Flyktingar. Flyttningsrörelse

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Visa mera
Kokoelma sisältää amerikansuomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä vuodesta 1876 alkaen. Aineisto on avoimesti luettavissa vuoteen 1923, myöhempiä kausijulkaisuja voi tutkia vapaakappalekirjastojen työasemilla.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=981

Visa mera
Kirjassa käsitellään Suomeen suuntautuvaa muuttoliikeettä erityisesti arjen turvallisuuden näkökulmasta. Kirjassa tarkasetellaan sitä, miten arjen turvallisuus rakentuu eri toimijoiden välillä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.269/

Visa mera
Baskimuseossa esitellään baskeja ja baskilaista kulttuuria maahanmuuttajanäkökulmasta. Yhdysvaltalaisen museon sivuilla on tietoa maahanmuuttaneista baskeista, obituaareja, haastatteluja sekä tietoa baskitutkimuksesta, musiikista ja kielestä.
Webbplatsens språk: 
https://basquemuseum.eus/

Visa mera
CRS:n sivut sisältävät ajankohtaisia tietoja pakolaistutkimuksesta, viitteitä ja yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.yorku.ca/crs/

Visa mera
Tietokanta Yhdysvaltoihin vuosina 1892-1924 State Islandin kautta maahanmuuttaneista yli 22 miljoonasta henkilöstä. Haku nimen mukaan mahdollista kaikille sivun käyttäjille, mutta nähdäkseen muuttajasta tietokantaan viedyt tiedot, pitää rekisteröityä tietokannan käyttäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.statueofliberty.org/discover/

Visa mera
Maahanmuuttoviraston palvelu, jonka kautta voi hakea oleskelulupaa, EU-rekisteröintiä tai kansalaisuutta Suomesta.
Webbplatsens språk: 
https://enterfinland.fi/eServices

Visa mera
ETMU ry on tutkijoiden monitieteellinen yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on edistää etnisten suhteiden tutkimusta Suomessa. Sivuilla voi tutustua yhdistyksen toimintaan ja lukea verkkolehteä The Finnish Journal of Ethnicity and Migration.
Webbplatsens språk: 
https://etmu.fi

Visa mera
Evakkolapset ry:n toiminnan esittely, tapahtumatietoja ja evakkolasten kokemuksista kertovia artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://evakkolapset.fi/

Visa mera
Tukholmassa sijaitsevan Suomen kulttuuri-instituutin sivulla tietoa toiminnasta, esim. suomen kielen kursseista.
Webbplatsens språk: 
https://finlandsinstitutet.se/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Globaalikasvatus kokoaa monipuolisesti tietoa globaalikasvatuksesta. Sivustolta löytyy globaalikasvatustoimijoiden rekisteri, tietoa tapahtumista ja vinkkipankki. Vinkkipankki sisältää eri toimijoiden tuottamia materiaaleja ja menetelmiä sekä tietoa järjestöjen koulupalveluista ja kouluvierailuista.
Webbplatsens språk: 
https://globaalikasvatus.fi/etusivu/

Visa mera
Tietoa yhdistyksen toiminnasta ja uudesta neuvontapisteestä, joka palvelee Hakunilan alueen ja ympäristön ulkomaalaisia ja suomalaisia, jotka haluavat esim. tietoa alueen vieraista kulttuureista.
Webbplatsens språk: 
https://hakunila.org/

Visa mera
InfoFinland.fi tarjoaa tietoa muutosta Suomeen ja elämästä Suomessa usealla eri kielellä. Tietoa löytyy myös kaupunkien ja kuntien palveluista.
https://www.infofinland.fi

Visa mera
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://tietava.finlit.fi/inkerilaiset/

Visa mera
Inkerikeskus on neuvonta- ja toimintakeskus inkerinsuomalaisille paluumuuttajille, heidän perheilleen ja ystävilleen. Sivuilla on yhteystiedot, toimintakalenteri sekä opastus neuvontapalveluihin.
Webbplatsens språk: 
https://inkerikeskus.fi/

