Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://katsomukset.fi/

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
E-thesis julkaisee Helsingin yliopiston väitöskirjoja, lisensiaatintöitä ja pro gradu -tutkielmia. Tekijät toimittavat itse opinnäytteensä html- tai pdf -muotoisina verkkoversioina julkaistaviksi. Opinnäytteitä voi selata tiedekunnittain ja tyypeittäin.
Webbplatsens språk: 
https://ethesis.helsinki.fi/

Visa mera
LUMA tavoitteena on tukea lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja opiskelua. Sivuille on koottu tapahtumatietoja, oppimateriaaleja ja videoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.luma.fi/

Visa mera
Kokonaisuus sisältää tietoa Helsingin yliopiston tutkimushankkeista. Hankkeita voi hakea hakusanalla, laitoksittain tai opetusaiheittain.
Webbplatsens språk: 
https://researchportal.helsinki.fi/fi

Visa mera
Selkokielen tutkijoiden ja selkokielestä kiinnostuneiden yhteistyöverkosto. Sivuille on koottu tutkimushankkeita, artikkeleita, julkaisuja, ohjeistuksia sekä linkkejä tutkimusaineistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/klaara-network/

Visa mera
Tutkimukset, tietoa tutkalaboratoriosta, julkaisut ja opinnäytetyöt, maksulliset sääkartat, opinnot ja opinto-oppaat.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/inar

Visa mera
Seisomologian insitituutin sivuilta löytyy perustietoa maanjäristyksistä sekä aineistoa niistä: seisomologian sanasto, maanjäristystietokanta ja hakupalvelu siihen, maanjäristykset maailmalla sekä maanjäristyskartta. Sieltä löytyy myös luonnononnettomuuksien varoitusjärjestelmä LUOVA sekä tietoa tsunameista ja ydinkoevalvonnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/seismologian-instituutti

Visa mera
Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijoiden julkaisemia tutkimustuloksia artikkeleina ja kirjoina. Monet julkaisuista ovat luettavissa verkossa. Artikkeleista on viitetiedot.
Webbplatsens språk: 
https://researchportal.helsinki.fi/fi/organisations/centre-for-consumer-society-research/publication...

Visa mera
Kantasoluportaali tarjoaa tietoa kantasoluista, kantasolututkimuksesta ja kantasoluhoidoista. Portaali julkaistaan myöhemmin myös ruotsiksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/projektit/kantasoluportaali

Visa mera
Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti harjoittaa riippumatonta kriminologista ja muuta oikeuspoliittista tutkimusta ja julkaisee sivuillaan analyyseja rikollisuudesta, rikollisuuden kontrollista ja seuraamusjärjestelmän toiminnasta, oikeusoloista ja lainsäädännön vaikutuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/kriminologian-ja-oikeuspolitiikan-instituutti

Visa mera
Helsingin yliopiston Tiedekulman tapahtumia voi katsoa suorina lähetyksinä tai tallenteina tai kuunnella keskusteluja podcasteina.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma

Visa mera
Unitube-video käsittelee juutalaisen uskonnon syntyprosessia, asiantuntijana on dosentti Juha Pakkala. Oheen on nostettu muita videoita samasta aiheesta. Niiden joukossa on esityksiä Israelin varhaisesta monarkiasta, israelilaisten vaelluksista, synagogasta, Herodeksesta, hellenismistä ja Jeesuksen ajan Galileasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/2ff3c850-6005-4a81-8295-e8534fda75b9

Visa mera
Maria Forsman tarkastelee teoksessaan tieteellisiä julkaisuja, tieteen mittaamista ja bibliometriikkaa eri näkökulmista – historiaa, käännekohtia, menetelmiä, käyttöä ja tulevaisuudennäkymiä.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/343967

Visa mera
FinnGen Helsingin yliopiston koordinoima julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen, koko Suomen kattava tutkimushanke. Tutkimus pyrkii läpimurtoihin sairauksien ennaltaehkäisyssä ja diagnostiikassa. Sivustolla on tietoa tutkimuksesta ja julkaisuja. Kansalaisille suunnatussa osiossa on kysymyksiä ja vastauksia FinnGen-tutkimuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.finngen.fi/fi

Visa mera