Artikkelissa on lyhyt kuvaus Suomessa käytetyistä vaakakoordinaatistoista.
Webbplatsens språk: 
http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geodocs/kkjgps.htm

Visa mera
Geodeettisen laitoksen sivut kertovat laitoksen tehtävistä ja historiasta. Lisäksi sivustosta löytyvät tiedot osastoista, hallinnosta, henkilökunnasta, laitoksen sijainnista ja kuvagalleria. Laitoksen palveluja kuvataan: julkaisutoimintaa, kansallista mittanormaalilaboratoriota, tilaustutkimuksia, asiantuntijapalveluita sekä tietopalvelua.
Webbplatsens språk: 
http://www.fgi.fi

Visa mera
Maanmittauslaitoksen palvelusivu, jossa on linkit mm. kartta- ja kuvapalveluun, maanmittaustoimitukseen ja paikkatietoihin.
Webbplatsens språk: 
http://maanmittauslaitos.fi/

Visa mera
Sivuilla kerrotaan maanmittausalan opiskelumahdollisuuksista ja siitä, minkälaisia töitä alan ammattilaiset tekevät. Lisäksi on esimerkkejä opiskelijoiden ja työntekijöiden kokemuksista alalla.
Webbplatsens språk: 
http://maanmittauslaitos.fi/alalle

Visa mera
Oppikurssi GPS:stä vastaa kysymyksiin miksi, mikä ja miten. GPS:n toiminta selitetään viidessä vaiheessa. Sivun tekijät suosittelevat etenemistä järjestyksessä.
http://www.trimble.com/gps

Visa mera
Karttakäärö.fi esittelee maanmittauksen historiaa ja sen vaikutuksia ihmisten elämään ja yhteiskuntaan. Sivuilta löytyy tietoa Struven ketjusta, joka on yksi Suomen maailmanperintökohteista. Tehtäviä kouluille ja kuvapankki.
Webbplatsens språk: 
http://www.karttakaaro.fi

Visa mera
Maankäyttö-lehti sisältää maanmittausalan asiantuntija-artikkeleita sekä mittausalaan, yhdyskuntasuunnitteluun ja kiinteistöarviointiin liittyviä uutisia. Artikkeleita voi etsiä esimerkiksi kirjoittajan, aihepiirin tai avainsanan mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.maankaytto.fi

Visa mera
Geokätköilijöille kätköjä, tilastoja, sijainteja ja putiikki.
Webbplatsens språk: 
http://www.geocaching.fi

Visa mera
Uppgifter och information om kartor, digitala produkter, lantmäteriförrättningar, fastighetshandel och publikationer. Tjänster och blanketter ingår i vissa fall.Gratis nedladdning av kartor och länkar till karttjänster.
Webbplatsens språk: 
http://www.maanmittauslaitos.fi/sv

Visa mera
Seuran sivulla on tapahtuma- ja toimintatietoja, linkkejä verkossa julkaistuihin väitöskirjoihin, artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
http://www.kartogra.fi

Visa mera
Maanmittauslaitos esittelee paikkatietoaineistoja ja -palveluja. Karttaikkunassa voi tutustua kymmenien eri organisaatioiden tuottamiin karttoihin ja paikkatietoihin. Sivuille on koottu myös paikkatietoon liittyviä uutisia ja artikkeleja.
Webbplatsens språk: 
http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi

Visa mera
How Stuff Works -sivuston artikkelissa kerrotaan, miten GPS-vastaanotin toimii.
http://www.howstuffworks.com/gps.htm

Visa mera
Oppimateriaali sisältää luvut Perustietoa kartoista, Karttaprojektiot, Karttoja eri käyttötarkoituksiin, Internet karttakirjastona, Kartat aluetutkimuksessa.
http://opinnot.internetix.fi/fi/materiaalit/ge/ge4/index?C:D=1465028&m:selres=1465028

Visa mera
Sivustolla on perusasioita geokätköilystä, kätkötyypit sekä kirjoitus GPS-paikannusjärjestelmästä, asiaa sekä piilottamisesta että etsimisestä, ajankohtaista ja geokätköilyn historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.geokätköt.fi

Visa mera
Geokatköilijöiden verkkokauppa myy kätkökapseleita, -rasioita, -tarroja ja muuta harrastukseen liittyvää. Ostokset toimitetaan postitse ja maksetaan yleensä jälkikäteen laskulla. Yli 60 euron tilaus on maksettava etukäteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.kivenalla.fi

Visa mera
Webbplats för Geodatacentralen, ett offentligt forskningsinstitut inom inom geodesi, positionering, navigation, kartografi, geoinformatik, fotogrammetri och fjärranalys. Om institutets forskning, tjänster och publikationer.
Webbplatsens språk: 
http://www.fgi.fi/fgi/sv

Visa mera
GIS-karttojen ohjelmatalon sivulla on tuote- ja palvelutietoa, selostus siitä, mikä GIS on sekä mahdollisuus kokeilla kartan laatimista.
Webbplatsens språk: 
http://www.esri.com

Visa mera
Svenska Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige och förser samhället med geodata, d.v.s. kartor, bilder och annan grundläggande geografisk information. På Lantmäteriets webbplats finns många olika slag av kartor över Sverige, geografisk information och fastighetsinformation.
Webbplatsens språk: 
http://www.lantmateriet.se

Visa mera
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.vanhakartta.fi

Visa mera
PaikkaOppi on maksuton oppimisympäristö kouluille. Se tarjoaa työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.paikkaoppi.fi/

Visa mera
Positio on verkkolehti paikkatietotekniikan ammattilaisille ja sen hyödyntämisestä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/positio

Visa mera
OpenStreetMap on vapaaehtoisten tuottama ja ylläpitämä karttapalvelu, josta löytyy tietoja teistä, rautateistä, rautatieasemista ja monista muista kohteista eri puolilla maailmaa. Karttoja voi muokata rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.openstreetmap.org/#map=5/63.015/22.852

Visa mera
I karttjänsten Paikkatietoikkuna kan man bläddra i kartor producerade av flera olika organisationer och kombinera dem till en egen karta. Paikkatietoikkuna är en del av webbplatsen Sambruk av geografisk information, och tillsammans bildar de Finlands nationella geodataportal.
Webbplatsens språk: 
https://www.paikkatietoikkuna.fi/?lang=sv

Visa mera