Sinilevätilanteen seuranta sekä artikkeleina että kartalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.vesi.fi/sinilevatilanne/

Visa mera
Itämereen aiheutuu kuormitusta ravinnon tuotannosta, asumisen jätevesistä, energian kulutuksesta, liikkumisesta ja muusta kulutuksesta. Itämeri-laskurilla kuluttaja voi selvittää kulutustottumustensa vaikutuksia Itämereen.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/fi-FI/Tutkimus__kehittaminen/Meri/Itamerilaskuri

Visa mera
Julkaisussa on tietoa Suomen meriympäristön tilasta, mereen kohdistuvista paineista sekä yleisistä ympäristötavoitteista ja indikaattoreista, joilla tavoitteiden toteutumista seurataan
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/274086

Visa mera
WWF seuraa merten muoviroskan määrä ja yrittää ehkäistä sen kertymistä. Täällä voi vertailla muovien elinkaaria: tupakan tumppi - yleisin muoviroska - säilyy 5 vuotta, muovihammasharja 500 vuotta. Ohjeita, miten itse voi vähentää muoviroskan määrää ja tietoa siitä, mitä WWF tekee.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/uhat/merten-muoviroska/

Visa mera
Euroopan parlamentin tietopaketti merten muovisaasteista: mitä meristä löytyy, kuinka paljon, miten saasteet vaikuttavat merten elämään. Lisäksi sivulla on ohjeita ja sääntöjä, joilla pyritään parantamaan tilannetta.
Webbplatsens språk: 
https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20181005STO15110/merten-muovijate-taustatie...

Visa mera
Vaikuta vesiin -sivustolla voi seurata vesien- ja merenhoitosuunnitelmien toimien toteutumista. Sieltä selviää, miten etenevät esimerkiksi toimenpiteet, joilla pyritään vähentämään vedenalaista melua tai tehostamaan suojelua merellisillä suojelualueilla.
Webbplatsens språk: 
https://seuranta.vaikutavesiin.fi/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Visa mera
Ympäristöministeriön esittelee toimiaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi Suomessa, lajien ja luontotyyppien sekä jokien, järvien, pohjavesien ja Itämeren suojelemiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://ym.fi/luonto-ja-vedet

Visa mera
Verkkonäyttelyssä voi tutustua John Nurmisen Säätiön merikulttuuria esittelevään ympäristötyöhön, kartta- ja taidekokoelmaan sekä tarinoihin niiden takana. Näyttely on tarkoitettu kaikille merellisestä kulttuurista ja Itämeren pelastamisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/itameren-perinto/

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen yhteenveto Itämeren tilasta ja ihmisen vaikutuksesta mereen. Itämeren tila-arviossa meriluonnon monimuotoisuutta tarkastellaan merinisäkkäiden, lintujen, kalojen, planktonyhteisöjen, merenpohjan elinympäristöjen ja ravintoverkon kautta.
Webbplatsens språk: 
https://www.ymparisto.fi/fi/luonto-vesistot-ja-meri/meri/suomen-meriympariston-tila-2024

Visa mera