Mediakasvatusseuran julkaisun artikkelit käsittelevät mm. mediakasvatuksen historiaa Suomessa, mediaosaamista, visuaalista mediatajua ja -taitoa, mediakasvatusta kouluopetuksessa sekä lasten mediakulttuuria ja nuorten digitaalista maailmaa. Julkaisu on PDF-muodossa.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediakasvatus.fi/publications/ISBN978-952-99964-1-4.pdf

Visa mera
Helsingin yliopiston viestinnän opiskelijoiden ainejärjestön sivulla on tietoa järjestön toiminnan lisäksi aiheesta ja sen opiskelusta.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediary.fi

Visa mera
Mediakasvatuskeskuksen sivut tarjoavat tietoa lasten ja nuorten elokuvakulttuurista ja elokuvakasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediametka.fi

Visa mera
Tietopaketissa kerrotaan, miten valokuvia on muokattu ennen digiaikaa ja miten niitä muokataan nyt. Vinkkejä muokatun kuvan tunnistamiseen.
Webbplatsens språk: 
http://kuvanlukutaito.weebly.com/

Visa mera
Täällä voi tutustua suomalaisen sananvapauden ja sensuurin historiaan vuodesta 1917 alkaen. Aikajana-artikkeleiden lisäksi verkkoteos sisältää henkilökuvia, esseitä, tutkimuslähteitä ja suosituksia.
Webbplatsens språk: 
https://sananvapauteen.fi/

Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan sitä, miltä osin tietokirjallisuuden näkyvyys on siirtynyt verkkoon, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa tietokirjallisuuden näkyvyydelle, mistä lukijat saavat tietoa uusista tietokirjoista ja minkä tyyppisistä kirjoista puhutaan. Lisäksi käsitellään sitä, miten tietokirjallisuus näkyy perinteisissä sanoma- ja aikakauslehdissä.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160806/Maaria_Linko_Tietokirjallisuuden_n_kyvyys_se...

Visa mera
Julkaisuun on koottu tietoja vuosina 2009–2013 tehdyistä tutkimuksista 12–29-vuotiaiden nuorten median käytöstä ja mediakulttuurista.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuorten-mediamaailma-pahkinankuoressa/

Visa mera
Ulkoministeriö julkaisee verkkosivuillaan Suomen ulkomaanedustustojen raportteja ulkomaisten tiedotusvälineiden Suomea koskevasta uutisoinnista. Raporttien pohjalta tuotetaan kerran vuodessa julkaisu Suomi ulkomaisissa tiedotusvälineissä"."
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/suomi-ulkomaisissa-tiedotusvalineissa

Visa mera
Rauhanpuolustajien ja Rauhankasvatusinstituutin tuottama mediakasvatusmateriaali yhdenvertaisuutta edistävän länsikriittisen opetuksen tueksi yläkouluun ja toisen asteen opiskelijoille. Materiaali auttaa tutkimaan lännen ja ei-lännen käsitteitä ja kyseenalaistamaan vallitsevia normeja tarkastelemalla mm. uutisointia eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://lantisentuollapuolen.rauhanpuolustajat.org/

Visa mera
Oppimateriaalissa käsitellään aikakauslehtimainosten tehokeinoja, vaikutustapoja ja ilmenemismuotoja. Materiaali antaa keinoja mainosten lukemiseen, tulkitsemiseen ja käsittelemiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/mediakasvatus/oppimateriaalit/totta-kai-aikakauslehtimainonnan-lukutaid...

Visa mera
Tutkimussäätiö edistää media-alaan liittyvää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Sivustolla on tietoa muun muassa apurahoista, tutkimushankkeista ja opinnäytetöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediaalantutkimussaatio.fi/

Visa mera
Julkaisu auttaa aikuisia ymmärtämään nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä ja keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa mediataitoja ja -vaikuttamista, julkisuutta ja yksityisyyttä, pelaamista, minäkuvaa ja seksuaalisuutta sekä digihyvinvointia. Opas sisältää sanaston, lukuvinkkejä ja lisämateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/medianuoruus-opas-aikuisille/

