Sivuilla esitetään tiiviissä muodossa Internetin synty ja kehitys 1960-luvulta vuoteen 1998. Myös monet aiheeseen liittyvät käsitteet kuten TCP/IP ja WWW selitetään.
Webbplatsens språk: 
http://www.funet.fi/index/FUNET/history/internet/fi

Visa mera
Artikkelissa kerrotaan lähinnä Marco Polon merkityksestä Aasian matkaajana ja hänen suhteestaan Kublai Khaniin. Myös hänen oma taustansa kerrotaan lyhyesti.
Webbplatsens språk: 
http://www.silk-road.com/artl/marcopolo.shtml

Visa mera
Belgialaisen egyptologin muinasta Egyptiä käsittelevät sivut sisältävät tietoja Egyptin historiasta, kuolleiden kaupunki Sakkarasta ja siellä sijaitsevista pyramideista ja muista hautamonumenteista sekä muinaisen Egyptin kielestä ja kirjoituksesta. Sivuilla on myös laaja linkkilista Egypti-aiheisista sivuista sekä yli 450 kirjan bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.ancient-egypt.org

Visa mera
Kuvia ja tekstejä museon muinaisen Lähi-idän kokoelmista: Egyptistä, Assyriasta, Persiasta ja Mesopotamiasta.
Webbplatsens språk: 
https://oi.uchicago.edu/museum-exhibits

Visa mera
Keskiajan tutkimuksen seuran esittely sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Glossae-lehden arkisto.
Webbplatsens språk: 
http://www.glossa.fi

Visa mera
Laaja kokonaisuus Yhdysvaltojen ilmailusta alkaen vuodesta 1903. Sivuilla esitellään mm. lentokoneteollisuutta, lentokonetyyppejä ja lentokoneen moottoreita, viranomaisen tyyppihyväksynnät, elokuvat, sotilasilmailu, museot ja järjestöt, Yhdysvaltojen ilmailuhistorian merkittäviä tapahtumia kronologisesti.
Webbplatsens språk: 
http://aerofiles.com

Visa mera
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Webbplatsens språk: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Visa mera
Historyworld sisältää aikajanoja maailmanhistoriasta, lyhyitä tietoiskuja eri aikakausien ilmiöistä ja asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita. Palvelusta voi hakea eri tietoa aihealueittain ja aikakausittain.
Webbplatsens språk: 
http://www.historyworld.net

Visa mera
Tekijä korostaa, että sivut eivät missään nimessä ole täydellinen esitys, pikemminkin eräänlainen Kiinan historian Greatest Hits. Mutta lopputulos on ilman kuviakin toimiva johdatus Kiinan historiaan.
Webbplatsens språk: 
http://condensedchina.com

Visa mera
Ministeriö tarjoilee monella kielellä monipuolista tietoa Turkin kulttuurista ja nähtävyyksistä, kaupunkioppaita ja valokuvagallerian.
Webbplatsens språk: 
http://www.kultur.gov.tr/?_dil=2

Visa mera
I det digitala arkivet finns handskrifter och andra arkivhandlingar i original från Svenska Ostindiska Compagniet. Handlingar kan studeras och sökas på nätet, bl.a. skeppsrullor över besättningsmännen.
Webbplatsens språk: 
http://www.ub.gu.se/samlingar/handskrift/ostindie

Visa mera
Japanilaisista miekoista kertova sivusto. Miekkojen esittelyä, historiaa, käsittelyä ja miekkaseppiä laajalla sivustolla. Sivuilla on myös sanastoja ja apuvälineitä käännöstyöhön. Linkkejä muille eri kulttuurien miekoista kertoville sivuille, alan yrityksiin ja yhdistyksiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.japaneseswordindex.com/nihonto.htm

Visa mera
Blogin valokuvat ovat otoksia elämästä 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Blogin nimi on peräisin nuorelta kaivostyöläiseltä, jota Lewis Wickes Hine kuvasi 1910.
Webbplatsens språk: 
http://www.shorpy.com

Visa mera
BBC - Mielenkiintoinen ja eloisa kokonaisuus muinaisesta Egyptistä sisältää mm. artikkeleita, Egyptin historian aikajanalla ja multimediaa. Multimedia-osion peleissä voit päästä balsamoijan apulaiseksi tai johtamaan pyramidin rakentamista.
Webbplatsens språk: 
http://www.bbc.co.uk/history/ancient/egyptians

