteista ja vanhasta kirjasuomestakin. Kielivalikoimaan kuuluvat suomi, ruotsi, karjala, somali, sorani ja kurmandži.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/sanakirjaportaali/

Visa mera