128 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema matrikkeli talouselämän vaikuttajista sisältää Ruotsin ja Venäjän vallan ajan neuvosten sekä itsenäisyyden ajan vuorineuvosten pienoiselämäkerrat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Einsteinin elämää, ajattelua ja työ.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ainolan kotisivuilla kerrotaan Sibeliusten kodista Tuusulanjärven rannalla: arkkitehtuurista, sisustuksesta, pihapiiristä ja taloon liittyvistä Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä elämänvaiheista. Sivuilla on myös lyhyt kuvaus Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä.
Visa mera
Mikael Agricolan nuoruus, matkat ja opiskeluaika Saksassa sekä paluu Suomeen ovat tämän sivuston keskeistä sisältöä. Siinä pohditaan myös, millainen Mikael Agricola olisi nykyaikana,
Webbplatsens språk:
Visa mera
Rutgersin yliopiston sivusto sisältää tietokannan, johon on talletettu Edisonin papereita, esimerkiksi piirroksia ja kirjeenvaihtoa. Sivuilta löytää myös Edisonin elämäkerran, kronologian, täydellisen bibliografian, selostukset keksinnöistä ja tietoja patenteista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Martin Luther Kingin elämäkerta, otteita puheista, kuvia, elämäntyön arviointia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Artikkelissa kerrotaan lähinnä Marco Polon merkityksestä Aasian matkaajana ja hänen suhteestaan Kublai Khaniin. Myös hänen oma taustansa kerrotaan lyhyesti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdysvaltain 3. presidentin kartanon kotisivu, jolla esitellään Jeffersonin kodin lisäksi laajasti hänen henkilöhistoriaansa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
SKS:n verkkojulkaisussa esitellään lähes 500 keisarillista Venäjää palvellutta suomalaista kenraalia ja amiraalia. Pienoiselämäkerrat käsittävät kohdehenkilöiden henkilö- ja perhetietojen lisäksi tietoja heidän uransa etenemisestä sekä saaduista kunnia- ja ansiomerkeistä. Tietoa voi hakea joko hakulomakkeella tai sukunimen mukaan aakkosittain järjestetystä listasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Fyysikon elämäkertatietoja, esitelmiä. Hawking kirjoittaa elämästään Als-taudin kanssa. Sivuilla on myoös fysiikan termien sanasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Information om Anders Chydenius liv och verksamhet, tänkande och tidevarv (1729-1803) och om Anders Chydenus stiftelsen. Syftet med stiftelsen är att utgående från Anders Chydenius` idéer och tradition främja debatten om den fria ekonomin och dess följder, stöda den vetenskapliga forskningen som riktar sig till detta samt påverka beslutsfattandet som rör dessa genom att lägga vikt vid de etiska värderingarna.
Visa mera
Sivuille on kerätty keskeinen tieto Antti (Anders) Chydeniuksesta: lyhyt elämäkerta, kuvia, karttoja ja muita dokumentteja sekä tietoa ja sitaatteja Chydeniuksen keskeisestä tuotannosta. Digitaalisen lukuseuran sivuilla on luettavana Antti Chydeniukseen ja hänen aikaansa liittyviä artikkeleita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Urho Kekkosen artikkeleita, kirjeitä ja teoksia. Tietokannassa on linkit kokotekstimuodossa käytettävissä olevaan materiaaliin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sigmund Freud -museon esittely. Museo sijaitsee Wienissä osoitteessa Berggasse 19. Freud asui ja piti vastaanottoa tässä talossa vuosina 1891-1938. Sivuilta löytyy mm. kuvia museosta, bibliografia, äänite- ja elokuvakirjasto ja saksankielinen sitaattitietokanta, Wortspiel.
Visa mera
Verkkonäyttelyssä esitellään suomalaisia tiedenaisia ja heidän työtään. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta suomalaisessa tiedemaailmassa yleisemminkin. Tiedenaisia voi etsiä aakkosellisesta luettelosta, tieteenaloittain ja aikakausittain. Runsaasti kirjallisuusviitteitä.
