Robin Jarvisin kotisivuilta löytyy tietoa Deptfordin hiiritrilogian hahmoista, niiden synnystä ja kohtaloista. Kukin kirja esitellään lyhyesti paljastamatta juonta, mutta henkilöesittelyissä sen sijaan paljastetaan juonen yksityiskohtia. Kirjat lukeneille henkilökuvauksista on kuitenkin hyötyä, koska melko monimutkaiset suhteet hahmojen välillä aukenevat lukiessa uudella tavalla. Sivuilta on linkkejä myös kirjailijan muihin teoksiin sekä jonkun verran kirjailijatietoa.
Webbplatsens språk: 
http://www.robinjarvis.com/deptfordhome.html

Visa mera
Polarbibblo.se tarjoaa lapsille ja nuorille tietoa kirjoista ja kirjailijoista, katselemista ja kuuntelemista, kirjoitustehtäviä sekä piirrosalustan.
Webbplatsens språk: 
https://www.polarbibblo.se/

Visa mera
Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- ja nuortenkirjalle. Uusimmat ehdokkaat ja edellisten vuosien voittajat ja ehdokkaat.
Webbplatsens språk: 
https://kirjasaatio.fi/lastenjanuortenkirjallisuudenfinlandia

Visa mera
Lastenkirjailija Beatrix Potterin talo on kuin hänen lastenkirjojensa kuvitus. Museon sivuilla on tietoa museosta, sen sijainnista ja palveluista, mutta myös kuvia sisätiloista ja romanttisesta puutarhasta ja miljööstä. Sivuilta löytyy myös Beatrix Potterista ja Petteri Kaniinin synnystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.nationaltrust.org.uk/hill-top

Visa mera
Tunnetun lastenkirjankuvittajan Eric Carlen kotisivu. Sivulla on henkilötietojen lisäksi Carlen museon esittely, lastenkirjankuvittajan työn vaiheiden esittelyä ja esimerkkejä Carlen kuvakirjojen käytöstä luovan toiminnan yhteydessä.
Webbplatsens språk: 
https://eric-carle.com/

Visa mera
Astrid Lindgrenin muistoa kunnioittamaan on perustettu maailman suurin lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Sivulla esitellään palkinnon luonne ja sen innoittaja, tuomariston jäsenet ja toiminta sekä palkitut kirjailijat. Sivusto on kokonaisuudessaan ruotsiksi ja englanniksi, lyhyesti palkinnosta kerrotaan myös kahdeksalla muulla kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://alma.se/

Visa mera
Lastenkirjailijan ja kuvittajan sivulla on kuvitettuja tarinoita, tulostettavia kirjanmerkkejä, kortteja, eläinaiheisia värityskuvia, askarteluvinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.janbrett.com

Visa mera
Yhdysvaltalainen Paterson kertoo sivulla sympaattisesti itsestään ja vastaa lukijoiden esittämiin kysymyksiin. Myös hänen kirjansa esitellään. Paterson on palkittu moneen kertaan.
Webbplatsens språk: 
https://katherinepaterson.com/

Visa mera
Lastenkirjainstituutti ja sen kirjasto ovat valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja kuvitusta tallentava, tutkimusta edistävä sekä alasta tiedottava laitos. Sivuilla esitellään toimintaa ja annetaan yhteystiedot
Webbplatsens språk: 
https://www.lastenkirjainstituutti.fi

Visa mera
Kirjailijan nimikkoseura ylläpitää sivustoa, jolle on koottu monipuolisesti Carrollia koskevia linkkivinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lewiscarroll.org/carroll/

Visa mera
Lauren Child tekee omia lastenkirjoja, mutta kuvittaa myös muiden kirjailijoiden tekstejä. Hän on mm. kuvittanut Kristiina Rikmanin suomentaman Peppi Pitkätossun. Sivulla voi - virkistävän intron jälkeen - tutustua Childin kirjoihin ja kuvitustyyliin.
Webbplatsens språk: 
https://milkmonitor.me/

Visa mera
Tietoa Roald Dahlista ja hänen tuotannostaan. Lapsille pelejä ja interaktiivinen sivu. Sisältää myös vinkkejä opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.roalddahl.com

Visa mera
Kenn Nesbittin englanninkielisiä lastenrunoja voi lukea ja kuunnella. Joihinkin runoihin on tehty animaatio.
Webbplatsens språk: 
https://www.poetry4kids.com

Visa mera
Sivulla on Collinsin tuotanto, kirjojen saamat palkinnot ja otteita arvioista, kirjailijan elämäkertatietoja ja haastattelu.
Webbplatsens språk: 
https://www.suzannecollinsbooks.com/

Visa mera
Englantilaiselle lastenkirjailijalle Beatrix Potterille ja hänen satuhahmolleen Petteri Kaniinille omistetut sivut: kirjailijan elämäkerta, kuvakavalkadi ja tarinoita Petteristä ja hänen ystävistään, pelejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.peterrabbit.com/

Visa mera
Täydellinen, kronologinen luettelo Andersenin saduista. Useimmat tarinat ovat myös englanninkielisinä täysteksteinä.
Webbplatsens språk: 
http://HCA.Gilead.org.il

Visa mera
Professori D. L. Ashliman'in laatimassa.Grimm-sivustossa on Grimmin veljesten elämäkerrat ja kuvaus tuotannosta. Satujen alkuperää ja esikuvia on analysoitu ja linkit johtavat kokotekstisatuihin englanniksi sekä saksaksi sekä useisiin Grimmin satuja inspiroineisiin teksteihin. Sivustoa ei ole päivitetty vuoden 2013 jälkeen, mutta aineistoa on tarjolla vielä hyvä määrä.
Webbplatsens språk: 
https://sites.pitt.edu/~dash/grimm.html

Visa mera
Satujen harrastajan Heidi Anne Heinerin sivut ovat innostava ja hyödyllinen lähde kirjallisuuden opettajille sekä opiskelijoille. Sivuilla on esitelty tunnetuimmat sadut historioineen, kuvittajineen sekä nykyaikaisine tulkintoineen. Satuja on luettavana sivustolla aakkosellisessa hakemistossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.surlalunefairytales.com

Visa mera
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Visa mera
DRIN-projekti edistää monimuotoisemman lastenkirjallisuuden saatavuutta ja tuo yhteen alan tekijöitä ja toimijoita. Sivuilla on luettavissa artikkeleita sekä julkaisu In Our Own Words: BIPOC Perspectives in Children's Literature.
Webbplatsens språk: 
https://www.goethe.de/ins/fi/fi/kul/sup/drin.html

Visa mera
Täällä voi katsoa Kirjastokaistan lapsille suunnattuja ohjelmia, kuten lukuvinkkejä, satutuntitaltiointeja ja vinkkejä kirjastonkäyttöön sekä lasten omia kirjatrailereita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/lastenohjelmat/

Visa mera
IBBY:ssä on jäseniä yli 60:ssa maassa. Se edistää lastenkirjallisuutta erityisesti kehitysmaissa. Se jakaa tärkeän H.C. Andersen-palkinnon maailman parhaille lastenkirjoille joka toinen vuosi. Kotisivuilta löytyvät luettelot palkituista kirjoista ja kirjailijoista ja kuvittajista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ibby.org/

Visa mera