Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Webbplatsens språk: 
http://df.narc.fi/

Visa mera
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Visa mera
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Visa mera
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Visa mera