Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Visa mera
Münchenin digitointikeskus on tuonut verkkoon runsaan määrän alkuperäisaineistoa, käsikirjoituksia, kuvia, piirroksia, varhaisia painatteita, nuotteja, kirjoja sekä tutkimuskirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitale-sammlungen.de/index.html?c=suchen&l=en

Visa mera
Täällä voi tutustua British Libraryn aarteisiin: vanhoihin kirjoihin, käsikirjoituksiin, karttoihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.bl.uk/onlinegallery/index.html

Visa mera
Täällä voi tutustua The New York Public Libraryn digitaalisiin kokoelmiin. Tarjolla on kirjoja, videoita, karttoja, käsikirjoituksia, kuvituksia, valokuvia jne.
Webbplatsens språk: 
https://digitalcollections.nypl.org/

Visa mera
Geneettinen kritiikki tutkii luovia syntyprosesseja analysoimalla käsikirjoituksia ja muita arkistolähteitä. Kirja tarjoaa läpileikkauksen geneettisen kritiikin nykyisistä kansainvälisistä suuntauksista. Se on tarkoitettu kirjallisuudentutkimuksen ja tekstuaalitieteiden tutkijoille ja opiskelijoille sekä kaikille kirjailijoiden, kuvittajien ja toimittajien työtavoista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/sflit.14/

Visa mera