Verkkojulkaisu Genreanalyysi – tekstilajitutkimuksen käytäntöä pureutuu erilaisten genrejen elämään, kuten politiikan kielen ja viranomaistekstien ominaisuuksiin. Teos on tarkoitettu kielen, tekstien ja merkitysten parissa työskenteleville tai muuten aiheesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk29/

Visa mera
Kirjassa perehdytään suomen kielen huollon suositusten syntyyn ja historiaan. Esimerkit kertovat suositusten muodostumiseen vaikuttaneista tekijöistä. Kirjassa käsitellään myös Kielitoimiston, kielilautakuntien ja Kielikello-lehden historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/kielioppi-_ja_kielenhuoltokirjat/kielenhuollon_juurilla

Visa mera
Kielikello-lehdessä vuonna 2014 julkaistu artikkeli kielen käytöstä ja retoriikan välineistä populistisessa puheessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielikello.fi/-/sanaa-ja-sakramenttia-populistista-retoriikkaa

Visa mera
Kokonaisuudesta löytyvät Kotimaisten kielten keskuksen puhutun kielen aineistot, joiden joukossa ovat erityisesti murreäänitteet sekä sukukielten vahalieriökokoelmat.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/aineistot/puhutun_kielen_aineistot

Visa mera
Helmi Virtaranta ja Pertti Virtaranta olivat tunnettuja suomalaisia kielentutkijoita. Kotimaisten kielten keskuksen teemasivusto perehdyttää heidän laajaan ja monipuoliseen työhönsä muun muassa murteiden ja karjalan kielen sekä perinteentutkimuksen parissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/virtarannat_yksissa_tuumin

Visa mera
Kotuksen sivulla kerrotaan lyhyesti Suomen romanikielen historiasta, asemasta ja tulevaisuuden näkymistä. Artikkelin päätteeksi annetaan kirjallisuusviitteitä aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kielitieto/kielet/suomen_romanikieli

Visa mera
Kimmo Granqvistin artikkeli Suomen romanikieli Kielikellossa 1/2001 kuvaa romanikieltä, sen asemaa ja kehitystä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://kielikello.fi/suomen-romanikieli/

Visa mera