Visa mera
Johdanto antiikin Rooman elämään, arkkitehtuuriin, Forum Romanum'ille sekä historiaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.khanacademy.org/humanities/ancient-art-civilizations/roman

Visa mera
Lonely Planetin matkaopas esittelee Moskovan nähtävyydet ja tapahtumat.
Webbplatsens språk: 
http://www.lonelyplanet.com/russia/moscow

Visa mera
Doverin paikallisen historian ja arkeologian museon kotisivuilla kerrotaan museosta, sen toiminnasta ja palveluista. Uutisia, tapahtumakalenteri, museon kokoelmien esittelyä, tietoa Doverin historiasta esihistorialliselta ajalta lähtien. Sivuilta löytyy tietopaketti pronssiajalle ajoitetusta puisesta veneestä, joka löydettiin alueelta 1990-luvulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.dovermuseum.co.uk/Home.aspx

Visa mera
Silmätautiopin professori kuvaa artikkelissaan silmälasien kehitystä muinaisesta Ninivestä löydetyistä optisista linsseistä 1260-luvulla kehitettyihin silmälaseihin ja nykyisiin piilolaseihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.teagleoptometry.com/history.htm

Visa mera
Sortavalan kaupunkia esittelevät sivut sisältävät tietoja kaupungin historiasta ja valokuvia sen entisistä ja nykyisistä rakennuksista ja muista nähtävyyksistä. Kuvat löytyvät myös klikattavan kartan avulla.
Webbplatsens språk: 
http://heninen.net/sortavala/suomeksi.htm

Visa mera
Paul T. Burnsin kuvitetut sivut seuraavat liikkuvan kuvan 250-vuotista historiaa aina elokuvauksen keksimiseen eli 1800-luvun lopulle asti. Upea kuvitus ja kattava bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.precinemahistory.net

Visa mera
Pennsylvanian yliopiston arkeologian ja antropologian museon muinaista Kreikkaa käsittelevillä sivuilla esitellään antiikin Kreikan historian eri periodit. Sivuilla kerrotaan talouselämästä, uskonnosta sekä jokapäiväisestä elämästä muinaisessa Kreikassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.penn.museum/sites/greek_world/

Visa mera
FBI:n omaa tuotantoa oleva tiivis esitys laitoksen historiasta vuodesta 1907 tähän päivään esittelee mm. tunnettuja rikollisia ja rikostapauksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.fbi.gov/about-us/history

Visa mera
Sivu tarjoaa tietoa mykän elokuvan näyttelijöistä, ohjaajista, festivaaleista ja tapahtumista. Lisänä myös lista elokuvista, jotka ovat todennäköisesti kadonneet sekä kirjalista mykkää elokuvaa käsittelevistä kirjoista.
Webbplatsens språk: 
http://www.silentera.com

Visa mera
Postmuseum presenterar, undersöker och förvarar föremål och material i anslutning till Postens historia. På webbplatsen finns uppgifter om öppettider och samlingar vid Postmuseet.
Webbplatsens språk: 
http://www.posti.fi/svenska/postmuseum

Visa mera
Mielenkiintoisia juttuja pienen ranskalaiskylän elämänmuodosta 1500-luvulla. Runsaasti faktaa ajan maantieteestä, hallinnosta ja sosiaalisista oloista.
Webbplatsens språk: 
http://www.lepg.org

Visa mera
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Visa mera
Daguerreotypia on varhainen valokuvausmenetelmä, joka sai nimensä Louis-Jacques-Mandé Daguerren mukaan. Daguerreobase-hanke kerää, säilyttää ja jakaa tietoa eurooppalaisista daguerrotyypeistä. Mukana on myös Suomen valokuvataiteen museo.
Webbplatsens språk: 
http://www.daguerreobase.org/

Visa mera
Suomen valokuvataiteen museo on julkaissut Flickrissä I.K. Inhan Helsinki-aiheisia valokuvia vuodelta 1908. Inha kuvasi kaupungin keskustaa, rantoja ja puistoja opaskirjaa varten, joka julkaistiin vuonna 1910. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja kuvien lähde on mainittava.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/valokuvataiteenmuseo/sets/72157650075006210/

Visa mera
Kansantalouden saavutusten näyttely Moskovassa esittelee näyttelyn tiloja ja esineistöä. Aukioloajat sekä sijaintitiedot.
Webbplatsens språk: 
http://vdnh.ru/en/

Visa mera
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Visa mera

Sidor