Tänne on koottu tietoa suomalaisesta kulttuuri- ja taidealasta, taidealojen organisaatioista, koulutuksesta, ammattiliitoista ja muun muassa yhdistyksen tai toiminimen perustamisesta. Kohderyhmänä ovat Suomessa asuvat ulkomaalaissyntyiset taiteilijat.
Webbplatsens språk: 
http://www.globeartpoint.fi/globe-art-point-info/

Visa mera
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Visa mera
Reidar Särestöniemen museon sivuilla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi joitakin kuvia taiteilijan tuotannosta ja tietoa hänen elämästään. Museokokonaisuuteen kuuluu myös taiteilijan lapsuudenkoti Särestö.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarestoniemimuseo.com/

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee pääosin Lohjan Museon kokoelmiin kuuluvaa Arabian tuotantoa 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Sivuilla on tietoa myös taiteilijoista, joiden suunnittelemia malleja tai koristeita on esillä näyttelyssä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/nayttelyt/verkkonayttely-arabiaa-astioiden-aat...

Visa mera
Taiteilija Mathilda Rotkirchin (1813–1842) matkapäiväkirja ja luonnoskirja kulttuuri- ja sivistysmatkalta Saksaan, Sveitsiin, Italiaan ja Ranskaan vuosina 1840-1841.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?lookfor=%22slsa+1070%3A97%22&type=AllFields&view=grid

Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://edelfelt.sls.fi/fi/

Visa mera
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Visa mera
Finnassa voi tutustua Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelmaan. Esittelyssä on veistoksia, maalauksia, piirroksia ja installaatioita useilta nykykansantaiteilijoilta, kuten Enni Idiltä, Martti Hömpiltä sekä Marjut ”Romurinsessa” Kauppiselta.
Webbplatsens språk: 
https://maaseudunsivistysliitto.finna.fi

Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran kotisivu sisältää sekä seuran että järjestöjen yhteystiedot ja järjestöjen hallitusten ja toimikuntien jäsenet. Sivuilla kerrotaan myös Suomen Taiteilijaseuran organisaatiosta ja historiasta sekä käsitellään kuvataiteilijan asemaa Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.artists.fi

Visa mera
Finnishpainters.fi tuo esiin suomalaisia taidemaalareita ja maalauksen monimuotoisuutta sekä toimii kanavana kansainvälisten taiteen ammattilaisten ja nykymaalarien välillä. Taiteilijaesittelyjen lisäksi sivustolla julkaistaan taidemaalausta käsitteleviä tekstejä.
Webbplatsens språk: 
https://finnishpainters.fi/

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Suomen käsityön museon ylläpitämä sivusto tarjoaa tietoa käsityön historiasta ja nykypäivästä. Sivuilla esitellään erilaisia tekniikoita ja niiden taitajia. Käsityön aikoja –kokonaisuus sisältää käsityöaiheisia näyttelyjä, julkaisuja ja tutkimuksia.
Webbplatsens språk: 
https://craftstories.fi/

Visa mera
Taidemuseo Eemilin sivuilla esitellään Eemil Halosen museon kokoelmanäyttely sekä vaihtuvat näyttelyt.
Webbplatsens språk: 
https://www.eemil.fi/

Visa mera
Monet toisen maailmansodan jälkeisen ajan muotoilijat, taiteilijat ja arkkitehdit suunnittelivat tapettimalleja, joita kutsuttiin jo aikanaan taiteilijatapeteiksi". Minna Tuulas-Inkinen on tutkinut taiteilijatapetteja ilmiönä ja tuo samalla esille tapettien suunnittelun ja tuotannon historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-6655-31-4

Visa mera
Valtion taidemuseoiden (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff) kokoava kotisivu. Museoiden näyttely- ja tapahtumakalenterit, yhteystiedot ja pääsymaksut. Sivustossa on aakkosellinen lista taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisgalleria.fi

Visa mera
Uuno Alanko (1878–1964) oli aikansa merkittävä taidevaikuttaja. Hän oli insinööri, arkkitehti ja taidemaalari, joka teki pitkän uran myös alan opettajana. Jyväskylän taidemuseon verkkonäyttely kertoo Uuno Alangon taiteesta, elämästä ja maailmankatsomuksesta sekä hänen suhteestaan Keski-Suomeen.
Webbplatsens språk: 
https://uunoalanko.keskisuomentaide.fi/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee artikkeleiden ja teoskuvien välityksellä Jyväskylän ja Hyvinkään seudulla vaikuttaneen Yrjö Saarisen (1899–1958) elämää ja taidetta. Sivustolla on myös väreihin ja väriteorioihin liittyvää pedagogista aineistoa ja tehtäviä. Verkkosivusto liittyy Jyväskylän taidemuseossa aiemmin esillä olleeseen näyttelyyn.
Webbplatsens språk: 
https://yrjosaarinen.maintaining.fi/

Visa mera
Kuvataideakatemian taidekokoelmaan kuuluu yli 300 teosta sekä satoja teoksia sisältävä taidegrafiikan kokoelma. Verkkopalvelussa teoksia on noin 80. Kokoelma koostuu pääosin Kuvataideakatemian opiskelijoiden töistä, jotka tarjoavat näkymän suomalaiseen taideopetukseen ja kuvataiteen historiaan 1800-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/yleistieto/kuvataideakatemian-taidekokoelma/

Visa mera