Raili ja Reima Pietilän suunnittelema moderni kirkkorakennus ärsytti valmistuessaan sekä Tampereen ei-kristittyjä että vanhoillista kirkkokansaa. Wikipedian artikkeli on Kalevan maamerkin hyvä yleisesittely.
Webbplatsens språk: 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalevan_kirkko

Visa mera
Lohjan Pyhän Laurin keskiaikaisen kivikirkon historiaa ja tietoa rakennuksista sekä niiden arkkitehtuurista, sisutuksesta ja keskiaikaisista kirkkomaalauksista. Esittelyssä on kuvia sekä virtuaalikierros.
Webbplatsens språk: 
https://www.lohjanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/pyhan-laurin-kirkko

Visa mera
Tiekirkot -kokonaisuus sisältää listan tiekirkoista, niiden sijainnin kartalla, kirkkosanastoa, josta voi lukea kirkon esineistä ja arkkitehtuurista sekä teemoittain listatut tiekirkot.
Webbplatsens språk: 
https://www.tiekirkot.fi/

Visa mera
Helsingin tuomiokirkon historiaa, arkkitehtuuria sekä toimintaa esittelevä sivusto.
Webbplatsens språk: 
https://helsingintuomiokirkko.fi/

Visa mera
Emmi Lahti tarkastelee väitöskirjassaan taikuuden harjoittajia ja taikuuden harjoittamista Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla. Huomion kohteena on erityisesti taikuuden olemus ja rooli arkielämässä. Analyysin aineistona on 174 noituuden ja taikuuden harjoittamisesta nostettua oikeusjuttua.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6466-5

Visa mera
Vuosina 1763—1764 rakennettu kirkko on yksi maailmanperintökohteista. Sivulla kerrotaan kirkon rakenteesta, perustamisesta sekä Petäjäveden varhaishistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://petajavesioldchurch.fi/

Visa mera
Arkkitehti Lars Sonckin kansallisromanttisessa hengessä suunnittelema ja Magnus Enckellin sekä Hugo Simbergin koristama kirkko. Sivuilla erinomainen historiikki kirkon rakentamisesta ja rakentajista, taiteilijoiden töistä (mm. freskoriidat: soveltuvatko Simbergin alastomat työläispojat kirkkoon) esineistöstä ja kirkon myöhemmistä vaiheista sekä esittely Lars Sonckista.
Webbplatsens språk: 
https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/kirkot_ja_muut_tilat/kirkot/tuomiokirkko

Visa mera
Sastamalan seurakunta kertoo sivulla alunperin vuoden 1510 tienoilla valmistuneen kirkon historiasta, vuoden 1997 tuhopoltosta ja jälleenrakennuksesta. Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen taideteosten syntyä esitellään videolla.
Webbplatsens språk: 
https://www.sastamalanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/tyrvaan-pyhan-olavin-kirkko

Visa mera
Retkipaikka on koonnut esittelyjä kauniista kirkoista ja myös luonnon palvontapaikoista retkeilykohteina. Kohteista on annettu historiallisia ja niiden luontoa kuvaavia tietoja sekä sijaintitietoja.
Webbplatsens språk: 
https://retkipaikka.fi/kirkot/

Visa mera
Kerimäellä sijaitsee maailman suurin puukirkko ja kalaisa ja kirkasvetinen Puruvesi. Kotisivulta löytyvät kunnan palvelut.
Webbplatsens språk: 
https://kerimaki.fi/

Visa mera
Sivuille on koottu tietoa tiilen käytön historiasta, tiilen valmistuksesta ja tiilirakenteista. Sivuilla esitellään tiilirakennusten arkkitehtuuria 1600-luvulta 1900-luvulle. Lisäksi on sanasto.
Webbplatsens språk: 
http://www.nba.fi/tiili

Visa mera
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Webbplatsens språk: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa erilaisten kirkollisten rakennusten ylläpidosta, suojelusta, korjaus- ja muutoshankkeen suunnittelusta sekä hankkeen vaatimien tutkimusten tilaamisesta. Opas on julkaistu myös ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Meista/Julkaisut/kirkollisten_rakennusten_hoito_kirja_verkko_kor...

Visa mera
Ella Viitaniemen toimittamassa kirjassa tarkastellaan sitä, milla eri tavoilla kirkko ja papisto vaikuttivat ihmisten elämään ja yhteiskunnan toimintaan 1600–1800-lukujen välisenä aikana. Aihetta lähestytään kolmen teeman kautta: papisto ja perhe yhteisön osana, kirkko yhteisesti rakennettuna tilana sekä kirkko vuorovaikutuksen, tiedon ja politiikan areenana.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ht.289/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee kuvin ja sanoin espoolaisia kirkkoja, kappeleita, seurakuntataloja ja muita sakraalitiloja.
Webbplatsens språk: 
https://espoonperinneseura.net/perinnetietoa/sakraalitilat/

Visa mera
Kirkon kuvapankissa on valokuvia kirkoista sekä niiden sisätiloista, kirkkotaiteesta, alltareista sekä esineistöstä.
Webbplatsens språk: 
https://kuvapankki.evl.fi/

Visa mera
Kansallispyhäkkömme historia, rakentamisvaiheet ja korjaustyöt. Tapahtumakalenteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.turunseurakunnat.fi/kirkot-ja-kappelit/turun-tuomiokirkko

Visa mera