Neuvostoliiton kielipolitiikkaa: Karjalan kirjakielen suunnittelu 1930-luvulla on lisensiaatintutkimus, joka tarkastelee varhaisen neuvostopolitiikan suhtautumista eri kirjakielien vakiinnuttamiseen Neuvostoliitossa, erityisesti karjalankieleen Karjalassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.researchgate.net/profile/Esa_Anttikoski/publication/323476605_Neuvostoliiton_kielipoliti...

Visa mera
Kielipoliittisessa ohjelmassa otetaan kantaa suomen kielen asemaan ja käyttöön ja tehdään ehdotuksia sen käytön turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Toimintaohjelmassa käsitellään suomen kielen julkisen käytön ja aseman kehitystä, Pohjoismaiden kielipolitiikkaa, suomen kielen käyttöä koulussa, korkeakouluopinnoissa ja tieteen kielenä, yritysmaailmassa, hallinnossa, mediassa ja vapaa-aikana sekä suomen kielen merkitystä kieliteknologiassa.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk7/

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen julkaisussa käsitellän eri näkökulmista sanakirjatyötä, kielioppia ja kielipolitiikkaa. 25 artikkelia sisältävässä teoksessa on kirjoittajia kaikista Pohjoismaista.
Webbplatsens språk: 
https://scripta.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk39/antologi2015.pdf

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen kielipolitiikka-osuus valottaa suomeen, ruotsiin, saamen kieliin, viittomakieliin ja romanikieleen liittyviä kielipolitiikan tapahtumia ja toimia.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/kotus/kielet-ja-kielipolitiikka/kielipolitiikka/

Visa mera
Kotimaisten kieleten keskuksen teemakooste sisältää Ukrainaan, ukrainan kieleen, kielipolitiikkaan ja yleisesti sotaan liittyviä kirjoituksia ja kielenkäytön ohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/teemakoosteet/ukraina-ja-sota/

Visa mera
Mikko Autereen ja Riikka Länsisalmen toimittamassa kirjassa pohditaan muun muassa sitä, miten nationalismi ja poliittiset ideologiat muovaavat kieltä ja sitä koskevaa lainsäädäntöä ja mitä termeillä, äidinkieli ja kansalliskieli oikeastaan tarkoitetaan. Suomen lisäksi tarkastellaan kielitilannetta Itä-Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Aasiassa. Teos soveltuu oppimateriaaliksi esimerkiksi kieltenopettajien koulutukseen, lähdekirjallisuudeksi tutkimuskäyttöön sekä kaikille kielen ja etnisyyden kysymyksistä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.21435/tl.289

Visa mera