Finländsk etnologi. Finsk-ugrisk etnologi
Fler länkar från menyn Ämnen
14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Saamelaismuseon ja Metsähallituksen tuottamaa tietoa saamelaismuseon ja Ylä-Lapin luontokeskuksen näyttelyistä, palveluista ja talon arkkitehtuurista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Joutsan joutopäivien perinneverkosta löytyy perinnetietoutta, jota on kerätty joutopäivien perinnenäytösten yhteydessä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kansallispukukeskuksen kotisivulla on perustietoa suomalaisesta kansallispuvusta ja sen historiasta sekä kansallispukututkimuksesta. Sivuilla kerrotaan kansallispuvun hankinnasta ja pukujen valmistajista, sekä annetaan kansallispuvun käyttöohje. Sivuilta löytyvät myös Suomen kansallispukukeskuksen tietopalvelun yhteystiedot.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivusto sisältää tietoa ja kuvia suomalaisista kansallispuvuista. Pukuja voi etsiä paikkakunnittain tai kartasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietopaketti suomalaisuudesta ja Suomesta sisältää perustiedot, kansallissymbolit, suomalaisimmat laulut ja suomalaiset juhlapyhät.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansalliskirjaston verkkosivuilla on julkaistu Samuli Paulaharjun teokset Kansatieteellinen kuvaus asuinrakennuksista Uudellakirkolla Viipurin läänissä (1906), Matkakertomuksia Karjalan kankahilta (1908), Kuvauksia Hailuodosta (1914), Kuva tuolta, toinen täältä kautta Suur-Suomen (1919/1944), Kolttain mailta (1921), Kainuun mailta (1922), Lapin muisteluksia (1922), Vanhaa Lappia ja Perä-Pohjaa (1923), Syntymä, lapsuus ja kuolema (1924), Vanha Raahe (1925), Taka-Lappia (1927), Ruijan suomalaisia (1928), Suomenselän vieriltä (1930), Härmän aukeilta (1932), Seitoja ja seidan palvontaa (1932), Tunturien yöpuolta: vanhoja tarinoita (1934), Ruijan äärimmäisillä saarilla (1935), Kiveliöitten kansaa Pohjois-Ruotsin suomalaisseuduilta (1937), Sompio: Luiron korpien vanhaa elämää (1939) ja Rintakyliä ja larwamaita: Kurikan wanhaa elämää (1943).
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilta löytyy tietoa Seurasaaren rakennuksista, tapahtumista, pääsymaksuista, julkaisuista ja yhteystiedoista.
Visa mera
Sivustolla esitellään aineetonta kulttuuriperintöä Suomesta. Perinteet liittyvät esimerkiksi juhliin, ruokaan, käsitöihin, peleihin, luontoon ja esittäviin taiteisiin. Sisällöt ovat eri yhteisöjen tuottamia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yksi kuva - tuhat tarinaa kokoaa kuvia suomalaisesta paikallisesineistöstä ja niiden kautta paikallishistoriasta. Jokaiseen kuvaan liittyy tarina. Suomen paikallismuseot ovat voineet valita kokoelmistaan yhden esineen ja kertoneet esineen tarinan avulla jotakin olennaista paikkakunnasta, kotiseudusta, Suomesta ja suomalaisuudesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
M. A. Castrénin vuonna 1853 julkaistun teoksen Föreläsningar i finsk mytologi suomennos. Kirja esittelee muinaisten suomalaisten jumalolentoja ja muita mytologisia hahmoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen maatalousmuseo Saran Pellot ja kasket -aineisto tutustuttaa läntisen ja itäisen kulttuurialueen erityispiirteisiin. Aineiston avulla selviävät pelto- ja kaskiviljelyalueiden viljely- ja asumistavat.
Visa mera
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Airi Markkasen ja Kaj Åbergin toimittamassa kirjassa tarkastellaan eri näkökulmista romanien elämää Suomessa. Antologian kirjoittajat ovat historioitsijoita, kielitieteilijöitä, antropologeja, kulttuurintutkijoita ja yhteiskuntatieteilijöitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian emeritusprofessori Matti Sarmela on julkaissut pdf-tiedostona vuonna 2007 uudistetun laitoksen teoksestaan Suomen perinneatlas.
Webbplatsens språk:
Visa mera