Nylands historia
Fler länkar från menyn Ämnen
12 träffar. Visar 1 - 12 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Valokuvia ja museoesineitä Loviisan kaupungin museon kokoelmista. Alueen paikallishistoriaan voi perehtyä myös Sadan kylän seutu -verkkonäyttelyssä.
Visa mera
Fiskarsin ruukkikylän historiaa ja sen rakennusten arkkitehtuuria selvittävä sivusto.
Visa mera
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Visa mera
Musiikkia, muotia, kapinaa, harrastuksia ja nuoruuden voimaa. Keravan Kraffiti esittelee keravalaista nuorisokulttuuria 1970-, 80- ja 90-luvuilta.
Visa mera
Täällä voi tutustua Mäntsälän kirjaston digitoimiin kotiseutuaineistoihin. Mukana on mm. koulujen historiaa, harrastusseurojen historiikkeja, tietoa Mäntsälän kartanoista ja kunnalliskertomuksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lohjan historiaa ja historiallisia lohjalaisia käsittelevässä sivustossa on artikkeita ja videoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkosivut esittelevät seikkaperäisesti Nummelan paikallishistoriaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Visa mera
Täällä voi tutustua Pornaisten ensimmäisen yleisen kirjaston, Porneesin lainakirjaston kokoelmasta digitoituun kirjavalikoimaan sekä 1920 – 1950-luvuilla otettuihin valokuviin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua Keravan museopalveluiden kokoelmien valokuviin, esineisiin, taideteoksiin ja arkistoaineistoihin. Kokoelmanostoina on kuvia muun muassa Sariolan tivolista, Ornon valaisintehtaan tuotannosta sekä keravalaisten arjesta eri vuosikymmenillä. Taiderastit-karttasivustolle on koottu Keravan julkiset taideteokset.
Visa mera
Verkkonäyttely kertoo porvoolaisten käsityöläisten, kauppiaiden ja kauppaliikkeiden tarinaa 1800-luvun alkupuolelta 1990-luvulle asti Porvoon museon kokoelmissa olevien liikekylttien kautta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Nimistöntutkija Saulo Kepsun teos käsittelee Uudenmaan asutusnimistön alkuperää ja alueen asutushistoriaa. Nimet on poimittu vanhoista asiakirjoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera