40 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Suomen kuvataiteilijoiden verkkosivulla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, sen järjestämistä näyttelyistä, jäseneksi liittymisestä sekä yhteystiedot. Sivustossa on myös johtokunnan kokoonpano sekä jäsenluettelo.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvataiteilijoiden yhdistys pyrkii elävöittämään ja laajentamaan kuvataidetarjontaa Tampereella ja sen lähiympäristössä. Sivulla on tietoa näyttelyistä, Galleria Rongasta, kuvia tapahtumista sekä luettelo jäsenistä kotisivulinkkeineen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvanveistäjä Antero Koskisen kotisivuilla kuvagalleria ja yhteystiedot.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin elämäntyötä esittelevä museo sijaitsee Harjavallassa. Sivuilla kerrotaan museon toiminnasta, kokoelmista ja näyttelyistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvataiteilijatmatrikkeli on hakemisto suomalaisista ja Suomessa työskentelevistä ammattikuvataiteilijoista. Se on jatkoa Suomen Taiteilijaseuran vuodesta 1926 toimittamille Kuvataiteilijat-matrikkeleille. Siitä löytyy tietoa ammattikuvataiteilijoiden työskentelystä, teoksista ja taiteellisesta toiminnasta sekä Suomen taidehistorian keskeisistä kuvataiteilijoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla on tietoa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ja taiteen harrastajia tukevan Kettukin toiminnasta, kursseista, näyttelyistä, taiteilijoista ja kokoelmasta. Kehitysvammaisten taidetta käsittelevästä kirjallisuudesta on koottu luettelo.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ars Fennica -kuvataidesäätiön esittely. Kuluvan vuoden palkintoehdokkaat. Palkinnonsaajat, palkintoehdokkaat, palkintolautakunnat ja asiantuntijat v. 1991 alkaen.
Visa mera
Työsuojeluopas taiteilijalle. Oppaassa käsitellään materiaaleja, joiden kanssa taiteilija joutuu kosketuksiin, kuvaillaan työperäisille sairauksille altistumistapoja sekä erityisesti suojautumista. Oppaassa annetaan ohjeita eri työskentelytilanteissa syntyvien ongelmien ehkäisemiseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taiteen nälästä alkavat kuopiolaisen kuvataiteen sodanjälkeiset vuosikymmenet. Sota-ajan ankeus vaati vastapainokseen kulttuuria. Kuopion taidemuseon tekemällä verkkosivustolla on artikkeleita ja kuvia Kuopion kuvataide-elämästä 1950- ja 1960-luvuilla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvaston sivuilla esitellään yhdistys. Taiteilijoista on luettelo; käyttöehdoista, hinnastosta, tekijänoikeudesta, oikeudesta valokuvaan, lupa- ja käyttölupahakemuksista, sopimuksista, apurahoista, näyttelytoiminnasta ja ajankohtaisista tapahtumista on myös tietoa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Amusassa kulttuurin ammattilaiset, eri alojen taiteilijat ja harrastajat voivat esitellä töitään ja palvelujaan sekä tiedottaa tapahtumista. Foorumissa julkaistaan taiteen ja kulttuurin alan artikkeleita ja mielipiteitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran kotisivu sisältää sekä seuran että järjestöjen yhteystiedot ja järjestöjen hallitusten ja toimikuntien jäsenet. Sivuilla kerrotaan myös Suomen Taiteilijaseuran organisaatiosta ja historiasta sekä käsitellään kuvataiteilijan asemaa Suomessa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ryhmätyönä toteutetut sivut esittelevät Albert Edelfeltin taidetta. Sivuilla on tehtäviä kuvataiteen ja historian opetukseen sekä tietoa ateljeemuseon toiminnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ateneumin taidemuseon sivuilla on kuunneltavia teosesittelyjä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvataiteilija ja lastenkirjailija Rudolf Koivun elämästä ja taiteesta kertova sivusto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Visa mera
Täällä voi tutustua tulkintoihin Tove Janssonin taiteesta. Tekijöinä ovat lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat. Näyttelyssä on esillä 50 teosta, jotka on jaoteltu kuuteen teemaan: juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia otuksia, tulkintoja Toven maalauksista sekä saariston rakennelmia.
Visa mera
Gallen-Kallelan museo on julkaissut valokuvia Akseli Gallen-Kallelan kokoelmasta. Kuvat on julkaistu lisenssillä, joka sallii niiden vapaan käytön ja muokkaamisen. Kuvien lähteenä on mainittava Gallen-Kallelan museo.
Visa mera
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran tietopaketti kuvataiteilijan työn tueksi. Sivuilla on ohjeita mm. työn organisointiin, verotukseen, työttömyysturvaan, sopimusmalleihin ja apurahoihin liittyen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lyhytelokuvat esittelevät Ateneumin taidemuseon Suomen taiteen tarina -näyttelyn teoksia. Sarjan ensimmäiset osat kertovat tutuista klassikoista, Helene Schjerfbeckin maalauksesta Toipilas ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset. Kaikki sarjan 13 elokuvaa valmistuvat vuoden 2017 aikana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Visa mera
Taiteilijaluettelossa ovat mukana Kuvastoon kuuluvat kotimaiset taiteilijat sekä ulkomaiset kuvataiteilijat.
Visa mera
Kuvataiteilijoita, jotka ovat joko syntyneet ja varttuneet Ylä-Savossa tai toimineet kuvataiteilijoina Ylä-Savon alueella. Esiteltävät taideteokset kuuluvat Halosten Museosäätiön kokoelmiin. Tiedot ovat vuodelta 2006.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tom of Finlandin kirjeenvaihtoa Postimuseon verkkonäyttelyssä. Kirjeitä voi myös kuunnella. Lukijoina ovat Ville Virtanen ja Mikael Davies.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Poimintoja Signe Hammarsten Janssonin (1882-1970) postimerkkitaiteesta Postimuseon näyttelyssä. Ham suunnitteli lähes kaksisataa erilaista postimerkkiä sekä lukuisia vaihtoehtoisia suunnitelmia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin Taiteilijaseuran sivuilla on seuran jäsenluettelo ja kuukauden taiteilijoiden esittelyt sekä tietoa näyttelyistä, kursseista ja taidelainaamosta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Martta Wendelinin henkilöhistoriaan ja elämäntyöhön taidemaalarina ja kuvittajana. Blogissa on kirjoituksia Wendelinin postikorttitaiteesta, kuvituksista ja maalauksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan maalauksiin. Museon kokoelmista on esillä yli sata teosta korkearesoluutioisina kuvina.
Visa mera