Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Webbplatsens språk: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Visa mera
Tutkimuseettinen neuvottelukunta käsittelee tieteen ja tutkimuksen eettisiä kysymyksiä. Sivut sisältävät ohjeita tutkijoille ja hyvät käytännöt.
Webbplatsens språk: 
http://www.tenk.fi/

Visa mera
TEPA-termipankkiin on koottu erikoisalojen sanastoja. Termipankki sisältää sekä Sanastokeskuksen että muiden asiantuntijoiden laatimia alakohtaisia sanastoja, sanakirjoja ja termitietokantoja. Yleisimmät kielet sanastoissa ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa
Webbplatsens språk: 
https://termipankki.fi/tepa/fi/

Visa mera
Tukholmassa sijaitsevan Nobelin palkintomuseon sivuilla opastetaan museon sijainti, aukioloajat ja esitellään kokoelmaa. Koulu-osasta löytyy oppimateriaalia ja aineistoa kouluihin (ruotsiksi).
Webbplatsens språk: 
https://nobelprizemuseum.se/

Visa mera
Palvelu kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta, kuten suomalaisesta tutkimusjärjestelmästä, julkaisuista ja hankkeista. Myöhemmin on tulossa tietoja mm. Suomessa toimivista tutkijoista ja näiden tuottamista tutkimusaineistoista.
Webbplatsens språk: 
https://tiedejatutkimus.fi/fi/

Visa mera
Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://katsomukset.fi/

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja sen yhteydessä toimivien tutkimuksen tukielimien toimintoja ja viestintää. Mukana ovat Avoimen tieteen koordinaatio, Julkaisufoorumi (JUFO), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK). Sivustolla on luettavissa Vastuullinen tiede -artikkelit, jotka toimivat oppaina tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://vastuullinentiede.fi/fi

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
Suomen Akatemian kotisivut. Tietoa akatemiasta, sen toimikunnista ja niiden jäsenistä, akateemikoista, sekä tutkimusrahoituksesta. Uutistorilla tuoretta tietoa. Lisäksi yhteystiedot, sisältöhaku ja mahdollisuus antaa palautetta.
Webbplatsens språk: 
https://www.aka.fi/

Visa mera
Heureka on tuottanut kouluille tehtäviä, työpajaohjeita ja mobiilipelejä. Niiden avulla voi elävöittää opetusta tai muuten vaan kuluttaa aikaa samalla oppien.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi/koulutehtavat/

Visa mera
Ajankohtaistietoa Ruotsin tiedemaailmasta. Artikkeleita ja materiaalia eri oppilaitoksista ja tutkimusinstituuteista ymmärrettävästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.forskning.se

Visa mera
Heurekan, Suomalaisen tiedekeskuksen, sivuilla esitellään keskuksen toimintaa, sijainti, näyttelyt sekä annetaan kouluille tietoa siitä, millaisia koululaiskäyntejä Heurekaan voi järjestää.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi

Visa mera
Sivusto sisältää seuran yhteys- ja taustatiedot, Tiedekirjakaupan julkaisuluettelon ja tilauslomakkeen sekä tiedot tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskuksesta. Sivuilla on myös linkki Tieteessä tapahtuu -lehden www-versioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.tsv.fi/

Visa mera
Kaikille avoin, jatkuvasti täydentyvä termipankki kokoaa yhteen eri tieteenalojen termejä ja niiden määritelmiä ja käännöksiä.
Webbplatsens språk: 
https://tieteentermipankki.fi/wiki/Termipankki:Etusivu

Visa mera
Verkkonäyttelyssä esitellään suomalaisia tiedenaisia ja heidän työtään. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta suomalaisessa tiedemaailmassa yleisemminkin. Tiedenaisia voi etsiä aakkosellisesta luettelosta, tieteenaloittain ja aikakausittain. Runsaasti kirjallisuusviitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/eisaksso/tiedenaiset/

Visa mera
Suomalaisen Tiedeakatemian monitieteinen julkaisusarja edistää tieteidenvälistä vuoropuhelua ja välittää tietoa ajankohtaisista tieteellisistä kysymyksistä. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä verkkojulkaisun kohderyhmänä ovat tutkijoiden ohella kaikki tieteestä ja tutkimuksesta kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/aasf/

Visa mera
Tutkija tavattavissa -palvelu tuo tiedettä ja tutkimusta kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Maksuttoman palvelun kautta opettaja voi hakea tunnilleen tutkijaa opetuksen tueksi ja käsiteltäviä teemoja syventämään. Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelujen välityksellä.
Webbplatsens språk: 
https://nuortentiedeakatemia.fi/tutkija-tavattavissa/

Visa mera