Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut kuvia koululaisten ja opettajien käyttöön. Kokoelma sisältää noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta. Kuvat on jaoteltu teemoittain: teknologia, liikkuminen, vallankäyttö, asuminen, koululaiset, muoti ja muotoilu, taide ja taitelijat, monikulttuurisuus sekä ruoka. Kuvien käyttöehdoista kerrotaan sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Visa mera
Maahanmuuttajille tarkoitettu oppimateriaali tutustuttaa 5. ja 6. luokan historian opetussuunnitelmassa esiintyviin henkilöihin, esinelöytöihin ja ilmiöihin sekä suomalaisen arkeen ja kulttuuriin eri aikakausina.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tie-vie-suomen-historiaan

Visa mera
Suomen Historiallisen Seuran on historian harrastajien ja ammattilaisten yhdistys. Vuosijäseneksi voi liittyä kuka tahansa historiasta kiinnostunut. Sivulla on tietoa mm. seuran julkaisutoiminnasta ja sarjojen julkaisuluettelot vuoteen 2000 saakka.
Webbplatsens språk: 
http://www.histseura.fi

Visa mera
Finna Streetissä voi hakea historiallisia kuvia ja paikkoja selaimen antamaan sijainnin avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/StreetSearch?go=1

Visa mera
Aikuisille maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.hi3.fi/0-mika-suomi-on/

Visa mera
Oppimateriaalissa käsitellään Suomen historiaa autonomian ajasta toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223703/state-jurdgmjqgura/front-page

Visa mera
Lastuja Suomen historiasta on Turun yliopiston Suomen historian oppiaineen blogi. Blogissa vaihtelevat kirjoittajat käsittelevät suomalaisen historian hetkiä ja ilmiöitä.
Webbplatsens språk: 
https://blogit.utu.fi/suomenhistoria/

Visa mera
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Visa mera
Suomen museoviraston arkistoaineistoa käsittävät Kansatieteen käsikirjoitusarkisto, Keruuarkisto, Arkeologinen keskusarkisto, Merihistorian arkistot, Rakennushistorian osaston arkistot.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/arkisto

Visa mera
Palveluikkuna tarjoaa pääsyn Museoviraston arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja rakennetuista kulttuuriympäristöistä tuottamiin kulttuuriympäristöä koskeviin rekistereihin, arkistomateriaaliin ja kokoelmiin. Sen kautta voi etsiä tietoa muinaisjäännöksistä ja niihin liittyvistä tutkimushankkeista sekä arkeologisista esinelöydöistä. Rakennusperintörekisteristä löytyyy tietoja rakennuksista, jotka on suojeltu rakennussuojelulainsäädännöllä. Perushaussa voi tehdä hakuja kunnittain valitsemalla yhden tai useamman rekistereistä. Tarkemmat hakuominaisuudet saa käyttöön rekisterikohtaisessa haussa. Palvelun kautta voi ilmoittaa arkeologisista kansalaishavainnoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/portti/read/asp/default.aspx

Visa mera
Kahden opettajan luoma kokonaisuus historian opetuksen ja opiskelun tueksi koulussa. Aineistossa on tekstejä ja tehtäviä historian, yhteiskuntaopin sekä elämänkatsomustiedon kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://historianluokka.wordpress.com/

Visa mera
Vuodesta 2001 ilmestynyt historia-alan verkkolehti. Erittäin laajat historia- ja elokuvalinkkien luettelot. Ennen ja nyt -lehteä tehdään läheisessä yhteistyössä toisen historia-alan verkkolehden Agricolan Tietosanomien kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/ennenjanyt

Visa mera
Museovirasto on koonnut kulttuuriperinnön vaalimiseen ja hoitamiseen liittyvät kokonaisuudet sivuilleen. Niiltä löytyvät opastukset arkeologisen kulttuuriperinnön, kulttuurimaisema sekä rakennetun kulttuuriympäristön osalta. Sivuilta löytyvät myös Suomen linnat ja linnoitukset ja Salpalinja.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto

Visa mera
Suomen ja Unkarin historia merkittäviä hetkiä aikajanalla.
Webbplatsens språk: 
https://suomiunkari.fi/yhteiskunta/unkarin-historia-janana/

Visa mera
Suomen kansallismuseon sivuilta löytyy tietoja museon toiminnasta, näyttelyistä, kokoelmista sekä museorakennuksen historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/suomen-kansallismuseo

Visa mera
Ylen Elävä arkisto tuo yleisön ulottuville tuottamaansa ääni- ja videomateriaalia, artikkeleita sekä valokuvia vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/elava-arkisto

Visa mera
Kansallismuseon digitaalisessa kokoelmassa voi tutustua museon kokoelman esineisiin eri tavoin. Helmet-osiassa on valikoima Suomen kansallismuseon perusnäyttelyssä olevista esineistä, Tutkijan valinta -osassa esitellään aiheita, joiden parissa museossa on työskennelty juuri. Teemat-osasta löytyy esineitä aiheen mukaan ja Viihdy-osaan on tehty aktiviteettejä museokävijiälle: palapelejä ja aikajärjestystestejä. Haussa voi etsiä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/digitaalinen-kokoelma

Visa mera
Tietoa Suomen museoliiton toiminnasta, museoiden hallinnasta, sekä liiton järjestämästä koulutuksesta, sekä sen tiedotuksesta ja julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museoliitto.fi/

Visa mera
Kansalliskirjasto on digitoinut Suomessa vuosina 1771-1939 ilmestyneet aikakauslehdet. Lehdet ovat selattavissa nimen, ajan ja julkaisupaikan mukaan. Palvelussa toimii myös tekstihaku.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=JOURNAL

Visa mera
Kansalliskirjasto on digitoinut Suomessa vuosina 1771-1939 ilmestyneet sanomalehdet. Lehdet ovat selattavissa nimen, ajan ja julkaisupaikan mukaan. Palvelussa toimii myös tekstihaku.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=NEWSPAPER

Visa mera
Yle on julkaissut otoksia 1900-luvulla toimineiden elokuvayhtiöiden Fennada-Filmin, Filmisepon ja Veikko Itkosen tuotannosta. Valikoima esitellään Elävässä arkistossa ja aineistojen lataus tapahtuu Vimeo-palvelussa. Aineisto on julkaistu lisenssillä, joka sallii muokkaamisen ja uudelleenkäytön. Yleisradion nimi aineiston lähteenä on mainittava käytön yhteydessä.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/filmivalahdyksia-suomen-kaduilta-ja-kedoilta-vapaaseen-kaytt...

Visa mera
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Webbplatsens språk: 
https://kantapuu.finna.fi/

Visa mera
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/

Visa mera
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Webbplatsens språk: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Visa mera
Uhkakuvan anatomia -podcastsarjassa analysoidaan Suomen sisäisen turvallisuuden haasteita eri aikakausina. Sarjassaan keskustelevat alan johtavat tutkijat. Sarjan toimittaja on valtiotieteiden tohtori Jukka Pesu.
Webbplatsens språk: 
https://soundcloud.com/turun-yliopisto/sets/uhkakuvien-anatomia

Visa mera
Seuran päämääränänä on tukea sotahistoriallista tutkimustyötä ja harrastusta, sivuilla on mm. tietoa toiminnasta sekä digitoituina Sotahistorialliset aikakauskirjat.
Webbplatsens språk: 
https://www.sshs.fi

Visa mera

Sidor