Vivian Maier oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka kuvat tulivat julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen. Lastenhoitajana elämäntyönsä tehnyt Maier kuvasi lapsia, katuelämää ja tuntemattomia ihmisiä. Valokuvataiteen museon näyttelyssä keskiössä ovat Maierin omakuvat.
Webbplatsens språk: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/nayttelyt/virtuaaliopastus-vivian-maierin-nayttelyyn

Visa mera
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran julkaisema kolmenkymmenen artikkelin, esseen, muistelman ja teosesittelyn kokoelma. Teksteissä kerrotaan Vietnamin sodasta tv-sotana ja kirjeenvaihtajien raportoimana sekä perehdytään nuorison sodanvastaiseen toimintaan niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa, varsinkin Suomessa.
Webbplatsens språk: 
http://www.thpts.fi/julkaisut/muut-julkaisut/ilmestyskirja-vietnamin-sodan-kulttuurihistoriaa/

Visa mera
Fulbright Center on akateemiseen kulttuurivaihtoon keskittynyt organisaatio, jonka toimintaa rahoittavat Suomen kulttuuri- ja opetusministeriö, Yhdysvaltain ja Kanadan valtiot sekä Suomen ja Yhdysvaltain hallitusten perustama tukisäätiö. Sivuilta löytyy tietoa Fulbright Centerin stipendiohjelmista ja sijoituspalveluista, kansainvälisestä englanninkielen testistä (TOEFL) sekä muista näiden valtioiden alueelle pyrkiviltä opiskelijoilta usein vaadituista testeistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fulbright.fi/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla on julkaistu Suomen siirtolaisuudesta kertovia vanhoja kirjoja ja aikakauskirjoja. Mukana on esimerkiksi Salomon Ilmosen kirjoittama kolmiosainen Amerikansuomalaisten historia. Sekä painettua materiaalia että verkkojulkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/julkaisut/

Visa mera
Yhdysvaltalaista kansankulttuuria sisältävät äänitteet tarjoavat kuunneltavaksi elämää eri puolella Yhdysvaltoja, haastatteluja, musiikkia sekä muita ohjelmia ja kuvauksia. Aineisto pohjautuu Alan Lomax Archive'n kokoelmaan. Osa äänitteistä on kuunneltavissa kaikkialla.
Webbplatsens språk: 
https://archive.culturalequity.org/

Visa mera
Ohjelmasarja Benjamin Franklinista, jonka elämäntarina liittyy vahvasti Amerikan vallankumoukseen ja itsenäisyyden julistukseen 1776.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-62104358

Visa mera
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Visa mera
Teoksessa tarkastellaan suomalaisten Pohjois-Amerikkaan suuntautunutta siirtolaisuutta pääasiassa ennen toista maailmansotaa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:951-9266-51-8

Visa mera
Harri Heinilä tarkastelee kirjassaan alkuperäisten jazztanssien ja hip hop -tanssien välistä yhteyttä sekä jazztanssien ja -musiikin taustaa niiden varhaisvaiheista lähtien. Keskeisimpien jazztanssien ohella käsitellään hip hop -musiikin syntyä, hip hop-kulttuurin muotoutumista ja hip hop -tansseja. Lopuksi luodaan katsaus kansainväliseen hip hop -tanssiin 2000-luvulla sekä suomalaisen hip hop -kulttuurin alkuvaiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/hip-hop.pdf

Visa mera
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7758-0

Visa mera
Suomi-Amerikka yhdistysten liiton kotisivulta voi hakea yhdistysten tietojen lisäksi informaatiota Yhdysvalloista, kielitesteistä sekä -kursseista, kesätyöstä USA:ssa ja apurahoista. Sivustossa on ajankohtaisuutisia Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://samsuomi.fi/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
http://uf.rkna.ru/

Visa mera