Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museo tallentaa ja tutkii majoittumisen ja ruokailun historiaa ja nykypäivää. Museo hoitaa myös Alkon myymälämuseon kokoelmaa. Museon sivuilla kerrotaan mm. museon toiminnasta ja palveluista. Lisäksi sivuilla voi tutustua ruokalistoihin 1800-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/

Visa mera
Alkon opas neuvoo yhdistämään oikeat ruuat ja juomat.
Webbplatsens språk: 
https://www.alko.fi/juoma-ruoka

Visa mera
Ruokatiedon Ruokakasvatus tarjoaa oppimateriaalia ruoasta kouluille ja tietopaketin kuluttajille. Materiaalia on ruuan reitistä pellolta pöytään, matkasta kauppaan, ruokaketjusta sekä pelejä ja visoja. Oppimateriaalia on eri ikäisille, alakouluun ja yläkouluun..
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Visa mera
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Webbplatsens språk: 
https://suomisyojajuo.fi/

Visa mera
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Webbplatsens språk: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Visa mera
Opinnäytetyössä on analysoitu suomalaista ruokakulttuurien 1950-luvulta eteenpäin. Kirjallisuustutkimuksen lisäksi ruokakulttuuria on analysoitu Pirkanmaan Marttapiirin jäsenyhdistyksiltä koottujen kyselyjen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/16317/Kulmala%20Tiina.pdf

Visa mera
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Webbplatsens språk: 
https://kuopionkorttelimuseo.fi/nayttelyt/savolaisherkutjaarjenantimet/

Visa mera
Päämajakaupungin tarina-ateriat kertovat yksitoista tarinaa toista maailmansotaa käyvästä Suomesta ja kuvaavat yksitoista ateriaa noista hetkistä. Ateriat perustuvat Gustaf Mannerheimin arkistossa säilyneisiin muistiinpanoihin Mikkelin Klubilta jatkosodan aikana.
Webbplatsens språk: 
https://www.muisti.org/tarina-ateriat/

Visa mera
Musiikki- ja ruokatapahtuma Vaasa Festivalin tapahtuma-ajat ja ohjelmisto.
Webbplatsens språk: 
https://vaasafestival.fi/

Visa mera
Kirjoituksia ranskalaisesta keittiöstä sekä reseptejä.
Webbplatsens språk: 
https://yhteishyva.fi/ranskalainen

Visa mera
Janne Sakari Pirisen ohjelmassa tutustutaan eri taustaisten ihmisten ruokasuhteisiin sekä poimitaan arkisia ja edullisia ruokavinkkejä. Ohjelma tarjoaa tietoa ruoanlaitoista myös niille, joiden kiinnostuksen kohteisiin se ei varsinaisesti kuulu.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-64958696

Visa mera
Neitsytperunafestivaalilla juhlitaan suomalaista varhaisperunaa ja ruokakulttuuria.
Webbplatsens språk: 
https://www.neitsytperunafestivaali.fi/

Visa mera
Tietopakettiin on koottu eteläsavolaista ruokakulttuuria ja ruokaan liittyvää kulttuuriperintöä. Kokoelmassa on mukana Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista löytyviä leikkeitä, joiden aiheina on Etelä-Savossa syödyt ruokalajit, ruokaohjeet, raaka-aineiden valmistus jne.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=1161

Visa mera