UNESCO:n maailmanperintökohde Lontoon lounaisosassa. Selkeät esittelysivut, niukasti kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kew.org/

Visa mera
Erinomainen opas kaikkiin 384:ään kansallispuistoon Yhdysvalloissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.nps.gov

Visa mera
Yksi maailman vanhimmista ja laajimmista kasvitieteellisistä puutarhoista koostuu 48 puutarhasta ja kasvikokoelmasta sekä laajasta metsäalueesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.nybg.org

Visa mera
Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan loiston esittely, aukioloajat ja palvelut.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/kasvitieteellinen-puutarha/

Visa mera
Marketan puiston, piha- ja puistorakentamisen näyttelypuiston, kotisivut. Sivuilla esitellään puiston rakentamiseen osallistuvat yritykset, puiston toimialat ja puistossa järjestettäviä tapahtumia. Alueen kartta.
Webbplatsens språk: 
https://www.marketanpuisto.fi/

Visa mera
Australian kansallispuistojen ja kasvitieteellisten puutarhojen sivuilta löytyy puistojen kuvien, sijainti- ja historiatietojen lisäksi australialaisia kasveja ja tietoa niiden kasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.dcceew.gov.au/parks-heritage

Visa mera
Turun kaupungin nimistökortistosta voi hakea tietoa Turun kadunnimistä ja puistojen sekä yleisten alueitten nimistä. Hakutuloksena on kadun nimi suomeksi ja ruotsiksi, milloin nimi on vahvistunut, kaupunginosa jossa katu sijaitsee, karttalehden numerot, osassa myös nimen selitystä ja historiaa sekä katuun tai nimeen tulleet muutokset.
Webbplatsens språk: 
https://www.turku.fi/nimisto-ja-osoitteet

Visa mera
Virtuaalimatkalla tutustutaan puiston 150-vuotiseen historiaan ja restaurointiin. Uutisista voit lukea mm., mitkä kukat kukkivat puistossa juuri nyt.
Webbplatsens språk: 
https://www.centralparknyc.org

Visa mera
Jyväskylän yliopiston kasvitieteellisen puutarhan sivulla yhteystietojen ja kuvauksen lisäksi perinpohjainen esiselvitys puutarhasta vuodelta 1979.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/kampusymparisto/puistot-ja-puutarhat-1

Visa mera
Pertti Toukkarin kokoamaa tietoa Somerolla sijaitsevan Kimalan säterikartanon ja Kimalan kylän historiasta. Tietoa edellisistä omistajasuvuista: Ramsayt, Zidbeckit, Avellanit ja Konsinit. Kimalan kartanon puiston ja puutarhan esittely.
Webbplatsens språk: 
https://www.kimalankartano.com/

Visa mera
PPS-organisaation tarkoituksena on auttaa suunnittelemaan ja ylläpitämään julkisia tiloja ja kohtaamispaikkoja, jotka tukevat yhteisöjen elämää. Sivustolla on informaatiota järjestön tarjoamista palveluista ja koulutusohjelmista, projektiesittelyjä, artikkeleita ja hyviä paikkoja. Yläpalkista sisältöä pääsee tutkimaan teemoittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.pps.org

Visa mera
Ranja Hautamäki on selvittänyt tutkimuksessaan, miten Helsingin kartanoympäristöt ovat muotoutuneet osaksi kaupunkia ja miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkirakenteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tutkimuksessa luodaan kokonaiskatsaus Helsingin kartanomaisemiin ja tarkastellaan yhteensä 27 kohdetta.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-6457-4

Visa mera
Karttasovellus kertoo, mitä puita Helsingin kadunvarsille ja puistoihin on istutettu. Puiden suku-, laji- ja sijaintitietojen ohella selviää puun kokoluokka ja osasta myös istutusvuosi.
Webbplatsens språk: 
https://paikkatietoopas.com/2019/05/21/karttasovelluksen-avulla-tiedat-mita-puuta-juuri-halasit/

Visa mera
Monica Tennberg kirjoittaa Sahanperän alueesta ja sen historiasta, arktisen kaupunkiluonnon merkityksestä, liikkumisesta arktisissa olosuhteissa sekä Rovaniemen kansainvälisyydestä.
Webbplatsens språk: 
https://lauda.ulapland.fi/bitstream/handle/10024/64180/Tennberg.Monica.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Baden-Wûrttembergin linnat, palatsit, luostarit ja puutarhat esitellään erityisesti kuvin.
Webbplatsens språk: 
https://www.schloesser-und-gaerten.de/

Visa mera
Chilen kansallispuistot tuovat matkailijalle luonnon uskomattoman monimuotoisuuden näkyviin selvästi näillä sivuilla. Jäätiköt, vuorenhuiput, vehreät puistot ja aavat tasangot huimaavat.
Webbplatsens språk: 
https://www.rutadelosparques.org/en/#

Visa mera
Helsingin kaupunginmuseon julkaisu esittelee Uudenmaan museoiden ulkotiloja. Museopihoja ja puutarhoja tarkastellaan kehittämisen kohteina sekä tapahtumien ja osallistamisen paikkoina. Artikkeleiden kirjoittajat ovat Uudenmaan museoissa toimivia ammattilaisia ja vapaaehtoisia.
Webbplatsens språk: 
https://julkaisut.hel.fi/fi/julkaisut/ulkona-museossa-museon-pihan-ja-puutarhan-monet-mahdollisuudet...

Visa mera
Puutarhamatkailureitille on valittu 18 edustavaa puistoa ja puutarhaa Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Kohteet on esitelty tekstein ja kuvin. Pitkä esittely on tulostettavassa muodossa, ja siinä on kuvauksen lisäksi mainittu yhteystiedot, palvelut ja sijainti ajo-ohjeineen.
Webbplatsens språk: 
https://www.gardenartsociety.fi/puutarhamatkailu.html

Visa mera