14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Louhisaari on Askaisissa sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva kartano ja C.G.E. Mannerheimin syntymäkoti. Sivuilla kerrotaan kartanosta, sen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista sekä eri omistajista.
Visa mera
Tietoa Sauvossa sijaitsevasta Paddaisten kartanosta ja sen historiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Laitilan pitäjän kylien synty ja varhaisin historia rautakaudelta keskiaikaan. Lisäksi sivustossa on kuvattu kylähistorian tutkimusmetodeja sekä lähteitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pukkila on Piikkiössä sijaitseva 1700-luvulta peräisin oleva rokokootyylinen kartano. Sivuilla kerrotaan kartanon historiasta ja omistajista. Tietoa myös kartanon yhteydessä olevasta Ajokalumuseosta, jossa on esillä kokoelma 1700- ja 1800-luvun rekiä ja vaunuja.
Visa mera
Sauvon kotiseutumuseon esittely: näyttelyt, museotoiminta ja kokoelma, johon kuuluu myös Seuralan elokuvateatterin konehuone. Tietoa Sauvon vanhan rakennuskannan inventoinnista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla kerrotaan Vehmaalla sijaitsevan Nuhjalan rokokootyylisen kartanon historiasta ja matkailutapahtumiin painottuvasta nykypäivästä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Loimaa-seuran sivuilla kerrotaan alueen paikallisperinteestä, ruoasta, vaatetuksesta, murteesta ja persoonallisuudesta. Alueen museot sekä valokuvagalleriassa historiallisia henkilökuvia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pertti Toukkarin kokoamaa tietoa Somerolla sijaitsevan Kimalan säterikartanon ja Kimalan kylän historiasta. Tietoa edellisistä omistajasuvuista: Ramsayt, Zidbeckit, Avellanit ja Konsinit. Kimalan kartanon puiston ja puutarhan esittely.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Visa mera
Loimaan kunnan Kojonkulman alueella vuonna 1996 suoritetusta arkeologisesta inventoinnista ja sen tuloksista sekä Kojonkulman alueen arkeologisesta tutkimushistoriasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Monipuolinen ja runsas kokoelma digitoituja aineistoja Varsinais-Suomesta. Tarjolla on luettavaa esimerkiksi Kultarannan puutarha-arkkitehtuurista, Kakolan vaiheista ja Paimion historiasta. Lisäksi löytyy valokuvia, runoja, näytelmiä, sananparsia ym. aineistoa kirjastojen kokoelmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Turun seudusta ja sen historiasta ja asukkaista kertova dokumenttisarja. Jaksojen aiheina mm. Aurajoen jokivarsi, ulkoluotojen harhatulet, Volter Kilpi sekä Irja Sahlbergin perintö.
Visa mera
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Visa mera
Nimistöntutkija Saulo Kepsun teos käsittelee Varsinais-Suomen asutusnimistön alkuperää ja alueen asutushistoriaa. Nimet on poimittu vanhoista asiakirjoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera