CSC on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, joka toimii tieteen tietotekniikan keskuksena. CSC tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja: mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja. Sivuilta löytyy tietoa asiakkaaksi ryhtymisestä, tutkimuksen tuesta sekä Funetistä, korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.csc.fi/etusivu

Visa mera
Sanastosta löydät satojen arkisten digisanojen selkeät selitykset. Termiä voi hakea kirjakielellä, puhekielen sanalla ja usein myös englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/25/mita-ovat-selain-kayttis-ja-wifi-laaja-digisanasto-selittaa...

Visa mera
Täällä on tietoa kansalaisten tietoteknisiä valmiuksia mittaavista tutkinnoista, niiden suorittamisesta ja suorituspaikoista. Tutkinnon järjestäjille on sivuilla oma osio.
Webbplatsens språk: 
https://tieke.fi/palvelut/osaamisen-kehittaminen/tutkinnot/

Visa mera
Sivuilta löytyvät järjestöesittely, jäsenyhdistykset ja -yhteystiedot sekä koulutukset.
Webbplatsens språk: 
http://www.tivia.fi/

Visa mera
Jatkuvasti päivitettävä verkkolehti ja uutispalvelu, joka on keskittynyt tietotekniikan ja -verkkojen harrastajia kiinnostaviin aiheisiin. Lukijoilla on mahdollisuus liittää omia kommenttejaan artikkelien perään. Sisältää myös kirja-arvosteluja, kysymyspalstan sekä osastot tiedeuutisille ja verkon käyttäjien oikeuksille. Erityisesti Linux-käyttäjien suosima.
Webbplatsens språk: 
https://slashdot.org

Visa mera
Verkosta virtaa! -hanke toteuttaa yli 65-vuotialle suunnattua opastusta tietokoneiden, tietoverkon ja sähköisten palvelujen käytössä. Opastajina toimivat vertaisohjaajat. Sivuilla on tietoa opastuksista ja vertaisohjaajakoulutuksista sekä tietotekniikan opastusmateriaaleja aloittelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.verkostavirtaa.fi/

Visa mera
Helsingin kaupunki tarjoaa yhteistyössä järjestöjen kanssa tukea sähköiseen asiointiin ja tietotekniikan hyödyntämiseen. Neuvontaa on tarjolla myös tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Sivustolle on koottu tiedot digineuvontaa tarjoavista toimipisteistä. Sivuilla on myös linkkejä, joista löytyy ohjeita sähköisten palveluiden käyttäjille.
Webbplatsens språk: 
https://digituki.hel.fi/

Visa mera
Enter ry:n tarkoituksena on kehittää ikäihmisten valmiuksia käyttää tietotekniikkaa. Sivuilta löytyy tietoja ikäihmisille soveltuvista atk-kursseista, hyviä linkkejä ja keskustelupalsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.entersenior.fi/

Visa mera
Verkkokurssi digituen periaatteista. Täältä saa vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen, verkostoitumiseen ja omien taitojen kehittämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/digituki-taitoja-tuen-antajalle/

Visa mera
Tietosivusto sisältää digitukijan perehdytysohjelman sekä materiaalia laitteen ja tiedostojen hallinnasta, verkkoasioinnista ja digitukijan pedagogisista taidoista. Sivusto on tehty Espoon kaupunginkirjaston henkilökunnan tarpeisiin, mutta siitä on apua myös muille aiheesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/kirjasto.eduespoo.fi/digituki/etusivu

Visa mera
Yhdistyksen monipuoliset kotisivut. Mukanetti parantaa Tampereen ja lähialueiden eläkeläisten tietoyhteiskuntavalmiuksia. Yhdistys järjestää alkeis-, jatko- ja erityiskursseja toivomusten mukaan. Opastusmateriaali-osasta löytyy käytännön ohjeita laitteiden ja ohjelmien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.mukanetti.net/

Visa mera
TIEKEn sivuilla esitellään yhdistys ja sen toiminta ja yhteistyökumppanit. TIEKEn tarkoituksena on palvella jäsenistöään toimimalla yhteistyöfoorumina, kehittää ja edistää digitaalista osaamista ja digitaalisia toimintaprosesseja.
Webbplatsens språk: 
https://tieke.fi/

Visa mera
Tivi sisältää uutisia tietotekniikan alan kehitysnäkymistä ja vaikuttajista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tivi.fi/

Visa mera
Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemassa strategiassa tutkitaan ICT-alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia Suomessa sekä keinoja, joilla vahingollisia vaikutuksia voi vähentää. Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisuja 2021:4.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-243-587-3

Visa mera
Yläkouluille suunnattu oppimateriaali, jossa edetään tietokoneen käytön perusteista ohjelmoinnin perusteisiin ja verkkosivuston tekemiseen. Mukana on myös tiedonhakua, tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, kuvankäsittelyä jne.
Webbplatsens språk: 
https://kirjat.it.jyu.fi/linkki/

Visa mera
Muropaketti sisältää paljon informaatiota tietokoneiden kaikenlaiseen käyttöön liittyen. Mukana on mm. keskustelu, linkit ja ladattavia tiedostoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.muropaketti.com

Visa mera
Täällä voi tutustua yksityiskeräilijän laajaan vanhojen tietokoneiden, pelikoneiden ja pelien kokoelmaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.tietokonemuseo.net/

Visa mera
Tietotekniikan termitalkoissa laaditaan suosituksia suomenkielisistä tietotekniikan termeistä. Suositusten takana on joukko tietotekniikan, kielen ja viestinnän ammattilaisia. Kunkin hakusanan kohdalla on linkki siihen Tietotekniikan termitalkoissa annettuun suositukseen, jonka yhteydessä sanaa on käsitelty. Osa aineistosta on esitetty myös käsitejärjestelmäkaavioiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://sanastokeskus.fi/tsk/fi/termitalkoot/etusivu-263.html

Visa mera
Webopedia-sanakirja selittää tietokoneisiin liittyviä termejä ja lyhenteitä englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.webopedia.com/

Visa mera
ZDNet tarjoaa tietotekniikkaan, tietokoneisiin ja internetiin liittyviä uutisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.zdnet.com

Visa mera
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Visa mera
Täällä voi tutustua tietojenkäsittelyn historiaan Suomessa vuodesta 1923 alkaen, jolloin ensimmäiset reikäkorttikoneet otettiin käyttöön. Näyttely kertoo myös tietojenkäsittelyn vaiheista Kelassa eri vuosikymmeninä sekä tietokonepeleistä 1950-luvulta eteenpäin.
Webbplatsens språk: 
https://suomentietokonemuseo.fi/100-vuotta-tietojenkasittelya-suomessa/

Visa mera
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus

Visa mera
Matti Pietikäisen ja Olli Silvénin kirjan tarkoituksena on antaa realistinen kuva tekoälystä, sen nykytilasta, mahdollisuuksista ja rajoituksista.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/urn:isbn:9789526236865

Visa mera
Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppimateriaalissa käydään läpi tietotekniikan perusteita, laitteistoa, käyttöjärjestelmiä ja ohjelmistoja, verkkotekniikkaa, tietoturvaa ja tietosuojaa sekä tekijänoikeuksiin ja ergonomiaan liittyviä sisältöjä.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/ict-valmiudet/tieto-ja-viestintatekniikan-perusteet/

Visa mera

Sidor