Visa mera
Trollitehdas on Ylen luoma peli, joka paljastaa havainnollisesti, mitä trollit ovat ja miten ne toimivat.
Webbplatsens språk: 
https://trollitehdas.yle.fi/

Visa mera
Mediakasvatusseuran oppimateriaalipaketissa käsitellään mediakasvatuksen perusteita, muuttuvia teknologioita ja digihyvinvointia. Sivuilla on infograafeja, syventäviä näkökulma-artikkeleita ja tehtävävinkkejä. Aineistot soveltuvat kaikille nuorten kanssa työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/media-coach-materiaalikooste/

Visa mera
Täällä voi tutustua opetus- ja kulttuuriministeriön kansallisiin mediakasvatuslinjauksiin. Sivuilla esitellään tavoitteita ja toimenpide-ehdotuksia sekä kerrotaan mediakasvatuksen nykytilasta Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://medialukutaitosuomessa.fi/

Visa mera
Media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja sisältävä palvelu mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta.
Webbplatsens språk: 
https://mediataidekasvattaa.fi/

Visa mera
Artikkelikokoelma johdattaa mediakasvatuksen määrittelyihin, tarkastelee mediakasvatusta osana sivistystä, koulutusta ja osallisuutta sekä tarjoaa näkökulmia eri-ikäisten mediakasvatukseen. Kirja soveltuu yliopistolliseksi ja ammatilliseksi oppikirjaksi, mediakasvatuksen parissa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitokoulu.fi/monimuotoinen_mediakasvatus.pdf

Visa mera
Päivälehden museon tehtäväpaketin avulla voi tutustua suomalaiseen elämään uutishistorian kautta. Helsingin Sanomien lehtileikkeet ovat vuodelta 1920. Oppimateriaali soveltuu mediaa käsitteleville kursseille sekä historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.paivalehdenmuseo.fi/aineistot/

Visa mera
Yle Oppimisen pakohuonepeli mediataitojen opiskeluun. Trollibunkkerissa pelaaja on tutkiva toimittaja, joka on jäänyt valeuutisia tehtailevan trollin vangiksi. Peli sopii 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/12/uudessa-pakohuonepelissa-ollaan-trollin-jaljilla

Visa mera
Mediakasvatusseura on tuottanut nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille mediakasvatusosaamista vahvistavan verkkokurssikokonaisuuden sekä organisaatioiden toimintaa tukevan työkalupaketin. Verkkokurssit tarjoavat tietoa nuorten digitaaliseen arkeen liittyvissä kysymyksissä sekä välineitä nuorten digihyvinvoinnin tukemiseen. Työkalupaketti on tarkoitettu avuksi organisaation toiminnan ja someviestinnän suunnitteluun.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/digivoimaa/

Visa mera
Uutismedialiiton tuottamia oppimateriaaleja eri ikäryhmien opetukseen. Materiaaleja on verkkojulkaisemisesta, julkaisemisen etiketistä, toimittajan työstä sekä vaikuttamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/#/

Visa mera
Juttutyypit-oppimateriaalista löytyy aakkosellinen lista erityyppisistä lehtijutuista (esim. analyysi, arvostelu, haastattelu, henkilökuva) sekä syventäviä näkökulmia journalismin piirteisiin, huumoriin ja visuaalisuuteen sekä sosiaalisen median vaikutukseen journalismissa.
Webbplatsens språk: 
https://juttutyypit.fi/

Visa mera
Oppaassa analysoidaan lasten ja nuorten sananvapauden käsitettä ja toteutumista, toimittajan työtä, vastuullista mediaa sekä lasten ja nuorten haastattelua.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/lapset-ja-nuoret-aanessa-opas/

Visa mera
Yläkoulululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali herättelee keskustelua journalismin merkityksestä ja sen etiikasta. Videoilla kysytään muun muassa voiko urheilutoimittaja olla fani ja pitäisikö median lopettaa terrori-iskuista uutisoiminen. Millainen toimittaja olisit? -testin avulla selviää, kuinka hyvin hallitset Journalistin ohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/missa-kulkevat-median-rajat-video-oppimateriaali-media...

Visa mera
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Visa mera

Sidor