Visa mera
Tietoa Amelia Earhartista ja hänen uraauuratavasta työstään 1920-1930-luvun ilmailun parissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkonäyttely kertoo Alexander Suvorovin elämästä ja vaiheista sotapäällikkönä. Suvorovin Pietarin suojaksi rakennuttamasta linnoitusjärjestelmästä ja sotakanavista löytyy erillinen tietopaketti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Päiväkäskyt, jotka Mannerheim antoi kansalaissodan, talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan aikana.
Visa mera
Artikel om Anders Celsius' (1701-1744) liv och bidrag till vetenskapen, med korta översikter av 1700-talets gradmätning, termometrar och kompasser mm. Av Olof Beckman, prof. em. vid Uppsala universitet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Perinnesäätiön sivut tarjoavat tietoa Mannerheimin elämästä, säätiön tapahtumista ja tehtävistä, kuten sotahistorian tutkimuksen tukemisesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kattavat sivut englantilaisesta valtiomiehestä ja historioitsijasta Sir Winston Churchillistä. Sivuja ylläpitää The Churchill Center, jonka tehtävänä on rohkaista kansainvälistä tutkimusta koskien edellä mainittua henkilöä. Sivuilla kerrotaan mm. Centerin toiminnasta, muista kansainvälisistä Churchill-yhdistyksistä ja häntä koskevista julkaisuista. Tietoa löytyy Churchillin kirjoittamista kirjoista, artikkeleista, hänen elämästään, Churchillin Englannista, häntä koskevista keskusteluista ja yleisimmistä häntä koskevista kysymyksistä. Sivuilla esitellään myös hänen kuuluisimpia puheitaan ja sitaattejaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Galileo Projectin sivut sisältävät tietoa Galileo Galilein elämästä ja työstä sekä hänen aikansa tieteestä ja kulttuurista. Sivuilta löytyy mm. Galileo Galilein tyttären Marie Celesten kirjeitä isälleen (englanniksi käännettyinä). Bibliografiassa sivuston laadinnassa käytetyt lähdeteokset.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Etelämantereen tutkimuksen historiaa esittelevästä sivustosta löytyvät tutkimusmatkaajien lyhyet henkilökuvaukset sekä aluetta ja sen tutkimusta koskevat uutiset.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietokannasta löytyvät kuuluisien vainajien hautapaikat. Hakuja voi tehdä henkilön nimellä, syntymä- ja kuolinajalla, maittain ja kuuluisuuden syyn mukaan. Tuhkattujen vainajien osastolta voi tarkistaa vaikkapa tiedot John Lennonin kohdalta. USA-keskeisessä tietokannassa on myös yli kahden miljoonan tavallisen amerikkalaisen haudat, mutta Eurooppakin on hyvin edustettuna, esimerkiksi Ranskan kulttuurihistoriallisesti merkittävät hautausmaat. Suomesta tiedot vain kolmesta haudasta. Jatkuva päivitys, runsaasti kuvia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Uppsalan yliopiston julkaisema sivusto, jossa kerrotaan Carl Linnén elämästä ja toiminnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivut sisältävät kuvauksen Mannerheim-museon toiminnasta, näyttelyitä, tietoa Mannerheimista ja valokuvia. Lisäksi museo on koonnut sivustoonsa linkkejä samankaltaisille sivuille.
Visa mera
Sivuilla on runsaasti presidentti Kennedyyn ja hänen presidenttikauteensa liittyvää materiaalia aineistoa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla kerrotaan Lönnrotin runonkeruumatkoista Kainuussa ja hänen elämästään Kajaanin piirilääkärinä sekä Kalevalan syntyprosessista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tampereella sijaitsevan Lenin-museon kuvaus ja sen toiminta. Leninin elämä ja erikoisesti hänen suhteensa Suomeen. Luettavissa myös joitakin Leninin kirjoituksia.
Visa mera
Säätiön kotisivulla esitellään säätiön Mozart-kokoelmat sekä Mozart-museot, joina toimivat mm. säveltäjän syntymäkoti ja lapsuusajan koti. Sivut sisältävät myös Wolfgang Amadeus Mozartin elämäkerran ja kuvapankin.
Visa mera