Visa mera
ICRC työskentelee humanitaarisen avun parissa ympäri maailmaa. Sivuilta löytyvät järjestön toimet ja tehtävät, tietoa pakolaistilanteesta maailmassa ja järjestön tuottamat artikkelit sekä kuvat.
Webbplatsens språk: 
https://www.icrc.org/eng/

Visa mera
Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kotisivut. Runsaasti tietoa järjestön historiasta, toiminnasta, julkaisuista, kampanjoista ja työmahdollisuuksista. Myös kuvagalleria alueista, joille järjestö on vienyt apua.
Webbplatsens språk: 
https://www.ifrc.org/

Visa mera
International House Helsinki tarjoaa neuvontaa ja viranomaispalveluja pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille usealla eri kielellä. Sieltä saa opastusta esimerkiksi oleskelulupaan, opiskeluun, asumiseen sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Yrityksille ja työnantajille tarjotaan neuvontaa mm. kansainvälisten työntekijöiden rekrytointiin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä asioissa.
Webbplatsens språk: 
https://ihhelsinki.fi/

Visa mera
Kansainvälinen maasta- ja maahanmuuttajien puolesta toimiva järjestö antaa tietoa muuttoliikkeestä ja pakoilaisvirroista maailmanlaajuisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.iom.int/

Visa mera
IOM on yksi kansainvälisen, maasta- ja maahanmuuttajien puolesta toimivan IOM-järjestön aluetoimistoista. Julkaisuja (esim. pakolaisten paluumuuttoa käsittelevä, suomen ja ruotsin kielellä), hankkeita ja linkkejä viranomaisiin yms., myös Baltian maiden.
Webbplatsens språk: 
https://finland.iom.int/fi

Visa mera
Jade-yhteisö on monimuotoinen ja monikielinen yhteisö erilaisista taustoista ja elämäntilanteista tulevia ikäihmisiä. Se kokoaa yhteen ikääntyviä vieraskielisiä, joilla ei ole ollut mahdollisuutta osallistua erityisesti ikääntyville suunnattuun järjestötoimintaan omalla äidinkielellään ja jotka jäävät herkästi muilla yhteiskunnan osa-alueilla näkymättömiin. Sivustolle on koottu tietoa toiminnasta ja verkostotyöstä sekä tutkimuksia, julkaisuja ja muita materiaaleja. Vertaisryhmätoimintaa toteutetaan pääkaupunkiseudulla somalin, arabian, mandariinikiinan, vietnamin, kurdi-soranin, farsin, darin, thain ja englannin kielillä sekä selkosuomeksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.jadeyhteiso.fi/

Visa mera
Ulkomaalaisen opintotuki kertoo, kuka voi saada ja miten sitä haetaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.kela.fi/opintotuki-kuka-voi-saada

Visa mera
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Visa mera
Kirjassa esitellään monipuolisesti tapoja, joiden avulla eri ikäisten maahanmuuttajien kanssa voidaan opiskella kieltä ja kulttuuria, kun yhteistä kieltä ei ole. Oppimisessa käytetään muun muassa käsityön, kuvataiteen, musiikin, liikunnan, kirjallisuuden, pelien ja sadutuksen tarjoamia mahdollisuuksia.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-61-2890-0

Visa mera
Sivusto kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Sisältää kotoutumislain käsikirjan, pakolaisten vastaanoton käsikirjan, työkaluja kotouttamistyötä tekeville sekä seuranta- ja tilastotietoa maahanmuuttajista ja kotouttamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://kotoutuminen.fi/

Visa mera
Kotoutumisentukena.fi on palvelu kotoutumisen parissa toimiville. Sieltä voi hakea ja sinne voi ilmoittaa maahan muuttaneille tarkoitettua, matalan kynnyksen kotoutumista tukevaa toimintaa sekä työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja tapahtumia ja koulutuksia.
Webbplatsens språk: 
https://kotoutumisentukena.fi/

Visa mera
Opintopolun kokonaisuus maahanmuuttajien opiskelusta: koulutus Suomessa, suomen kielen opiskelu, ulkomaisten tutkintojen tunnustaminen, opiskelun rahoitus, linkkejä palveluihin ja viranomaisten sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/koulutusta-maahanmuuttajille

Visa mera

Sidor