Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston AAKE-hankkeessa luonnontieteiden alojen opettajille luotua opetusmateriaalia. Aineistoa on sekä biologian ja maantieteen kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/aake-hanke/materiaalit/

Visa mera
ARCturus on suunniteltu ensisijaisesti tähtitieteen opetukseen ja opiskeluun kouluissa, mutta sen sisältö palvelee kaikkia tähtitieteestä kiinnostuneita.
Webbplatsens språk: 
http://www.arcturusastronomy.fi/

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
LUMA tavoitteena on tukea lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja opiskelua. Sivuille on koottu tapahtumatietoja, oppimateriaaleja ja videoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.luma.fi/

Visa mera
Maantieteen oppimateriaalia, harjoituksia sekä esityksiä maantieteen eri ilmiöistä mannerlaatoista ilmastoon, karttoihin ja väestötieteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus/opettajille-ja-opetuksen-tueksi/opintokaynnit-ja-lainattava...

Visa mera
Sosiaalipsykologian klassikoissa esitellään alan merkkiteoksia ja tekijöitä sekä esi-isiä. Esitellyt teokset ovat Gordon W. Allport: The nature of prejudice, Albert Bandura: Social learning theory, Charles Darwin: Tunteiden ilmaisu ihmisissä ja eläimissä, Leon Festinger: A theory of cognitive dissonance, Sigmund Freud: Johdatus psykoanalyysiin, Erich Fromm: Pako vapaudesta, Erving Goffman: Arkielämän roolit, Eino Kaila: Persoonallisuus, Stanley Milgram: Obedience to authority, Henry Tajfel: Human groups and social categories.
Webbplatsens språk: 
https://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/sosiaalipsykologia/klassikot.htm

Visa mera
Menetelmäsivuston avulla voi opettaa suomen kielen alkeita turvapaikanhakijoille. Sivuilla on videoita, opetusmateriaaleja, ohjaajan opas sekä osallistujapassi opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://suomenkielisanootervetuloa.fi/

Visa mera
Suomen taidehistoriaa käsittelevän luentosarjan runkomoniste sisältää materiaalia Suomen taidehistorian aikakausien tutkimisen tueksi. Erityisesti keskiajan taiteesta on perusteellinen esitys monisteessa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/24652/Suomen%20taidehistoria%202011.pdf?sequence=5&...

Visa mera
Kirja on suunnattu erityisesti venäjän kielen yliopisto-opiskelijoille ja muille edistyneille aikuisopiskelijoille, mutta siitä on hyötyä myös kielen alkeita opiskeleville.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/338261

Visa mera
HELDAan tallennetaan Helsingin yliopistossa tuotettua kokotekstiaineistoa kuten tutkijoiden artikkeleita, yksiköiden julkaisusarjoja sekä tiedekuntien oppimateriaaleja ja laitosten tuottamaa tutkimusaineistoa.
Webbplatsens språk: 
http://helda.helsinki.fi

Visa mera
Slaavilaisten kielten historiaa ja nykytilaa esittelevä Helsingin yliopiston slavistiikan ja baltologian laitoksen opetusmoniste käsittelee kielialueita, vertailee kieliä ja niiden eroja ja yhteisiä piirteitä sekä joka kielta erikseen. Monisteen lopussa on harjoitusosa.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/315945

Visa mera
Uskallus-hankkeessa on analysoitu uskontoja, katsomuksia ja osallisuutta eri aikakausina ja näkemyksissä. Hankkeen materiaalit uskonnonvapaudesta, uskonnon tunnustamisesta, uskontolukutaidosta, katsomusten kohtaamisesta sekä osallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/uskallus-hanke/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
FSO sisältää maksuttoman ruotsin kielen itseopiskelukurssin aloittelijoille sekä kirjastoalan ammattilaisille suunnitellun FSO Bibliotek-verkkokurssin,
Webbplatsens språk: 
https://finlandswedishonline.fi/

Visa mera
Varhaiskasvatukseen ja alakouluun suunnatuissa seikkailupaketeissa tutustutaan ötököihin ja niiden elinympäristöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus/opettajille-ja-opetuksen-tueksi/materiaalipankki#section-99...

Visa mera
Selkeää ja perusteellista opastusta neulonnan saloihin. Kirjassa neuvotaan erilaiset neulontatekniikat, neulemerkit, työn suunnittelu sekä monenlaisia neulomistapoja ja neulepintoja. Oheet havainnollistetaan kuvin. (Kotitalous- ja käsityötieteiden laitoksen työpapereita 3)
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/15524/neulonta.pdf?sequence=1

Visa mera
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus

Visa mera
Kielibuusti tarjoaa tietoa, materiaaleja ja neuvoja suomen ja ruotsin kielen oppimiseen ja opiskelun tukemiseen. Sivustolla on itseopiskelumateriaaleja, vinkkejä kielenoppimiseen työssä, kielenoppimisen suunnittelun ja ohjauksen välineitä sekä pedagogisia materiaaleja. Kohderyhminä ovat opiskelijat, suomea tai ruotsia vieraana kielenä opettavat, opinto- ja uraohjaajat sekä työyhteisöt. Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston koordinoimassa Kielibuusti-hankkeessa on kehitetty kotimaisten kielten koulutusta niin, että se vastaa paremmin Suomeen rekrytoitavien ja maassa jo olevien kansainvälisten osaajien kielitaitotarpeisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielibuusti.fi/fi

Visa mera
Päivi Saurion kurssimoniste Ukrainan kielen opiskeluun sekä teksteihin liittyvät äänitteet MP3-muodossa. Materiaalista on julkaistu myös versio, jonka opetuskielenä on englanti.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/359525

Visa mera
Helsingin yliopiston julkaisemassa oppaassa rauhankasvatus ymmärretään osaksi globaalikasvatusta, jonka tarkoituksena on rakentaa maailmaa ja tulevaisuutta ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäväksi. Opas on tarkoitettu erityisesti opettajien mutta myös muiden opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten työn tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/projektit/kulttuuri-katsomus-ja-kielitietoinen-perusopetus/rauhankasvatus...

Visa mera
Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi esineiden internetistä (IoT). Kurssilla perehdytään internetin eri osa-alueisiin: sovelluksiin ja laitteistoihin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoihin, sensoreihin, tietoverkkoihin, datanhallintaan ja turvallisuuteen sekä yksityisyyteen.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/introduction-to-the-internet-of-things-mooc

Visa mera
Kurssimoniste ja äänitteet ukrainan kieliopin ja sanaston opiskeluun. Materiaalista on julkaistu myös versio, jonka opetuskielenä on englanti.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/565394

Visa mera