Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/kysy

Visa mera
Lapponica-tietopankki sisältää Lappia, Pohjoiskalottia ja Barentsin aluetta koskevaa ja tällä alueella tuotettua tietoa. Lapponica-verkkotietopalvelu vastaa näitä alueita koskeviin kysymyksiin. Tiedontuottajina ja verkkotietopalvelun asiantuntijoina on Lapin läänin museoita, kirjastoja ja tutkimuslaitoksia
Webbplatsens språk: 
https://www.rovaniemi.fi/Asiointikanavat/Sahkoiset-lomakkeet/Kysy-Lapista

Visa mera
Musiikkikirjastot.fi esittelee musiikkikirjastojen vinkkejä ja verkkopalveluja. Sieltä löytyy tiedonhaun apuvälineitä, blogeja (Levyhyllyt, Musiikki kuuluu kaikille) ja uutisia. Sivustolla toimivassa Kysy musiikista -palvelussa voi esittää musiikkiaiheisia kysymyksiä, joihin vastaavat asiantuntijat.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkikirjastot.fi/

Visa mera
Tiedonhaun opastus sisältää vaiheittaisen ohjeistukset tiedontarpeen analysointiin, tiedonhaun suunnitteluun ja toteutukseen. Opastus sisältää myös vinkkejä erikoistietokannoista sekä kirjastojen tietopalvelun käytöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/tiedonhaun-opastus

Visa mera
Pro gradu -tutkielmassa on vertailtu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun ja kirjaston fyysisen tietopalvelun kysymyksiä. Siinä jaotellaan kysymystyyppejä ja analysoidaan sitä, mitä ihmiset kysyvät verkossa ja mitä paikan päällä kirjastossa. Tuloksista näkyy, etteivät kysymykset painotu samalla tavalla, joten kummallakin palvelumuodolla on oma roolinsa kirjaston tietopalvelussa.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/120784/UnkuriJade.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Visa mera
Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sjkerte.fi

Visa mera
Digiopastus kokoaa yhteen paikkaan ohjeita ja oppaita kirjastojen digitaalisen opastuksen ohjaamisen tueksi. Siitä löytyy myös tiedonhaun opastusta ja lähteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/digiopastus

Visa mera
Tampereen yliopiston Tiedonhaun opas kuvaa tiedonhaun prosessia, ohjaa tedonhaun suunnittelussa, tiedonlähteiden valinnassa sekä tiedon luotettavuuden arvioinnissa.
Webbplatsens språk: 
https://libguides.tuni.fi/tiedonhaun-opas

Visa mera
Opas kaikille tiedonhakijoille tieteellisen tiedon etsimiseen. Oppaassa tutustutaan tiedonhakuprosessiin, tiedonhaun suunnitteluun ja tiedonlähteisiin. Oppaassa käsitellään hakuaihetta ja asiasanoja, hakutekniikkaa ja hakutapoja sekä lähteiden ja kirjallisuuden käyttöä. Mukana on tiedonhakuun ja kirjastoalaan liittyvä sanasto.
Webbplatsens språk: 
https://sites.uef.fi/tiedonhaku-kirjasto/

Visa mera
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/

Visa mera
Oppaassa esitellään lyhyesti erilaisia välineitä, materiaaleja ja menetelmiä niiden lasten ja nuorten lukutaidon ja -harrastuksen tukemiseen, joilla on haasteita lukemisessa. Opas on suunnattu kirjastojen henkilöstölle, opettajille sekä muille lasten lukemista edistäville.
Webbplatsens språk: 
https://www.sjkerte.fi/_files/ugd/48bc8f_6430702889b145419356d19e00b04251.pdf

Visa mera