Kieli ja identiteetti tutkii kielen ja identiteetin suhdetta ja sen ilmentymiä. Kirjoittaja käsittelee seitsemää eri kielellistä identiteettiä: perinteinen maalaisuus, moderni maalaisuus, kaupunkilaisuus, yleissuomalaisuus, kansainvälisyys, alakulttuurit, ekspatriaatit. Teoksessa analysoidaan eri kieli-identiteetteihin kuuluvia tekstipätkiä tulkitsemalla mm. niiden äänteellisiä ja sanastollisia piirteitä.
Webbplatsens språk: 
http://nebu.finlit.fi/oppimateriaali/kielijaidentiteetti/

Visa mindre
Sanoin saavutettu -sivustolla käydään läpi itsenäisen Suomen vuosikymmenet kielen, tekstien ja puheiden näkökulmasta. Liikkeelle lähdetään 1910-luvulta mm. itsenäisyyden käsitettä pohtien.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/teemakoosteet/sanoin-saavutettu-%e2%80%92-satavuotias-suomi/

Visa mindre
Kotimaisten kielten keskuksen teemasivulla tarkastellaan Suomea ja suomalaisuutta kielen ja kielentutkimuksen näkökulmasta. Aiheina ovat muun muassa nimet ja paikannimet, myytit, sananparret sekä kielimaiseman muutos.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/teemakoosteet/ympari-ampari-suomalaisuutta/

Visa mindre
Suomen kieli ja kulttuuri ovat Turussa toimivan Suomen kielen seuran toiminta-alueita. Tietoa seurasta ja sen toiminnasta sekä vuosijulkaisusta Sananjalka.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenkielenseura.fi/

Visa mindre
Vuonna 1876 perustetun Kotikielen seuran tehtävänä on edistää suomen kielen tutkimusta, tuntemusta ja käyttöä. Sivuilla kerrotaan toiminnasta, jossa keskeistä on aikakauslehti Virittäjän julkaiseminen.
Webbplatsens språk: 
http://www.kotikielenseura.fi

Visa mindre
Ylen Elävässä arkistossa on julkaistu 14 Kielikorva-ohjelmaa vuosilta 1969–1971. Ohjelmissa ruoditaan kielivirheitä, poliitikkojen kieltä, muotisanoja ja fraaseja.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/17/kielikorva-kuulosteli-alati-muuttuvaa-suomea#media=100208

Visa mindre
Kotimaisten kielten keskuksen podcast, jossa keskustellaan ajattomista ja aina ajankohtaisista kieliasioista. Podcast jatkaa Yleisradion Kielikorva-ohjelman (1969–2008) perinnettä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kielikorva

Visa mindre
Helsingin Sanomissa julkaistuja kirjoituksia kielen ilmiöistä vuodesta 1999 lähtien. Kirjoittajina on Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkijoita. Kirjoitukset käsittelevät mm. sanojen ja sanontojen alkuperää ja merkityksiä, kielen normeja, uudissanoja, lainautumista, yleiskieltä, murteita, slangia sekä nimistöä.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/kolumniaarrearkku/?search-term=&column-author=&column-category=0&colu...

Visa mindre
Kielenhuollon tiedotuslehden arkisto on vapaasti kaikkien käytettävissä. Arkisto sisältää suurimman osan lehdessä julkaistuista teksteistä vuodesta 1968 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielikello.fi

Visa mindre
Kielikellon Kysyttyä-palstalla voi lukea Kotuksen kieli- ja nimineuvontaan tulleita kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.
Webbplatsens språk: 
https://kielikello.fi/category/kieli-kaytossa/?categories%5B0%5D=2482#category-filters

Visa mindre
Kielitoimiston sanakirja antaa tietoa nykysuomen sanojen merkityksistä, käytöstä ja tyylisävyistä sekä taivutuksesta ja oikeinkirjoituksesta. Sanakirjassa on yli 100 000 hakusanaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/

Visa mindre
Kielitoimiston ohjepankki sisältää vastauksia oikeinkirjoitusta, kielioppia ja nimiä koskeviin kysymyksiin. Sinne on koottu keskeisimmät ohjeet mm. Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta, Kielitoimiston nimioppaasta ja Kielitoimiston kielioppioppaasta. Ohjepankin haku koskee myös Kielitoimiston sanakirjaa ja Kotimaisten kielten keskuksen verkkojulkaisuja. Osana sivustoa ovat myös Hyvän nimistön opas sekä hyvän virkakielen ohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://kielitoimistonohjepankki.fi/

Visa mindre
Kotimaisten kielten keskuksen Agricola-kokonaisuudessa on tietoa suomen kirjakielen kehityksestä, Mikael Agricolasta, suomen sanaston ja nimien historiasta sekä linkkejä Agricolan teoksiin.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/teemakoosteet/ajaton-agricola/

Visa mindre
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mindre
Ylen aineistoja suomen kielen alkeiden opiskeluun. Sivusto täydentyy kevään mittaan. Aluksi opetellaan aakkoset.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/suomen-kielen-alkeet

Visa mindre