Kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin elämäntyötä esittelevä museo sijaitsee Harjavallassa. Sivuilla kerrotaan museon toiminnasta, kokoelmista ja näyttelyistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.harjavalta.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/

Visa mera
Sisältää tietoa ja yhteystiedot Suomen Kuvanveistäjien liitosta, Kuvanveistäjäliiton jäsenluettelon, liiton ylläpitämän galleria Sculptorin ohjelman ja tietoa liiton projekteista. Sivulla on lisäksi verkkogalleria, jossa pääsee katselemaan teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://sculptors.fi/

Visa mera
Ylen sivusto Tapio Wirkkalan tuotannosta, johon kuuluu mm. käyttö- ja taidelasia, koruja, veistoksia, seteleitä ja pakkaustarvikkeita. Sivuilla voi osallistua aarteenetsintään jakamalla omia muistoja ja kuvia etsintäkuulutetuista esineistä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/tapio-wirkkala-100v

Visa mera
Suomen Pankin taidekokoelmaa alettiin kerätä 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kokoelma sisältää maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Täällä voi tutustua taideteoksiin ja niiden taustoihin sekä Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan Suomen Pankin päärakennukseen.
Webbplatsens språk: 
https://taide.art/yhteisot/wPc5NaQvLkWV82_N86j9nQ/Suomen%20Pankki

Visa mera
Opinnäytetyö savilintujen teosta prässäystekniikalla. Työssä käsitellään myös taiteellista prosessia.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/121247/Siina%20Levonoja.pdf?sequence=1

Visa mera
Kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875–1950) elämästä ja taiteesta kertova sivusto sisältää kahdeksan lukua, jossa Eemil kertoo minä-muodossa lapsuudestaan, uranvalinnastaan ja taiteilijan työstään. Sivusto sopii yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille historian, äidinkielen ja kuvataiteen oppimateriaaliksi.
Webbplatsens språk: 
https://taiteilijantie.eemil.fi/

Visa mera
Johannes Takanen seuran sivuilla on tietoa kuvanveistäjästä ja kuvia hänen teoksistaan.
Webbplatsens språk: 
https://johannestakanenseura.fi/

Visa mera
Maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikkaa, installaatioita ja mediataidetta Tampereen taidemuseon kokoelmista. Nähtävillä on suomalaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään. Mukana on yli 200 työtä Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valituilta.
Webbplatsens språk: 
https://tampereentaidemuseo.finna.fi/

Visa mera
Valkeakoskella sijaitseva Visavuoren museo on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Museossa toimii myös Kari-paviljonki, jossa on esillä kuvanveistäjän tyttärenpojan, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.visavuori.com/

Visa mera
Verkkonäyttelyssä tutustutaan kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen uraan ja teoksiin kahden kaupungin näkökulmasta. Matka alkaa Turusta ja jatkuu Helsinkiin, jonne taiteilija muutti vuonna 1927.
Webbplatsens språk: 
https://visit.virtualartgallery.com/digimuseo-wam-waino/?lang=fi

Visa mera
Jyrki Siukosen kirjan aiheena on Suomen ensimmäinen julkinen veistos, Turussa vuonna 1864 paljastettu Henrik Gabriel Porthanin patsas. Kirjassa tarkastellaan Carl Eneas Sjöstrandin veistämän patsaan taustoja ja toteutusta sekä asetetaan teos laajempaan kansainväliseen kontekstiin vertaamalla sitä edeltäjiensä ja aikalaistensa töihin.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.281/

Visa mera
FT Hanne Selkokarin esittelemä Helsingin yliopiston taidehistorian veistotaiteen historian kuvakokoelman esittely sekä aineisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/assets/drupal/2022-11/Kipsiveistokset_esite_A4_16s_SUOMI.pdf

Visa mera
Täällä voi tutustua kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875–1950) eri puolilla Suomea ja luovutettua Karjalaa sijaitseviin hautaveistoksiin. Verkkonäyttely esittelee 43 kohdetta ja lähes 50 teosta. Tutkija Jaana Luttinen on kirjoittanut elämäntarinat ja taustoittanut teosten syntyä.
Webbplatsens språk: 
https://autuaitten.eemil.fi/

Visa mera