18 träffar. Visar 1 - 18 träffar.
Tiivis, yleistajuinen artikkeli barokkimusiikista. Tekijä musiikkitieteilijä ja klassisen musiikin tuottaja Michael Sartorius. Osiot: barokkimusiikin määritelmä, musiikin kehitysvaiheet eri maissa, keskeisten säveltäjien elämäkerrat, soittimet, musiikin esityskäytännöt, suositeltavia barokkimusiikin levytyksiä sekä linkkisivu.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivulla on Real Audio- ja MIDI-tiedostoina kaikki tunnetut katkelmat antiikin Kreikan musiikista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Historia lähtee liikkeelle ensimmäisistä savolaisista sulosoinnuista 1600- ja 1700-luvuilla ja etenee vaiheittain 1980-luvulle saakka. Kiinnostavan tekstin on kirjoittanut Terhi Laitinen, ja sivusto on osa Pohjois-Savon kulttuuri internetissä esittelevää Kulttuuripolku-kokonaisuutta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taidemusiikin keskeiset tekijät esiteltyinä: tyylilajit, soittimet, aikakaudet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Bysantin historiaa, kirjallisuutta, taidetta ja musiikkia käsittelevä verkkojulkaisu löytyy sekä html- että pdf-muodossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietokantaan on kerätty musiikinteorian tekstejä kokotekstimuodossa varhaisimmalta keskiajalta renessanssiin asti (300-luvulta 1600-luvulle).
Visa mera
Musiikkiarkisto kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoja, Sivuilla on tietoa kokoelmista, digitoinnista, julkaisuista ja ajankohtaisista asioista.
Visa mera
FAME musiikkimuseo tuo esiin suomalaista musiikkia, muusikkoja ja musiikkielämää laidata laitaan.
Visa mera
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Europeana sisältää kirjoituksia, julkaisuja musiikista ja äänitteitä. Sieltä löytyy nuotteja ja säveltäjien henkilöhistoriaa, paikallisen perinnemusiikin lähteitä sekä soitintietoutta.
Visa mera
Kongressin kirjaston digitaalisten kokoelmien musiikkiosassa on kokoelmia musiikista, musiikinhistoriasta, amerikkalaisesta musiikista ja musiikintekijöistä, viihdemusiikista, taidemusiikista, säveltäjistä sekä esittäjistä. Kokoelmista löytyy nuotteja ja äänitteitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Barokin musiikinhistorian oppimateriaalista löytyy tietoa musiikinhistoriasta, säveltäjistä, musiikinlajeista ja soitimista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Antti-Ville Kärjän kirja on vapaasti luettavissa Musiikkiarkiston open access -palvelussa. Tarkastelussa ovat mm. musiikillinen orientalismi, reggae sekä suomirap. Kärjä toimii kulttuurisen musiikintutkimuksen professorina Sibelius-Akatemiassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Artikkeleita eri maailmankollkien musiikkikulttuuriista ja -historiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suoni on tutkimusyhdistys, joka tuottaa tietoa ja edistää sosiaalista ja ympäristöllistä oikeudenmukaisuutta musiikkikulttuurissa. Sivustolla voi lukea mm. julkaisut "Naiset, musiikki, tutkimus – ennen ja nyt" sekä "En tee maailmanmusaa, mä teen poppia: selvitys rakenteellisesta rasismista Ruotsin musiikkialalla".
Visa mera
Naiset, musiikki, tutkimus : ennen ja nyt sisältää artikkeleita musiikin nais- ja sukupuolentutkimusesta, naisen asemasta taiteilijana sekä sukupuolesta ja julkisuuskuvasta nyt ja ennen. DocMus-tohtorikoulun julkaisuja 21
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luovasti yhdessä on lukion musiikin opetukseen luotu tukimateriaali. Se sisältää musiikin historiaa, analyysia taiteidenvälisyydestä sekä osan musiikista ja hyvinvoinnista, musiikin terapeuttisuudesta, äänimaailmasta ja vaikuttamisesta. Materiaalissa on myös tehtäviä. Se on valmistunut 2020.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Matti Huttusen esseet käsittelevät musiikintutkimuksen oppihistoriaa, Jean Sibeliuksen ja Erik Bergmanin sävellyksiä sekä
musiikkifilosofia.
Sibelius-Akatemian julkaisuja 22
Webbplatsens språk:
Visa mera