Ville Niittynen tarkastelee tutkimuksessaan sitä, millä tavoin Runebergin uskonnolliset näkemykset erosivat pietistien näkemyksistä. Filosofian osalta pääpaino on niissä vaikutteissa, jotka Runeberg sai romantiikan filosofiasta ja hegelismistä. Poliittinen tarkastelunäkökulma sisältää puolestaan herätysliikkeiden sosiologista analysointia, Runebergin omien poliittisten kantojen erittelyä sekä hänen asemaansa säätynsä edustajana ja oman sukupolvensa mielipidevaikuttajana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-7896-0

Visa mera
Hakuteoksessa selitetään lyhyesti filosofian käsitteitä ja aatesuuntia. Termejä voi hakea aakkosellisesta hakemistosta tai aiheittain.
Webbplatsens språk: 
https://ismbook.com/

Visa mera
Stanford Encyclopedia of Philosophy on asiantuntijoiden hajautetusti tuottama jatkuvasti täydentyvä filosofian hakuteos. Se sisältää tietoa filosofeista, filosofian käsitteistä, eri aikakausien filosofiasta ja aatesuunnista.
Webbplatsens språk: 
https://plato.stanford.edu/

Visa mera
Jussi Nuorluodon kirja valottaa slaavilaisten kirjakielten syntymekanismeja kulloistenkin aikakausien aatehistoriallisessa, kielellisessä ja poliittisessa kontekstissa.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/344020

Visa mera
Matti Kurikka (1863–1915) muistetaan erityisesti Kanadaan perustetun Sointulan ihanneyhteisön johtajana. Tässä teoksessa tarkastellaan Kurikan kirjallista uraa näytelmäkirjailijana, toimittajana ja kustantajana, hänen poliittista uraansa vuosina 1899–1909 sekä Kurikan utopioita ja niiden toteutusyrityksiä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1481/

Visa mera
Sari Kivistö ja Sami Pihlström pohtivat teoksessaan kirjallisuudentutkimuksen, aatehistorian ja filosofian näkökulmia toisiinsa sulauttaen, mitä merkitsee sivistynyt ja kunnioittava tapa kohdata erilaisia toiseuksia. Kirjan ensimmäisessä osassa painottuvat historialliset näkökulmat kulttuuriseen toiseuteen ja sivistyksen syntyyn. Toisessa osassa keskitytään yksilöllisempiin aiheisiin, kuten suhtautumiseen toisen ihmisen kärsimykseen ja kuolevaisuuteen.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.272/

Visa mera
Kalle Kananojan toimittamassa kirjassa käsitellään terveyshistorian erilaisia näkökulmia ja tutkimuskysymyksiä sekä niiden selvittämiseksi tarvittavia lähdeaineistoja ja metodeja. Kirja kertoo myös laajemmin monista terveyshistorian suurista kysymyksistä ja auttaa ymmärtämään, miten käsityksemme terveydestä ja sairaudesta ovat kulttuurisesti muovautuneita ja ajassa muuttuvia.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ht.287/

Visa mera